Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Bąbelki w Perle z Zakładów Azotowych Puławy

Utworzony przez Piwosz, 9 stycznia 2012 r. o 12:34 Powrót do artykułu
Dziękuje nie pije. Kiedyś piwo samoczynnie podczas fementacji się gazowało... Ale co perła ma wspólnego z prawdziwym piwem ??
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Publicznie się przyznali że sztucznie gazują ten swój produkt! Co za wtopa marketingowa! Bełt wody , koncentratu smaku, nagazowany i z dolewką najtańszego spirytusu.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zna ktoś piwa dostępne w naszym regionie, które są robione w tradycyjny sposób?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
teraz piwo robi się z koncentratów przywożonych z Zachodu, Polski Chmiel jest nieopłacalny bo droższy i wtedy mniej zarobisz na butelce piwa.Końskie siki to większość pseudo Polskich browarów!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
znajdźcie mi piwo które nie jest sztucznie gazowane (tylko produkowane tradycyjnie), a koncentraty chmielu robią w Instytucie Nawozów Sztucznych który również znajduje się na terenie zakładów azotowych w Puławach, wspomnę że nie jest to sztuczny koncentrat tylko "wyciśnięty" z prawdziwego chmielu i nie stanowi całego chmielu który dodaje się do piwa dodaje się również suszony granulat chmielu.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
dodaje link na temat koncentratu http://www.ins.pulawy.pl/PL/index.php/content/view/140/150/
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Z chwilą gdy w latach 90 ubiegłego i I dekady obecnego stulecia zostało wykupionych a następnie zlikwidowanych dużo małych i regionalnych browarów to sztuką w obecnym kraju jest napicie się PRAWDZIWEGO piwa. Takim na pewno nie jest obecnie produkt browaru lubelskiego, a szkoda gdyż jeszcze na początku lat 90-tych minionego wieku to była ścisła czołówka (pierwsza 4-5)najlepszych polskich piw. Gdy w miejscu istniejących jeszcze 20 lat temu około 100 browarów w Polsce powstały wielkie koncerny "piwowarskie" typu: 1. Kompania Piwowarska (Tychy, Poznań, Białystok),2.Grupa Żywiec (Żywiec, Warka, Leżajsk), 3. Carlsberg Polska SA (Okocim, Szczecin, Sierpc), 4. Van Pur SA (Łomża,Zabrze, Jędrzejów, Rakszawa k Rzeszowa) produkujące razem w naszym kraju ~90% "sików" chemicznych na skalę przemysłową. W opisie składu tych produktów piwo podobnych jest tylko woda i słód jęczmienny. Brak natomiast jest chmielu!, który zastąpiony został chińskim koncentratem chmielu lub sproszkowaną żółcią bydlęcą. Na zdrowie!. Należy pić tylko z małych regionalnych browarów (Olsztyn, Racibórz, Łask, Konstancin, Lwówek Śl. z browaru AMBER k Gdańska) gdzie piwa są warzone wg starych zasad piwowarstwa a nie produkowane na skalę kołchoźniczą.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
[quote name=%26%2339%3Bmarek%26%2339%3B timestamp='1326116279' post='581543'] Z chwilą gdy w latach 90 ubiegłego i I dekady obecnego stulecia zostało wykupionych a następnie zlikwidowanych dużo małych i regionalnych browarów to sztuką w obecnym kraju jest napicie się PRAWDZIWEGO piwa. Takim na pewno nie jest obecnie produkt browaru lubelskiego, a szkoda gdyż jeszcze na początku lat 90-tych minionego wieku to była ścisła czołówka (pierwsza 4-5)najlepszych polskich piw. Gdy w miejscu istniejących jeszcze 20 lat temu około 100 browarów w Polsce powstały wielkie koncerny "piwowarskie" typu: 1. Kompania Piwowarska (Tychy, Poznań, Białystok),2.Grupa Żywiec (Żywiec, Warka, Leżajsk), 3. Carlsberg Polska SA (Okocim, Szczecin, Sierpc), 4. Van Pur SA (Łomża,Zabrze, Jędrzejów, Rakszawa k Rzeszowa) produkujące razem w naszym kraju ~90% "sików" chemicznych na skalę przemysłową. W opisie składu tych produktów piwo podobnych jest tylko woda i słód jęczmienny. Brak natomiast jest chmielu!, który zastąpiony został chińskim koncentratem chmielu lub sproszkowaną żółcią bydlęcą. Na zdrowie!. Należy pić tylko z małych regionalnych browarów (Olsztyn, Racibórz, Łask, Konstancin, Lwówek Śl. z browaru AMBER k Gdańska) gdzie piwa są warzone wg starych zasad piwowarstwa a nie produkowane na skalę kołchoźniczą. [/quote] Był kiedyś "BROWAR- SOKÓŁ" w Świdniku przy ul. Granicznej (o ile dobrze pamiętam). Może wiesz co z nim się stało?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...