![]() |
I na co to komu ?? I te zniszczone kwiaty...
|
![]() |
@J-P... Po to to komu, źe to część polskiej tradycji. W innych krajach takie "festyny" nie tylko jednoczą mieszkańców, ale również przyciągają turystów. Żebyś ty chłopcze widział takie procesje w niemieckich miejscowościach. Stroje ludowe, orkiestry dente, korowody traktorów z przyczepami pełnymi ludzi. No cóż, ale taki J-P będzie psioczył po co to Niemcom?! Ano po to, żeby coś się działo i to coś co akceptuje większość okolicznych mieszkańców.
|
![]() |
@J-P... Po to to komu, źe to część polskiej tradycji. W innych krajach takie "festyny" nie tylko jednoczą mieszkańców, ale również przyciągają turystów. Żebyś ty chłopcze widział takie procesje w niemieckich miejscowościach. Stroje ludowe, orkiestry dente, korowody traktorów z przyczepami pełnymi ludzi. No cóż, ale taki J-P będzie psioczył po co to Niemcom?! Ano po to, żeby coś się działo i to coś co akceptuje większość okolicznych mieszkańców.Nie Polskiej, a watykańskiej. I co ma ludowa tradycja do szamaństwa ?? I co mnie obchodzą Niemieckie miejscowości, żyję w wolnej Polsce i nie rozumiem czemu ma to służyć i czemu odbywa się to pod miomi oknami... I z tego co wiem większośći okolicznych mieszkańcom to przeszkadza. |
![]() |
Co mnie obchodzi twoja opinia? I twoich znajomych? Polska zrzyta jest z kulturą chrześcijaństwa zachodniego. Czy ci się podoba, czy nie. Wiem, że niektórym brakuje pochodów pierwszo majowych. Mamy taką tradycję to ją pielęgnujmy, tak jak wspomniani Niemcy, ale też Japończycy, Malezyjczycy, czy nawet Indianie. Każdy ma własną kulturę i tradycję. Warto to wspierać i rozwijać. Takie rzeczy przyciągają turystów. Warto promować. U Niemców mają większy rozmach i to mi się podoba.
|
![]() |
Szamanizm czystej wody..
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|