![]() |
Dziękuje nie pije. Kiedyś piwo samoczynnie podczas fementacji się gazowało... Ale co perła ma wspólnego z prawdziwym piwem ??
|
![]() |
Publicznie się przyznali że sztucznie gazują ten swój produkt!
Co za wtopa marketingowa!
Bełt wody , koncentratu smaku, nagazowany i z dolewką najtańszego spirytusu.
|
![]() |
Zna ktoś piwa dostępne w naszym regionie, które są robione w tradycyjny sposób?
|
![]() |
teraz piwo robi się z koncentratów przywożonych z Zachodu, Polski Chmiel jest nieopłacalny bo droższy i wtedy mniej zarobisz na butelce piwa.Końskie siki to większość pseudo Polskich browarów!
|
![]() |
znajdźcie mi piwo które nie jest sztucznie gazowane (tylko produkowane tradycyjnie), a koncentraty chmielu robią w Instytucie Nawozów Sztucznych który również znajduje się na terenie zakładów azotowych w Puławach, wspomnę że nie jest to sztuczny koncentrat tylko "wyciśnięty" z prawdziwego chmielu i nie stanowi całego chmielu który dodaje się do piwa dodaje się również suszony granulat chmielu.
|
![]() |
dodaje link na temat koncentratu http://www.ins.pulawy.pl/PL/index.php/content/view/140/150/
|
![]() |
Z chwilą gdy w latach 90 ubiegłego i I dekady obecnego stulecia zostało wykupionych a następnie zlikwidowanych dużo małych i regionalnych browarów to sztuką w obecnym kraju jest napicie się PRAWDZIWEGO piwa. Takim na pewno nie jest obecnie produkt browaru lubelskiego, a szkoda gdyż jeszcze na początku lat 90-tych minionego wieku to była ścisła czołówka (pierwsza 4-5)najlepszych polskich piw. Gdy w miejscu istniejących jeszcze 20 lat temu około 100 browarów w Polsce powstały wielkie koncerny "piwowarskie" typu: 1. Kompania Piwowarska (Tychy, Poznań, Białystok),2.Grupa Żywiec (Żywiec, Warka, Leżajsk), 3. Carlsberg Polska SA (Okocim, Szczecin, Sierpc), 4. Van Pur SA (Łomża,Zabrze, Jędrzejów,
Rakszawa k Rzeszowa) produkujące razem w naszym kraju ~90% "sików" chemicznych na skalę przemysłową. W opisie składu tych produktów piwo podobnych jest tylko woda i słód jęczmienny. Brak natomiast jest chmielu!, który zastąpiony został chińskim koncentratem chmielu lub sproszkowaną żółcią bydlęcą. Na zdrowie!.
Należy pić tylko z małych regionalnych browarów (Olsztyn, Racibórz, Łask, Konstancin, Lwówek Śl. z browaru AMBER k Gdańska) gdzie piwa są warzone wg starych zasad piwowarstwa a nie produkowane na skalę kołchoźniczą.
|
![]() |
[quote name=%26%2339%3Bmarek%26%2339%3B timestamp='1326116279' post='581543']
Z chwilą gdy w latach 90 ubiegłego i I dekady obecnego stulecia zostało wykupionych a następnie zlikwidowanych dużo małych i regionalnych browarów to sztuką w obecnym kraju jest napicie się PRAWDZIWEGO piwa. Takim na pewno nie jest obecnie produkt browaru lubelskiego, a szkoda gdyż jeszcze na początku lat 90-tych minionego wieku to była ścisła czołówka (pierwsza 4-5)najlepszych polskich piw. Gdy w miejscu istniejących jeszcze 20 lat temu około 100 browarów w Polsce powstały wielkie koncerny "piwowarskie" typu: 1. Kompania Piwowarska (Tychy, Poznań, Białystok),2.Grupa Żywiec (Żywiec, Warka, Leżajsk), 3. Carlsberg Polska SA (Okocim, Szczecin, Sierpc), 4. Van Pur SA (Łomża,Zabrze, Jędrzejów,
Rakszawa k Rzeszowa) produkujące razem w naszym kraju ~90% "sików" chemicznych na skalę przemysłową. W opisie składu tych produktów piwo podobnych jest tylko woda i słód jęczmienny. Brak natomiast jest chmielu!, który zastąpiony został chińskim koncentratem chmielu lub sproszkowaną żółcią bydlęcą. Na zdrowie!.
Należy pić tylko z małych regionalnych browarów (Olsztyn, Racibórz, Łask, Konstancin, Lwówek Śl. z browaru AMBER k Gdańska) gdzie piwa są warzone wg starych zasad piwowarstwa a nie produkowane na skalę kołchoźniczą.
[/quote]
Był kiedyś "BROWAR- SOKÓŁ" w Świdniku przy ul. Granicznej (o ile dobrze pamiętam). Może wiesz co z nim się stało?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|