![]() |
Ciekawy pomysł. Jednak...
1. To jeszcze bardziej wydłuży czas oczekiwania dla jadących Filaretów.
2. Niewiele pomoże skręcającym w prawo-chyba że wydłuzymy o połowe cykl zielonego dla skręcających z Głębokiej w Sowińskiego. Inaczej z powodu zatoru na Filaretów nikt nie wyjedzie z Piastowskiego. Zatem zamiast ułatwienia będziemy mieli zupełny paraliż w szczycie, a nie o to chodzi.
3. Myslałem i maleńkim, wąskim rondzie. To był by krok milowy dla skręcających w górę ul. Filaretów i wyjeżdzających z P. Tadeusza- tam byłby nakaz skrętu w prawo. Jednak z powodu pata na światłąch z Głęboką (świeci się zielone no i co? - i nic. Połowę cyklu auta stoją no bo 3/4 skręca w Sowińskiego, a tam czerwone!). Zatem rondo odpada bo i tak będzie zablokowane jadącymi z góry Filaretów.
A zatem... Myslę że jakiekolwiek zmiany niczego nie dadzą a wręcz zaszkodzą jeżeli nadal kierowcy będą stać w korku przez połowę zielonego nie mogąc skręcić w Głęboką. Ale jest temat, jest dyskusja. Może ktos wreszcie zmieni cykl swiateł Głęboka/Sowińskiego w godz przedpołudniowych.
|
![]() |
Pan radny powinien otrzymać odpowiedź negatywną.Na inne ważniejsze światła ot chociażby brak których stwarza zagrożenie dla życia przechodzących przez Al,Warszawską przy ul.Głównej nie ma przecież środków.W tym przypadku z ul.Filaretów powinna wystarczyć kultura kierowców i wpuszczanie tych z ulicy podporządkowanej wtedy gdy stoją w korku.
|
![]() |
Tak niech najlepiej zrobią światła na kazdej ulicy w Lublinie co 100 metrów dla mnie jest to poroniony pomysł.
|
![]() |
Pan Gąbka najpierw niech zajmie się znakami osiedlowymi dla aut niepełnosprawnych kierowcow-bo nie mają na osiedlach gdzie parkować.
|
![]() |
To jakiś chory pomysł paranoika!!! Może jeszcze walnąć tu rondo? a światła później?
Codziennie w szczycie jeżdżę Filaretów i znam doskonale to miejsce. Z tej uliczki raptem wyjeżdża na raz max 3, no niech 4 samochody i to jest sporadycznie, że takie zgromadzenie jest jednocześnie. Kierowcy zjeżdżający w dół Filaretów - tu juz są dziesiątki albo i setki samochodów - zatrzymują się i przepuszczają tych wyjeżdżających z tej uliczki. Jeśli jest jakikolwiek kłopot dla nich to skręt z tej uliczki w LEWO, pod góre w Filaretów. Wyjeżdżający muszą przedrzeć się przez nierzadko juz dwa pasy samochodów stojących w korku. Dochodzi do tego jeszcze przejście dla pieszych.
Wg mnie z ul Urmowskiego BEZWZGLĘDNIE powinien być nakaz skrętu w prawo, żeby nie stwarzać niebezpieczeństwa na przejściu i nie przedzierać się przez dwa rzędy stojących samochodów.
Więc Panie Gąbka - myślenie nie boli - może zadbaj Pan o bezpieczeństwo ludzi z tych dwóch uliczek na krzyż, a przede wszystkim weź się Pan do roboty i zadecyduj o budowie przedłużenia Sowińskiego oraz wiaduktu nad Głęboką. Wtedy problem Pańskiej uliczki przesanie istneć o ile wogóle istnieje. Rozwiązywanie sprawy od d.py strony, jak Pan się do dego zamierzasz wziąć, jest tylko wywalaniem pieniędzy miasta na realizację chorej wyobraźni.
|
![]() |
Codziennie wyjeżdzam dwa razy dziennie na tym skrzyżowaniu w lewo i nigdy nie stałem dłuzej niż dwie minuty. ŚWIATŁA SĄ TAM NIEPOTRZEBNE I BĘDĄ JESZCZE BARDZIEJ KORKOWAŁY FILARETÓW. JESTEM PRZECIW.
|
![]() |
A własnie bardzo dobrze przydadza sie tam swiatla jest tam przejscie i ludzie boja sie przechodzic bo zawsze przez ten zakret nie widac nadjezdzajacych sorka zapieprzajacych bezmyslnych deb***i kierowcow niedawno zginal tam czlowiek raz musialam patrzec sie na to jak jakis ch*** potracil kota i nawet sie nie zatrzymal a ten sie musial jakos doczolgac miedzy jadacymi samochodami zawsze jest tam duzo wypadkow mysle ze to dobry pomysl z tymi swiatlami. Powinni zrobic jeszcze swiatla na zana skrzyzowanie tutal jak sie wjezdza w wallenroda zawsze tu co 2 dzien jest jakis wypadek samochody skrecajace do mediamarketu na srodkowym pasie zaslaniaja samochody jadące prawym pasem i w ten sposob samochod wjezdzajacy w wallenroda ma doła i musi czekac w ch*** czasu
|
![]() |
Może niech Pan radny zajmie się tym na czym sie zna, a nie robieniem szumu !! Drogi Panie radny, swiatła to najgorsze z mozliwych rozwiązań i gdyby Pan choć troche interesował sie motoryzacją oraz bezpieczeństwem i nadzorem nad ruchem drogowym to by Pan to wiedział. Jeśli chce pan NAPRAWDE cos zrobić dla usprawnienia ruchu w Mieście to niech Pan działa w kierunku budowy tunelu pod Racławickimi czy dokonczenia trasy zielonej. Wiem, wiem to jest trudne ( a wiec niepopularne) i jeszcze narazi sie Pan na gniew swoich kolegów tylko, że będać radnym jest Pan SŁUGĄ (tak tak SŁUGĄ!!!) mieszkańców tego miasta i dla ich dobra ma pan działać. Natomiast stawianie kolejnej sygnalizacji światlnej i w ten sposób korkowanie miasta chyba nie jest działaniem na rzecz mieszkanców.
P.S. Pewnie Pan bywa w w Innych panstwach. Czy widział Pan tam tyle sygnalizacji co w Lublinie?? Lublin to jakiś ewenement. Gdzie indziej buduje sie ronda lub mini ronda bo to najbezpieczniejszy typ skrzyżowania i w dodatku wymuszajacy zwolnienie, Gdzie indziej buduje sie specjalne przewężenia na uliczkach osiedlowych bo to również wymusza zwolnienie. Gdzie indziej szkoli siekierowców jak jeździć bezpiecznie i kulturalnie, zamiast tylko szkolić jak zdac egzamin. A unas? Unas buduje sie sygnalizacje które tworzą korki, spowalniają ruch a piesi i tak przechodzą na czerownym.
|
![]() |
Aby zmniejszyć korki na Flaretów, należy zrobić dodatkowy pas dla skręcających w Głęboką. Koszt żaden, teren jest, brak tylko decyzji urzędników.
|
![]() |
Zamiast robić kolejne światła na Filaretów ruszcie swoje 4 litery i zróbcie coś ze skrzyżowaniem w Konopnicy gdzie łączą się drogi z Bełżyc i Kraśnika do Lublina. Przecież to jest chore aby tyle lat tam nic nie zrobiono już nie wspomnę o setkach wypadków i kolizji !!! Radny !! co ?? Konopnico !!
|
![]() |
Zapewne pan radny mieszka na tej ulicy, a że d.. z niego nie kierowca i nie potrafi sobie poradzić z wyjazdem to niech na piechotę chodzi. Światłą w tym miejscu to poraniony pomysł bo tylko wydłużą czas oczekiwania na tej i tak bardzo zatłoczonej ulicy.
|
![]() |
Niech osoby,które piszą ,że światła są niepotrzebne przeprowadzą się na osiedle Piastowskie i spróbują dojeżdżać codziennie.
Utrudniony dojazd to delikatne określenie- czasem dojazd to walka o życie gdzie kierowcy nie zważając na nic jadą na drugiego w dół Filaretów....Światła w tym miejscu to doskonały pomysł !
|
![]() |
a ja chcę światła koło swojej chałupy, bo jak wyjeżdżam z garażu to też muszę czekać !!! płacę podatki więc tego żądam o!!!
|
![]() |
Pan radny mieszka na ul. Radości na Czubach. A wystarczyłoby jedynie postawić tabliczkę z uśmiechniętą gębą narysowaną i słowami "Pozwól mi wyjechać." |

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.