![]() |
Cugowski teraz gra dla pisu, szkoda mi go
|
![]() |
Przykre to wszystko.
|
![]() |
pieniądz niszczy wszystko ...
|
![]() |
Czyli to zwyczajna zazdrość. Gdyby Krzysztof Cugowski nie śpiewał, nie miał koncertów, trasy i słuchaczy, to panowie Zeliszewski z Lipko nie reaktywowaliby Budki. Tylko, że dla przypomnienia sami startowali po zamknięciu zespołu ze swoimi solowymi projektami. Pan Lipko z Romuald Lipko Band, który jakżeby inaczej, grał repertuar Budki i pan Zeliszewski z zespołem Wieko. Projekty nie wyszły, trzeba odgrzebać Budkę i teraz winę za jej zamknięcie zrzucić na tego trzeciego. Przykre i słabe.
|
![]() |
Kasa misiu, kasa.
|
![]() |
"Bal wszystkich świętych" i "Takie tango" oraz "Mokre oczy" to utwory które może popełnić początkujący, młody ale zdolny muzyk. Tak było np. z Sewerynem Krajewskim, który z Czerwonymi Gitarami za młodu grał dla publiki, by potem kontynuować karierę grając piękną i znacznie ambitniejszą muzykę. Dojrzały artysta z rockowymi korzeniami brzydzi się takimi "dziełami" pod publiczkę. Ale ile się na takich zarabia .... i tu jest pies pogrzebany, prawda, Panie Romualdzie?
|
![]() |
Ten mały karakan kiedyś całkiem nieźle komponował, ale widać że nie może przeżyć że to zazwyczaj wokalista jest tzw. frontmanem i twarzą zespołu. Ewidentnie chciałby być większy, a niestety jest kurduplem. I ta reaktywacja to potwierdza.
|
![]() |
Pan Romuald ma częściowo rację bo płyty z Czystawem i Andrzejczakiem są świetne i trochę zapomniane polecam wszystkim "Rok dwóch żywiołów" superkawałek który będzie za wami chodził, dla mnie chyba najlepszy utwór Budki Suflera nigdy nie promowany oraz zapomniany. Szkoda że nie wypaliło Wieko mające na koncie sporo świetnych piosenek, być może zabrakło promocji a może rynek się kurczy bo amatorów dobrego rocka z roku na rok coraz mniej ... Mimo wszystko chętnie posłucham nowej Budki oby nie był to odgrzewany kotlet bo najlepsze znane kawałki są trudne do akceptacji z nowymi wokalistami, jakoś te oryginały z młodości wydają się lepsze i bliższe sercu. Pozdrawiam panów z Budki, pana Cugowskiego również.
|
![]() |
No i legenda upadla na dno. Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc.
|
![]() |
Bez głosu Krzyśka nie macie szans ,masz rację trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejść.
|
![]() |
Ich dwóch bez niego to i tak już nie to samo! szkoda
|
![]() |
Za ostatni grosz kupię dziś chociaż cień tamtych dni
Za ostatni grosz wino z zielonych lat chcę znów pić
|
![]() |
Ej panowie od kieliszka nieładnie, kiedy była wspólna kasa i wspólne plany było dobrze, a jak ktoś postanowił zrobić rozbrat z zespołem i nie chce do niego wrać/Krzysztof Cugowski/ bo wychodzi z założenia że się nie robi z gęby cholewy to już jest na nic. Pytanie jest jedno kto bardziej potrzebuje kaski i w związku z tym chce reaktywacji Budki Suflera? wy panowie Lipko, Zeliszewski bo Mietek Jurecki wydaje się być obok tego czy Krzysztof Cugowski? bo mam jakieś dziwne wrażenie że to o was właśnie chodzi.
|
![]() |
Żenujące. Lipko dostaje 2.mln z zamych tantiem. Wszędzie się wpycha ale nigdzie go jie chcą bo to czyste beztalencie. Człowieku trzeba wiedzieć kiedy że sceny zejść. Nie potrafisz rozwinąć własnego projektu i próbujesz. Ogrzać kotleta. Był Romuald. Lipko. Band ale nikt. Nie chcę słuchać starego. Ehh.. Krzysztof Cugowski. To klasa. Sama w sobie
|
![]() |
Cały mój zgiełk...
|
![]() |
Lipek to gbur i buc..kazdy wie kto go napotka.
|
![]() |
Panie Lipko! o czym pan mówi! Muzyczne Alkohole-porażka! Klub w Lublinie-kompletny niewypał! Pracownikom Pan nie płacił i kupę kasy jest Pan winien, niedługo windykacja wejdzie na ZAiKS!
|
![]() |
Żenujące. Lipko dostaje 2.mln z zamych tantiem. Wszędzie się wpycha ale nigdzie go jie chcą bo to czyste beztalencie. Człowieku trzeba wiedzieć kiedy że sceny zejść. Nie potrafisz rozwinąć własnego projektu i próbujesz. Ogrzać kotleta. Był Romuald. Lipko. Band ale nikt. Nie chcę słuchać starego. Ehh.. Krzysztof Cugowski. To klasa. Sama w sobiePan senator, mówi wam to coś? |
![]() |
Budka z Romkiem Czystawem to było to! " NIE wierz nigdy kobiecie" i super dwie płyty!
|
![]() |
Witam,
Słucham Budki przez większość swojego życia które zbliża się do 40tki.
Uważam, że trzeba być konsekwentnym bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...Była trasa, piękne koncerty i pożegnanie z Fanami. Nie zostawiajcie po fantastycznym zespole smrodu i spraw w Sądzie. Tak nie można. Są w Życiu Ważniejsze Sprawy...
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|