![]() |
Wzrośnie tylko liczba wypadów, po cholere te cuda rejestrowac. Nie sa do naszego ruchu przystosowane i kropka. Co by nie mówic wyprzedzanie zawsze bedzie utrudnione.
|
![]() |
"Od 14 sierpnia można będzie rejestrować samochody z kierownicą po prawej stronie.
Niestety obowiązkowe ubezpieczenie tych aut będzie droższe nawet o połowę."
.... Unia Europejska to Polska, Wielka Brytania + 26 innych państw.
Czy w pozostałych 26 państwach UE obowiązkowe ubezpieczenie aut z kierownicą po lewej stronie też jest droższe ?
Jakie kaprawe ryje chcą wyrwać od Polaków dodatkową kasę za bezdurno ?
|
![]() |
Jeżeli jest się rezydentem UK, tzn. że w Wlk. Brytanii mieszka się/ pracuje, ustawodawca brytyjski nie przewiduje możliwości jazdy autem zarejestrowanym w innym państwie (chodzi m.in. o nieopłacanie podatku drogowego Road Tax). auto może zostać zatrzymane przez policję i przepada na rzecz skarbu państwa. Inna sprawa dotyczy podróżnych, którzy autem zarejestrowanym w innym kraju mogą poruszać się do 6-ściu miesięcy. Co do bezpieczeństwa, to w UK nie ma problemu z rejestracją i poruszaniem się autem z kierownicą po lewej stronie - ubezpieczenie jest również droższe. chyba najważniejsze, żeby jeździć używając głowy u góry, a nie u dołu ;)
|
![]() |
"Od 14 sierpnia można będzie rejestrować samochody z kierownicą po prawej stronie. Niestety obowiązkowe ubezpieczenie tych aut będzie droższe nawet o połowę." .... Unia Europejska to Polska, Wielka Brytania + 26 innych państw. Czy w pozostałych 26 państwach UE obowiązkowe ubezpieczenie aut z kierownicą po lewej stronie też jest droższe ? Jakie kaprawe ryje chcą wyrwać od Polaków dodatkową kasę za bezdurno ?Pamiętajcie że żyd was zawsze ędzie kroił,słusznie czy nie słusznie. |
![]() |
Będziemy ginąć przez takich właścicieli pojazdów z UK, wzrośnie liczba wypadków śmiertelnych w szczególności właśnie na wyprzedzaniach często na trasach, większość kierowców jeździ sam bądź z kimś kto się obok kierowcy po lewej stronie i nie mają pewności, zaufania czy pasażer w odpowiednim czasie powie kierowcy kiedy ma wyprzedzać, tylko kierowca ma obowiązek wiedzieć kiedy i jak ma wyprzedzać a pasażer to pasażer nawet może być w stanie upojenia alkoholowego :)
|
![]() |
W tuv ubezpieczenie jest drosze o 100zl:-)
|
![]() |
" Prawy reflektor musi umożliwiać widzenie na większą odległość niż lewy. "
Zanim Szanowna Pani zacznie mówić, polecam trochę poznać temat. Wtedy unikniemy czytania takich głupot.
|
![]() |
Panie Puzio - niech pan nie wprowadza ludzi w błąd. Nie mając jak zwykle pojęcia o temacie, który pan porusza nie rozróznia pan badania okresowego od rozszerzonego. Artykulik , jak zwykle napisany nas kolanie, ZENADA.
|
![]() |
Będziemy ginąć przez takich właścicieli pojazdów z UK, wzrośnie liczba wypadków śmiertelnych w szczególności właśnie na wyprzedzaniach często na trasach, większość kierowców jeździ sam bądź z kimś kto się obok kierowcy po lewej stronie i nie mają pewności, zaufania czy pasażer w odpowiednim czasie powie kierowcy kiedy ma wyprzedzać, tylko kierowca ma obowiązek wiedzieć kiedy i jak ma wyprzedzać a pasażer to pasażer nawet może być w stanie upojenia alkoholowego :)bzdury piszesz. Po polskich drogach już można się takimi autami poruszać od dawna, i jakoś się ludzie nie pozabijali. |
![]() |
"Samochody te wymagają niestandardowych części w razie naprawy, zwykle trudniej dostępnych w Polsce"
powyższym zdaniem ubawiłem się po pachy. Łatwiej jest dostać części do "anglików niż do reszty.
|
![]() |
Wczoraj jechałem chwilę za anglikiem na obwodnicy Kocka, mimo że duże Audi i pewnie mocy mu nie brakowało 2 zestawy skutecznie go uziemiły
|
![]() |
Czy takie obowiązkowe (i dużo droższe) ubezpieczenia obowiązują też np. Niemca w Niemczech i Francuza we Francji albo Bułgara w Bułgarii ?
|
![]() |
Redakcjo, czy na pewno 14 sierpnia, a może jednak 15. No bo jeśli rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, a zostało opublikowane 31 lipca ... to raczej 15 niż 14. Mi wychodzi, iż 14-sty jest ostatnim dniem vacatio legis.
|
![]() |
Z uwagi na święto 15 sierpnia, rejestracja oczywiście od PONIEDZIAŁKU tj. od dnia 17 sierpnia 2015 roku.
|
![]() |
Badania techniczne, też od dnia 15 sierpnia, czyli w praktyce od 16 sierpnia, jeżeli w niedzielę jest czynna stacja kontroli.
|
![]() |
Oficjalny komunikat Ministerstwa Infrastruktury Rozwoju podaje datę wejścia w życie przepisów tj. 15 sierpnia 2015 roku.
|
![]() |
jak dla mnie, tak na chłopski rozum, zdroworozsądkowo to wydanie zgody na rejestrowanie takich aut jest pomysłem totalnie nieprzemyślanym, głupim i niebezpiecznym... co z tego że ktoś tam w UE naciska.... liczy się to żeby im na rękę pójść czy to żeby chronić ludzkie życie i zdrowie....
ja mam normalny samochód i już się zastanawiam kiedy się natnę na odważnego wyprzedzającego anglika....
ciekawy jestem kogo wtedy do odpowiedzialności pociągać....
Polska to ma być suwerenny kraj, gdzie sami o sobie decydujemy a nie jakieś leszki z nie wiem której strony świata wmawiają nam jak ma być....
|
![]() |
teraz to dopiero ZMYWAKI będą sie wykrzywiac...
|
![]() |
Ja już od dość dawna mam motocykl sprowadzony z Anglii i mi zarejestrowali
|
![]() |
To jest błąd jakiś z tymi autami.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|