![]() |
uuu to nie miał pierwszeństwa?
|
![]() |
Sugerowanie, że przechodzenie poza przejściem dla pieszych, było przyczyną wypadku, nie jest rzetelną informacją. Na wsiach nie ma przejść dla pieszych. Bo w jaki sposób dojść, z chodnika (po prawej) do domu po lewej?
|
![]() |
"uuu to nie miał pierwszeństwa?" - jeżeli pieszy był osobą o widocznej niepełnosprawności ruchowej, to kierujący pojazdem był zobowiązany do umożliwienie przejścia mu przez jezdnię, więc to pieszy w takiej sytuacji jednak miał pierwszeństwo. Wiem, że przy kulcie samochodu, takie przepisy są kierowcom nie znane, ale to wynika z ich niewiedzy.
|
![]() |
"uuu to nie miał pierwszeństwa?" - śmieszy Cię to, że rocznie kilka tysięcy osób ginie, a kilkadziesiąt tysięcy zostaje ciężko rannych, z powodu tego, że ktoś komuś nie ustąpił pierwszeństwa? Wyjaśnij proszę, że co jest w tym takiego zabawnego?
|
![]() |
Sugerowanie, że przechodzenie poza przejściem dla pieszych, było przyczyną wypadku, nie jest rzetelną informacją. Na wsiach nie ma przejść dla pieszych. Bo w jaki sposób dojść, z chodnika (po prawej) do domu po lewej?Jasiu błaznujesz . Czy byłeś kiedyś w Wojciechowie , przynajmniej w słynnej kuźni ? Gdybyś był to zdziwiłbyś się ile jest tam namalowanych przejść dla pieszych bo to nie wioska tylko siedziba gminy . |
![]() |
" Jasiu błaznujesz . Czy byłeś kiedyś w Wojciechowie , przynajmniej w słynnej kuźni ? Gdybyś był to zdziwiłbyś się ile jest tam namalowanych przejść dla pieszych bo to nie wioska tylko siedziba gminy ." - ale tylko w centrum, tj. na długości do góra kilometra. Nigdzie indziej nie ma przejść dla pieszych. Droga wygląda jak na zdjęciu.
|
![]() |
Cóż, na drugi raz będzie się rozglądał, a nie gnał jak święta krowa. Nigdy w życiu mi rowerzysta nie ustąpił pierwszeństwa podczas przechodzenia przed ścieżkę rowerową oraz gdy się do niej zbliżałem !!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|