![]() |
i co może bedę chdozi po receptę na parcetamol smiechu warte, płyn do zmywania naczyn tez moze byc niebezpieczny jak go ktos wypije
|
![]() |
no właśnie, winne nie są leki, tylko ludzka głupota
|
![]() |
No dobrze, to dlaczego lekarze nie pozwalają nic innego dawać niemowlętom od gorączki tylko właśnie paracetamol i ostatecznie pyralgin?
|
![]() |
a o co chodzi znow lekarzom-o to zeby pacjenci byli i w tej kwestii zalezni od nich-oni by chcieli wszystko na recepte-bo za kazdym przyjsciem pacjenta idzie jego kasa (a czesto prywatna-po durna recepte). I tak za duzo jest na recepte-antybiotyki, hormony-to wszystko bzdury i nabijanie kasy konewalom. ja na szczescie mam takie uklady w firmach farmaceutycznych, ze moge miec bez recepty i za pol ceny a bialasow mam gdzies-nie bede im kabzy nabijac. Zatruc sie mozna wszystkim-i kawy glupek moze wypic 10 filizanek przy dodatkowym nadcisnieniu i ma problem. Jak by takimi kategoriami myslec-to wszystko na recepte by bylo-i cukierki i coca-cola, alkohol-wszystko, ale nie dajmy sie podporzadkowac konewalom, bo to najgorsze.
|
![]() |
Ta kobieta musiała mieć jakąś niewydolnośc nerek już wczęsniej,musiała chorować, byc moze o tym nie wiedzieć. Z drugiej strony kto mądry przez tyle dni bierze takie preparaty??
|
![]() |
przeciez nikt nie mowi, by te leki byly na recepte, tylko, aby dostep do nich byl utrudniony (np mozliwosc sprzedazy tylko w aptece) wierz mi, ludzie naprawde robia sobie krzywde zazywaniem w nadmiarze tzw NLPZ ow (niesteroidowych lekow przeciwzapalnych) bo nie patrza na sklad, bo za duzo reklam sie naogladali itd. a te leki jak kazde maja swoje dzialania niepozadane, o ktorych z reklam sie nie dowiesz. |

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.