![]() |
Korki się tworzą bo jeżdzą niedzielne "miszcze" i przewrażliwione kobity dla których jedyna słuszna prędkość w takich warunkach, nawet na al. solidarności, to 30 km/h. Byliście kiedyś w którymś z krajów skandynawskich? tam w gorszych warunkach ruch odbywa się płynnie bo ludzie potrafią jeździć ( i nie tylko w warunkach zimowych co pewnie zaraz ktoś podniesie, ale po prostu są znakomicie wyszkoleni do jazdy w każdych warunkach) - tak po prostu potrafią. Niestety polscy kierowcy, a w szczególności lubelscy to brud, smród i ubóstwo intelektualne na drogach, taka prawda.
|
![]() |
Piękna zima!
Oby za szybko nie porobili tej brunatnej brei bo będzie paskudnie.
|
![]() |
po godz.6 wyszłam z domu do pracy i nie widziałam zeby ktos odsniezal ,wszędzie masa śniegu
|
![]() |
Ja mam tylko jedno pytanie: ile kosztuje jednorazowe odśnieżenie i posypanie solą ulicy rozmiaru choćby - Jana Pawla II?
Teraz do narzekajacych: ile razy w ciagu zimy należy przeprowadzić takich akcji na tej ulicy? Ile kilometrów podobnych ulic jest w Lublinie?
Bardzo chciałbym wiedzieć, ile miasto wyda na odśnieżanie WSZYSTKICH ulic miastu podległych w ciągu tej zimy...
Bardzo bym chcial, aby te kwoty zostały podane GŁOŚNO i WYRAŹNIE w Lubelskiej prasie - na papierze i na stronach internetowych gazet i urzędu miejskiego
|
![]() |
Zapraszam Straż Miejska na ul. Tymiankową - Łegi.....ktoś tak zaprojektował zatoki, że parkujące samochody zajmują 1/3 chodnika....efekt..... nieodśnieżone chodniki !!!! Zamiast tego pług jakim dysponuje administracja odśnieża pobocze chodników razem z zielenią i trawnikami.......gdyż pracownicy osiedlowi nie kwapią się do obowiązków odśniwżania ręcznie.....A może zatrudnić projektanta tych zatok i wykonawców????
|
![]() |
Zapraszam na osiedle Felin.Zablokowane i pozagradzane drogi przejazdowe żeby utrudnić ludziom życie (teoretycznie remont-który przerwano). Pozostawione "dróżki" między blokami nieodśnieżane i pozastawiane samochodami(mimo zakazu). Oczywiście chodniki oraz przystanek MPK "zawalone" śniegiem. Zapraszamy S.M. bo chyba od tego właśnie jest.
|
![]() |
Pytanie do UM czy ktoś z szanownych urzedników korzystał dzisiaj rano z chodników, parkował w mieście w tzw Strefie płatnego parkowania czy wszyscy zajechali na odśnieżone urzednicze parkingi... ŻENADA, to co sie dziej to kpina... Płacę za miejsce parkingowe na którym jest 40 cm śniegu a dojazd do niego to półmetrowa zaspa. Skoro bierzecie pieniądze to odśniezajcie, nie to sam odśnieże a rachunek wyśle na UM Lublin... Chodniki to od 4 dni są niedośniezone i nie mówie o osiedlowych ale centrum szopena narutowicza itp.
|
![]() |
A czy Straż Miejska nie powinna karać za nieodśnieżone ulice i miejsca parkingowe w Strefie Płatnego Parkowania... Czym oni się teraz zajmują wogóle??? co robią?? gdzie są?? Niewiadomo. Ale jak zaparkuje pod ich siedzibą na nielegalu to mandat napewno dostanę...
|
![]() |
Większość wypowiadających się na forum, jest przekonana o tym, że jest centrum wszechświata i wszystko kręci się wokół nich. To ich droga do pracy powinna być odśnieżona w pierwszej kolejności. Proponował bym zaopatrzyć swój samochód w szuflę i nauczyć się jeździć, a zima zamieni się w piękną porę roku.
|
![]() |
Mam prawko 30 lat i jeżdżę codziennie cały okrągły rok-zimówki zakładam. Jechałem 40 km/h wczoraj ok 19 Męczenników Majdanka w kierunku Felina i taki nie miszcz(BMW) na wysokości Grenadierów tylko "śmignął" koło mnie. W okolicach Doświadczalnej ów nie miszcz oglądał grzecznie swoją BeEmKę ok 40-50 metrów w szczerym polu.... . Aha z racji profesji codziennie widuję w szpitalu i u siebie w gabinecie tych jadących po lodzie z prędkością większą niż 30-40 km/h.Czasami widok jest straszny. |
![]() |
To co się dzieje określić można jedynie jako skandal.To w takiej sytuacji okazuje sie jak skuteczne są władze miasta >A skutecne to są jedynie w propagandzie sukcesu i uczestnictwem w oficjałkach.To kompromitacja Prezydenta powód do podjęcia działań w celu odwołania.Dosyc łgarstw ubranych w rzekomo kompetntne działania.Najlepiej przyjśc na ul.Niecała zobaczyć jak prcuje prezydencki aparat administracyjny obłudnie zwany Urzędem Pracy
|
![]() |
40 minut. Tyle trwała dzisiaj jazda przez ulicę Dożynkową do Sp. Pracy. Najlepsze jest to, że śnieg niewiele ma z tym wspólnego. Po otworzeniu ul. Do Dysa / Wojtasa, nikt nie przestawił świateł tak, aby można było wyjechać z Dożynkowej po przejeździe aut z naprzeciwka. Gratulacje dla fachowców odpowiedzialnych za ruch.
Nie pozdrawiam
|
![]() |
Na botanik i okolice willowej też chyba odśnieżarki nie dotarły. Gigantyczny korek był już nie tylko na willowej ale i na poligonowej. Ale tu powodem jest nie tylko śnieg, ale i brak przebudowanego skrzyżowania. Jedno jest pewne, nie ma się co denerwować, trzeba wcześniej wyjeżdżać i zachowac spokój za kierownica
|
![]() |
Pisząc że zakładasz zimówki w zimie, to tak jakbyś pisał że zakładasz codziennie ubranie - niesamowity sukces i osiągnięcie, naprawdę. Czyli wg Ciebie każdy kto przekracza 40 km/h w zimowych warunkach to wariat i psychopata..niestety mylisz się kolego. Można jeździć i 100 po śniegu jeżeli się potrafi. Wbrew powszechnej opinii, dużo więcej wypadków powodują ludzie wolno poruszający się po drogach, nie zachowujący płynności. |
![]() |
Mi tam nie uprzykrza zima, lubię jeździć po śniegu, dobre opony, doświadczenie, wyobraźnia i nie widzę problemów
|
![]() |
a ja wstałem o 4.30, o 5 poszedłem poodśnieżać i na 7 pojechałem do pracy trzeba było zrobić tak samo - wtedy byłoby o 6 odśniezone |
![]() |
Jedno czego nie mogę zrozumieć, że za każdym razem jest taka sama sytuacja- "znowu zima zaskoczyła drogowców"- brzmi to paradoksalnie a wygląda jak czarna komedia.
|
![]() |
Jeżdżę codziennie od 20 lat (poza sobotami i niedzielami), codziennie przejeżdżam około 500 km. Nie mam strachu na widok jezdni pokrytej śniegiem, lodem, czy też lodem pod śniegiem. Szybkości też się nie boję, oczywiście zgodnie z przepisami. Ale dzisiaj, około 6.00, o ile jechało się osobówką na Solidarności nie dało się jechać szybciej niż 40 km/h. A skutki przekroczenia tej prędkości na takiej nawierzchni mogą być katastrofalne. Więc "miszczu" zastanów się, co mówisz. A skoro przywołujesz przykład Skandynawii to zważ, że tam wszyscy, ale to wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami, a u nas tylko 10 procent.
|
![]() |
Śmieszny jest komentarz drogowców że pracowali całą noc i śniegu nie udało się usunąć.. a co lubelskie leży na syberii?? Gdyby pracowali całą noc to nigdzie białej drogi byśmy nie uświadczyli. A teraz problem bo trudno usunąć przyjeżdzony snieg hehe normalnie kpina!
|
![]() |
ble,ble,ble...znów jest okazja żeby jęczeć i marudzić.Fajnie być Polakiem.
|
Strona 1 z 3
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.