Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Twój proboszcz może odejść. Idą zmiany w lubelskiej kurii

Utworzony przez TECZOWY--ZSL, 22 czerwca 2022 r. o 12:32 Powrót do artykułu
“Próbuje się nam, proszę państwa, wmówić, że to ludzie, a to jest po prostu ideologia”
Odpowiedz
.... moneta 20 EUR z Watykanu.... posłuszny, bierny człowiek w masce na twarzy, poddawany jest szczepieniu przez dwie inne osoby w maskach. Szczepiony palcem wskazuje cyfrę ZERO. Tylko tyle jesteśmy dla nich warci?
Odpowiedz
Pewnie się popłaczę. Muszę kupić zapas chusteczek higienicznych.
Odpowiedz
"Twój proboszcz może odejść." ....bardzo nietrafiony tytuł! Oczywiście mam wspaniałą małżonkę dwóch równie wspaniałych synów, a od 3 miesięcy również wnuka! Ale żebym miał jakiegoś proboszcza, to naprawdę nic mi na ten temat nie wiadomo! Tym bardziej, że jak powyżej zaznaczyłem, w rodzinie pojawiło się małe dziecko i należy je chronić od zakus facecików poprzebieranych w firanki!
Odpowiedz
Nie lubię swojego proboszcza, ale wiem, że go mam. Przecież jestem z konkretnej parafii. Interesuje mnie zatem czy biskup wreszcie tego proboszcza wymieni. Mam przeczucie, że tak będzie i z tego powodu uważam tytuł za trafny. Niech żyje nowy proboszcz. Stary jest do niczego. Brak kontaktu z ludźmi. Oderwanie od realiów. To odciąga ludzi od Kościoła i powoduje takie komentarze jakie można tu poczytać.
Odpowiedz
Opozycyjni frustraci, z których zdaniem nikt się nie liczy, wylali swoją żółć. I co? I nic. Nic się nie zmienia od pisania głupot przez nic nie znaczące miernoty intelektualne.
Odpowiedz
“Próbuje się nam, proszę państwa, wmówić, że to ludzie, a to jest po prostu ideologia”
 "aa" z Dziennika Wschodniego z jakimś obłędnym zapałem wciska "klerykalną propagandę": "Twój proboszcz może odejść." Bezczelnie do obcych ludzi zwraca się z tym "twój". Tymczasem wśród polskich "katolików" (wg obliczeń KRK w Polsce)  tylko trzydzieści kilka procent chadza na niedzielne nabożeństwa. Zamienią się pracownicy kasty watykańskiej miejscami, to się na miejscu okaże - po co zawracać głowę takimi ogólnikami? W następnym "artykule" zapewne chce podawać, kto odejdzie skąd itd. Już teraz powtarza info o dominikanach, co przecież było obszernie omawiane w zamieszczonym uprzednio "artykule". Jakby ludzi niezmiernie obchodziły przesuwki zakonników z miejsca na miejsce.
Odpowiedz
Opozycyjni frustraci, z których zdaniem nikt się nie liczy, wylali swoją żółć. I co? I nic. Nic się nie zmienia od pisania głupot przez nic nie znaczące miernoty intelektualne.
 "Nic nie znaczące miernoty intelektualne" to mogą się przjemować jakimiś przenoszeniami z miejsca na miejsce wśród zakonników i w "parafiach". Inne miernoty ubliżają tym, którzy wskazują na te głupoty w DW. 
Odpowiedz
Czy dziennik wschodni to jeszcze świecka gazeta , czy już kościelna ? Jeżeli to drugie to może jakieś ogłoszenia parafialne.
Odpowiedz
Do władz kościelnych kompletnie nic nie dociera. Ludzie starsi chodzący do Kościoła przywiązują się co do niektórych księży jak do domowników. Prawie wszędzie informacje o zmianach w parafii są już dostępne w maja, a ludzie mają czas na pogodzenie się z decyzją. W Lublinie dowiadują się 26 czerwca, a 1 lipca ksiądz sobie odjeżdża z parafii. Na dodatek zanim ogłoszą w niedziele ludzie dowiadują się od samych księży. Dlaczego od razu kuria w internecie nie może podać całej listy zmian?
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...