![]() |
Jaki morał? Chcieli przycwaniakowac, bo co to nie ja? I trzeba teraz ratować. ..
|
![]() |
Chociaż nie rozumiem ludzi podejmujących aż takie ryzyko jak wejście na niezdobyty zimą K2, to z całego serca życzę powodzenia i szczęśliwego końca. Oby nie były to kolejne ofiary tej góry.
|
![]() |
Szkoda że za akcję ratunkową zapłacą podatnicy a nie ci bohaterowie
|
![]() |
No cóż znaleźli się tam z własnej nieprzymuszonej woli . Mackiewicz wybrał się na randkę z Francuzką i pewnie majtki jej zamarzły ?.
Rozumiem że ktoś wykonując jakąś czynność zawodową uległ wypadkowi -górnik ,pilot, marynarz, uległ wypadkowi -to tak można się emocjonować ale tu czy innych tzw. wyczynach ekstremalnych ?
Wyjdą na jakiś szczyt raz , apotem jeszcze raz i jeszcze raz ............. a teraz ktoś musi narażać życie żeby takiego ratować
|
![]() |
Jeśli zginą to tylko na własne życzenie! Po co się tam pchali... I za akcję ratowniczą też powinni ich obciążyć, bo dlaczego polski naród ma się składać na ratowanie jakiś debili?! Chcieli pochodzić po górach to trzeba było w Tatry jechać a nie do Pakistanu...
|
![]() |
MAM NADZIEJĘ, ZE PO UDANEJ AKCJI RATUNKOWEJ LEKKOMYŚLNI HIMALAIŚCI ODPRACUJĄ PEŁNĄ KWOTĘ KOSZTÓW.
|
![]() |
Ci ludzie walczą o życie, więc zamilczcie i nie oceniajcie. Moderatorzy powinni usuwać wszystkie komentarze pełne nienawiści i jadu.
|
![]() |
Pamiętajcie,ze z waszych podatków sa utrzymywani alkoholicy i nieroby i jakos nie krzyczycie, ze kasa sie marnuje. Oby udało się ich uratować.
|
![]() |
Proszę nie kpić z ludzi, którzy walczą o życie. Codziennie w Polsce wypłacane są renty osobom z chorobą alkoholową, które dalej piją i jakoś Was to nie boli że to się marnuje. To niech i skapnie ludziom, którzy mają odwagę iść w najwyższe góry. Aczkolwiek wolałbym żeby pieniądze na to poszły z prowadzonej zbiórki (skoro się udała) niż z kiesy podatnika.
|
![]() |
W publicznej zbiórce zebrano już 90 tys. PLN na akcję ratunkową. Polski podatnik tez dołoży z podatków (zostało to zapowiedziane). czy ta dwójka beztroskich ludzi nie mogła się ubezpieczyć od takich wypadków ? Uprawiają PRYWATNE WYCIECZKI, więc niech ich ratuje firma ubezpieczeniowa. Czy polscy turyści na Majorce lub w Egipcie mają finansowane z budżetu państwa akcje ratunkowe gdy dostaną zawału albo umrą ?
|
![]() |
Wiedz że tak samo boli albo i bardziej.Bo ktoś jakiś nie powiem jaki połączył rentę z każdą chorobą nawet tą alkoholową. |
![]() |
Idąc tym tropem to wszyscy polscy turyści którzy wojażują sobie za granicą (i pechowo coś im się przydarzy nieoczekiwanego) .... to powinni być ewakuowani do Polski za friko, samolotami i w ciepełku.
|
![]() |
jest jedno ale,otóż alkoholik nie stał się alkoholikiem po wypiciu jednego piwa,on ich wypil setki,plus wódka i wino,wszystko to obłożone podatkiem akcyzowym.W sumie zapłacił za swoje leczenie i ewentualną rentę. |
![]() |
Nikt im tam nie kazał iść. Mam nadzieję że wrócą cali i będą mogli odpracować poniesione koszty.
|
![]() |
A ja głupi wykupuję ubezpieczenia kilkudniowe, gdy ruszam do Niemiec?! Wiadomo, że EKUZ nic nie pokryje.
|
![]() |
Jutro ogłoszą zbiórkę na sprowadzenie ciała do Polski. Poszli po śmierć i śmierć znalezli. Tyle w temacie.
|
![]() |
Mieli przecierz te talizmany na szyjach co niby mialy im pomagac, rozne kamienie itd.- nie pomogly? - w zabobony wierza a jak trwoga to do Boga
|
![]() |
Ci pożal się boże himalaiści to kawał cwaniaków i nadętych chamów: jadą sobie w góry bez ubezpieczenia a jak się coś stanie to wyciągają łapy do MSZ czyli do nas wszystkich! Ja sobie nie życzę!!!
|
![]() |
no ale to na własne życzenie ... |

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.