Paradoksem jest występowanie przez struktury miejskie o zgodę na odstępstwo od wymogów z rozporządzenia w przypadku niektórych inwestycji (np. przebudowa ulicy na LSM-ach, zapowiadana przebudowa ul. Jana Samsonowicza) oraz brak wniosków o zgodę na odstępstwo w przypadku innych inwestycji drogowych. Mieszkańcy mają prawo żądać wyjaśnień o przyczyny odmiennego podejścia przy różnych inwestycjach drogowych.Folkatka a czy twoi koledzy ekolodzy uczciwie poinformowali starszych państwa z Lipowej, że alternatywą dla kilku usuniętych lip jest wąchanie spalin i słuchanie klaksonów wściekłych kierowców przez cały rok, ze szczególnym nasileniem w godzinach porannego i popołudniowego szczytu? Nie jest żadną sztuką mamić ludzi utopijnymi wizjami Lublina w której to na ciasnych śródmiejskich uliczkach jest miejsce na wszystko i dla wszystkich. Problem z takimi jak Gorczyca czy Pietrasiewicz jest taki, że oni nie mówią całej prawdy a jedynie mącą w głowach ludzi nie końca świadomych faktycznego stanu rzeczy. Zorganizują happening, wyjdą, pokrzyczą "Ratujmy drzewa" a reszta ich nie obchodzi. W nosie mają przepisy, ustawy, logikę, zdrowy rozsądek i wszystko inne.Przede wszystkim, jak się usunie drzewa, to dopiero będzie miało miejsce wąchanie spalin. A poza tym, to napisz mi szczerze, czy np. rzeczywiscie słychac tam klaksony, jak to sugerujesz? Sorry, jestem tam kazdego dnia i nic nie słysze. Za to sporo przeczytałam rozsadnych komentarzy podwazających sens tych zmian, jak np. robienie wysepek. To ma być usprawnienie ruchu? Ta planowana wysepka to pomysł totalnie bez sensu. A tak po za tym - to nie chodzi o kilka lip, chociaż nawet kilku szkoda. Dobrze wiesz, że mowa jest o znacznie większej ilości.
![]() |
|
![]() |
W tej chwili jeszcze nie słychać. Ale to się zmieni gdy tylko powstanie buspas a dla wszystkich osobówek zostanie tylko po jednym pasie z obu stron. Wiesz co się stanie jeśli na jednym pasie zmieszają się samochody jadące na wprost i skręcające na skrzyżowaniach? Ja wiem, będzie korek. I to taki korek, który rozleje się na wszystkie uliczki w centrum miasta. Przytkają się Racławickie, Krakowskie, Lipowa, Okopowa, Chopina, Konopnicka, Zesłańców Sybiru, Narutowicza i jeszcze parę innych. Mogę tu i teraz się z tobą założyć, że jeśli Lipowej nie poszerzą na skrzyżowaniach, to będzie paraliż komunikacyjny i armagedon jakiego w Lublinie jeszcze nie było.Folkatka a czy twoi koledzy ekolodzy uczciwie poinformowali starszych państwa z Lipowej, że alternatywą dla kilku usuniętych lip jest wąchanie spalin i słuchanie klaksonów wściekłych kierowców przez cały rok, ze szczególnym nasileniem w godzinach porannego i popołudniowego szczytu? Nie jest żadną sztuką mamić ludzi utopijnymi wizjami Lublina w której to na ciasnych śródmiejskich uliczkach jest miejsce na wszystko i dla wszystkich. Problem z takimi jak Gorczyca czy Pietrasiewicz jest taki, że oni nie mówią całej prawdy a jedynie mącą w głowach ludzi nie końca świadomych faktycznego stanu rzeczy. Zorganizują happening, wyjdą, pokrzyczą "Ratujmy drzewa" a reszta ich nie obchodzi. W nosie mają przepisy, ustawy, logikę, zdrowy rozsądek i wszystko inne.Przede wszystkim, jak się usunie drzewa, to dopiero będzie miało miejsce wąchanie spalin. A poza tym, to napisz mi szczerze, czy np. rzeczywiscie słychac tam klaksony, jak to sugerujesz? Sorry, jestem tam kazdego dnia i nic nie słysze. Za to sporo przeczytałam rozsadnych komentarzy podwazających sens tych zmian, jak np. robienie wysepek. To ma być usprawnienie ruchu? Ta planowana wysepka to pomysł totalnie bez sensu. A tak po za tym - to nie chodzi o kilka lip, chociaż nawet kilku szkoda. Dobrze wiesz, że mowa jest o znacznie większej ilości. |
![]() |
UWAGA mieszkańcy !! tworzymy listę kont trollujących założonych od 22/23 marca - komentator_dziennik - uwaga_na_trole_z_pis Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - PING-pong-peng - uwaga_na_trole_z_pis .... kliknij w profil trolla i sprawdź jego wpisy samodzielnie!pierwszy raz się z tobą zgodzę i polecam Czytelnikom sprawdzić samodzielnie...bo jakim hipokrytą trzeba trzeba być TECZOWY_ZSL (239 postów od 27 kwietnia), aby wraz z towarzyszami kronikidewelorozwoju (247 postów) i Japolan em na czele (2536 postów) zasypywać masowo forum propagandowymi wpisami a ludzi o innym punkcie widzenia nazywać trollami...wygląda mi to na typowo PISowskie metody działania.PS. Widzę, że dewelotrolowi jeszcze mało loginów: wczoraj pozakładał kilka, ale dzisiaj również, np. "-Lublin-" powyżej trafia na listę.... od marca soczki z buraka załozyli dziesiątki fake-kont trollujących przy obronie lewackiej develoekipy.... czytelniku sprawdź samodzielnie ... i zacznij myśleć samodzielnie -->> od 22/23 marca 2020 r. : o 08:43 - o 09:39 - o 09:51 - o 09:28 - .i tak aż do 23:53 . np konto uwaga_na_trole_z_pis Piter79- gargamel2- drwstrzas- lubelski_szaman- Coffe_Taste- Niemamloginu- Gatusso - Agent_Tomek - PING-pong-peng - uwaga_na_trole_z_pis .... kliknij w profil trolla i sprawdź jego wpisy samodzielnie! |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|