![]() |
Najwyzszy czas. W końcu może cos tam zacznie sie dziać.
|
![]() |
Nie zapomnijta o głębokiej termoizolacji i likwidacji choć części okien z tych samych przyczyn a jeśli są tam jeszcze jakieś marmury to na zwałke
|
![]() |
Przynajmniej coś zaczęło się dziać.
|
![]() |
Nooo dzieje się że szok powołano zespół i stop... bo na nic więcej nie ma hajsu gdyż cały pójdzie w nową halę
|
![]() |
Dlaczego Miasto musiało zapłacić 1,7 miliona złotych za nabycie tego obiektu ?
Ile Właściciel zbywający ten zabytek zapłacił za niego w chwili jego objęcia ???
Siedziba rodu Czartoryskich zawsze była związana z Puławami i mając to na względzie Pałac Marynki powinien być przekazany Miastu Puławy za symboliczną złotówkę !!!
Kto zrobił interes na tej sprzedaży ?
|
![]() |
"zespół powołany przez prezydenta Puław" jak zwykle w Polsce, nie wiem co zrobić to powołam zespół. Co też źle świadczy o prezydencje Puław. Amatorszczyzna, czy ten prezydent wie na czym polega budowa i funkcjonowanie muzeum, np. partycypacyjnego w XXI wieku (Nina Simon "The Parti***tory Museum" - 2010). Tu trzeba profesjonalistów, a nie prowincjonalnego zespołu amatorów. Należy ogłosić konkurs na remont obiektu zabytkowego z funkcją muzealną i konkurs na dyrektora muzeum mającego wizję na funkcjonowanie Muzeum Czartoryskich. Bo partyjne mianowanie dotychczasowej dyrektor, jest pomyłką!!!! Widać to, a raczej nie widać, po dotychczasowym funkcjonowaniu muzeum (jak ktoś pisał: zatrudniono tylko....... swoich).
|
![]() |
"zespół powołany przez prezydenta Puław" jak zwykle w Polsce, nie wiem co zrobić to powołam zespół. Co też źle świadczy o prezydencje Puław. Amatorszczyzna, czy ten prezydent wie na czym polega budowa i funkcjonowanie muzeum, np. partycypacyjnego w XXI wieku (Nina Simon "The Parti***tory Museum" - 2010). Tu trzeba profesjonalistów, a nie prowincjonalnego zespołu amatorów. Należy ogłosić konkurs na remont obiektu zabytkowego z funkcją muzealną i konkurs na dyrektora muzeum mającego wizję na funkcjonowanie Muzeum Czartoryskich. Bo partyjne mianowanie dotychczasowej dyrektor, jest pomyłką!!!! Widać to, a raczej nie widać, po dotychczasowym funkcjonowaniu muzeum (jak ktoś pisał: zatrudniono tylko....... swoich).Skąd wiesz kto projektuje? Na jakich zasadach i kto ( przecież nie obecny prezydent ) wyłonił projektantów? Czy nie na zasadzie konkursu? ? Kto ma to koordynować jak nie zespół? Czesiek spod budy z piwem? |
![]() |
Wieczny narzekacz zna także skład zespołu? Wie kto i kiedy to powoływał? Kto został z do zespołu powołany? Jestem przekonany że nie. Ale najlepiej wiecznie narzekać, zrzędzić, oskarżać, psuć opinie innych."zespół powołany przez prezydenta Puław" jak zwykle w Polsce, nie wiem co zrobić to powołam zespół. Co też źle świadczy o prezydencje Puław. Amatorszczyzna, czy ten prezydent wie na czym polega budowa i funkcjonowanie muzeum, np. partycypacyjnego w XXI wieku (Nina Simon "The Parti***tory Museum" - 2010). Tu trzeba profesjonalistów, a nie prowincjonalnego zespołu amatorów. Należy ogłosić konkurs na remont obiektu zabytkowego z funkcją muzealną i konkurs na dyrektora muzeum mającego wizję na funkcjonowanie Muzeum Czartoryskich. Bo partyjne mianowanie dotychczasowej dyrektor, jest pomyłką!!!! Widać to, a raczej nie widać, po dotychczasowym funkcjonowaniu muzeum (jak ktoś pisał: zatrudniono tylko....... swoich).Skąd wiesz kto projektuje? Na jakich zasadach i kto ( przecież nie obecny prezydent ) wyłonił projektantów? Czy nie na zasadzie konkursu? ? Kto ma to koordynować jak nie zespół? Czesiek spod budy z piwem? |
![]() |
"zespół powołany przez prezydenta Puław" jak zwykle w Polsce, nie wiem co zrobić to powołam zespół. Co też źle świadczy o prezydencje Puław. Amatorszczyzna, czy ten prezydent wie na czym polega budowa i funkcjonowanie muzeum, np. partycypacyjnego w XXI wieku (Nina Simon "The Parti***tory Museum" - 2010). Tu trzeba profesjonalistów, a nie prowincjonalnego zespołu amatorów. Należy ogłosić konkurs na remont obiektu zabytkowego z funkcją muzealną i konkurs na dyrektora muzeum mającego wizję na funkcjonowanie Muzeum Czartoryskich. Bo partyjne mianowanie dotychczasowej dyrektor, jest pomyłką!!!! Widać to, a raczej nie widać, po dotychczasowym funkcjonowaniu muzeum (jak ktoś pisał: zatrudniono tylko....... swoich).Przestań pi...c mały sfrustrowany kompleksie. Ze swoim wielkim dorobkiem życiowym idź do tego zespołu. Przebijesz Wszystkich. |
![]() |
"22" masz rację. Robią kolejne "dzieło", bez wyobraźni, co widać po remoncie "Domu Chemika", powielającego rozwiązania już zrealizowane. A chodzi o stworzenie muzeum przyszłości ( no, nie w wymiarze Dubaju), ale z nowoczesnymi funkcjami społecznymi, w tym promocją Puław i regionu. Muzeum ma pełnić funkcję globalnej platformy, za pomocą której przedstawimy przeszłość i przyszłość, gdzie sam obiekt będzie dziełem sztuki. Ale do tego potrzebne jest około 80 mln złotych. Dobry menedżer z tym sobie poradzi, ale nie można marnować czasu (co zrobiła dotychczasowa dyrektor) ! Bo jak przyjdzie kryzys gospodarczy, to wszyscy zaczną oszczędzać na kulturze!
|
![]() |
Czy zlecenie prac lubelskim projektantom odbyła się na podstawie przetargu czy tak jak filmowanie Krawczykowi, czyli po znajomości? Panie redaktorze to są istotne informacje w tej propagandzie sukcesu.
|
![]() |
Jaki jest skład osobowy zespołu? Dlaczego pan nie podaje panie redaktorze? Czy to jakaś tajemnicy władzy?
|
![]() |
Pizzerie otworzyć i postój taxi i na H.. . Wiecej
|
![]() |
Chyba za poprzedniego prezydenta projektanci byli puławscy zasadniczo;? a teraz lubelscy na topie? Droga będzie ta ich wizualizacja?"zespół powołany przez prezydenta Puław" jak zwykle w Polsce, nie wiem co zrobić to powołam zespół. Co też źle świadczy o prezydencje Puław. Amatorszczyzna, czy ten prezydent wie na czym polega budowa i funkcjonowanie muzeum, np. partycypacyjnego w XXI wieku (Nina Simon "The Parti***tory Museum" - 2010). Tu trzeba profesjonalistów, a nie prowincjonalnego zespołu amatorów. Należy ogłosić konkurs na remont obiektu zabytkowego z funkcją muzealną i konkurs na dyrektora muzeum mającego wizję na funkcjonowanie Muzeum Czartoryskich. Bo partyjne mianowanie dotychczasowej dyrektor, jest pomyłką!!!! Widać to, a raczej nie widać, po dotychczasowym funkcjonowaniu muzeum (jak ktoś pisał: zatrudniono tylko....... swoich).Skąd wiesz kto projektuje? Na jakich zasadach i kto ( przecież nie obecny prezydent ) wyłonił projektantów? Czy nie na zasadzie konkursu? ? Kto ma to koordynować jak nie zespół? Czesiek spod budy z piwem? |
![]() |
Czuły punkt?Czy zlecenie prac lubelskim projektantom odbyła się na podstawie przetargu czy tak jak filmowanie Krawczykowi, czyli po znajomości? Panie redaktorze to są istotne informacje w tej propagandzie sukcesu.Propagandę sukcesów to mieliśmy przez ostatnie 20 lat!!! |
![]() |
Takie pierdu pierdu co z cyganami Panie Maj? Co z konkursem na kierownika mops?
|
![]() |
Te zespoły komitety i takie tam podobno tworzy się głównie po to żeby rozmyć odpowiedzialność
|
![]() |
Chyba mieszkańcy jako nowi właściciele pałacu powinni wiedzieć, kto dokladnie opracuje koncepcję jego odbudowy, za ile i w jakim trybie został wybrany Reaktorze?
|
![]() |
Może trzeba rozwinąć ten wątek to wtedy zaplusują
|
![]() |
Pan prezydent po zakończonej kampani już nikomu nie musi odpowiadać. Konsultacje społeczne się zakończyły z dniem wyborów.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|