![]() |
“Próbuje się nam, proszę państwa, wmówić, że to ludzie, a to jest po prostu ideologia”
|
![]() |
.... moneta 20 EUR z Watykanu.... posłuszny, bierny człowiek w masce na twarzy, poddawany jest szczepieniu przez dwie inne osoby w maskach. Szczepiony palcem wskazuje cyfrę ZERO. Tylko tyle jesteśmy dla nich warci?
|
![]() |
Pewnie się popłaczę. Muszę kupić zapas chusteczek higienicznych.
|
![]() |
"Twój proboszcz może odejść." ....bardzo nietrafiony tytuł! Oczywiście mam wspaniałą małżonkę dwóch równie wspaniałych synów, a od 3 miesięcy również wnuka! Ale żebym miał jakiegoś proboszcza, to naprawdę nic mi na ten temat nie wiadomo! Tym bardziej, że jak powyżej zaznaczyłem, w rodzinie pojawiło się małe dziecko i należy je chronić od zakus facecików poprzebieranych w firanki!
|
![]() |
Nie lubię swojego proboszcza, ale wiem, że go mam. Przecież jestem z konkretnej parafii. Interesuje mnie zatem czy biskup wreszcie tego proboszcza wymieni. Mam przeczucie, że tak będzie i z tego powodu uważam tytuł za trafny. Niech żyje nowy proboszcz. Stary jest do niczego. Brak kontaktu z ludźmi. Oderwanie od realiów. To odciąga ludzi od Kościoła i powoduje takie komentarze jakie można tu poczytać.
|
![]() |
Opozycyjni frustraci, z których zdaniem nikt się nie liczy, wylali swoją żółć. I co? I nic. Nic się nie zmienia od pisania głupot przez nic nie znaczące miernoty intelektualne.
|
![]() |
“Próbuje się nam, proszę państwa, wmówić, że to ludzie, a to jest po prostu ideologia”"aa" z Dziennika Wschodniego z jakimś obłędnym zapałem wciska "klerykalną propagandę": "Twój proboszcz może odejść." Bezczelnie do obcych ludzi zwraca się z tym "twój". Tymczasem wśród polskich "katolików" (wg obliczeń KRK w Polsce) tylko trzydzieści kilka procent chadza na niedzielne nabożeństwa. Zamienią się pracownicy kasty watykańskiej miejscami, to się na miejscu okaże - po co zawracać głowę takimi ogólnikami? W następnym "artykule" zapewne chce podawać, kto odejdzie skąd itd. Już teraz powtarza info o dominikanach, co przecież było obszernie omawiane w zamieszczonym uprzednio "artykule". Jakby ludzi niezmiernie obchodziły przesuwki zakonników z miejsca na miejsce. |
![]() |
Opozycyjni frustraci, z których zdaniem nikt się nie liczy, wylali swoją żółć. I co? I nic. Nic się nie zmienia od pisania głupot przez nic nie znaczące miernoty intelektualne."Nic nie znaczące miernoty intelektualne" to mogą się przjemować jakimiś przenoszeniami z miejsca na miejsce wśród zakonników i w "parafiach". Inne miernoty ubliżają tym, którzy wskazują na te głupoty w DW. |
![]() |
Czy dziennik wschodni to jeszcze świecka gazeta , czy już kościelna ? Jeżeli to drugie to może jakieś ogłoszenia parafialne.
|
![]() |
Do władz kościelnych kompletnie nic nie dociera. Ludzie starsi chodzący do Kościoła przywiązują się co do niektórych księży jak do domowników. Prawie wszędzie informacje o zmianach w parafii są już dostępne w maja, a ludzie mają czas na pogodzenie się z decyzją. W Lublinie dowiadują się 26 czerwca, a 1 lipca ksiądz sobie odjeżdża z parafii. Na dodatek zanim ogłoszą w niedziele ludzie dowiadują się od samych księży. Dlaczego od razu kuria w internecie nie może podać całej listy zmian?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|