![]() |
Do tej pory ulica Norwida była spokojna z małym ruchem samochodów. Teraz, nie wiadomo po co ma się to zmienić. Teraz, zamiast terenu zielonego między Lubelską i Norwida będzie asfalt i kostka. Panuje jakaś dziwna tendencja w Polskich miastach zamieniania terenów zielonych na beton, kostkę i asfalt. Według mnie zła decyzja. A może rondo tam zrobić, takie małe jak na Dęblińskiej. To dopiero będzie fajnie.
|
![]() |
Ten plac zieleni był przez lata totalnie zaniedbany, to raz. Po drugie, to układ ruchu jaki powstanie nie wpłynie zbytnio na natężenie ruchu na ul. Norwida. Za to w końcu zrobi się ono w miarę funkcjonalne i będzie można skręcić w Norwida w lewo z ul. Lubelskiej. Na Norwida też mieszkają ludzie i nie wiem czemu mają jeździć aż do ronda żeby na nim zawrócić a potem skręcić w prawo. Teraz jak ludzie będą mogli skręcić w lewo. Uspokojeniu ulegnie też ruch na odcinku od nowej części Norwida, do zespołu szkół im. KEN. Powstanie też dodatkowych 19 miejsc parkingowych. To naprawdę coś złego? Nie mówiąc już o poprawie estetyki całego miejsca.
|
![]() |
Starbag pożądna firma. Robili przy modernizacji linii kolejowej nr 30 (Lublin-Łuków).
|
![]() |
Do tej pory ulica Norwida była spokojna z małym ruchem samochodów. Teraz, nie wiadomo po co ma się to zmienić. Teraz, zamiast terenu zielonego między Lubelską i Norwida będzie asfalt i kostka. Panuje jakaś dziwna tendencja w Polskich miastach zamieniania terenów zielonych na beton, kostkę i asfalt. Według mnie zła decyzja. A może rondo tam zrobić, takie małe jak na Dęblińskiej. To dopiero będzie fajnie.Chrzanisz jak jakiś emeryt. Moim zdaniem to dobry manewr, bo tak jak jest teraz - jest do bani. Z Norwida nie można skręcić w Lewo, tylko w prawo. A z Lubelskiej nie można skręcić też w lewo w Norwida tylko trzeba jechać aż do ronda przy straży pożarnej, tam zawrócić. Bzdura. Dzięki tej przeróbce skrzyżowanie przy stokrotce będzie prawdziwym skrzyżowaniem, a miasto uzyska nowe arterie komunikacyjne godne miasta a nie wsi. A tereny zielone są i tak wystarczająco duże w Puławach - nie przesadzajmy. Jak komus tego brakuje, to niech sobie idzie pochodzic w parku czartoryskich. |
![]() |
Bardzo dobrze będzie można z ul Lubelskiej skręcić w lewo w Norwida a nie jeżdzić do ronda. SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
ciekawe czy znów studzienki się pozapadają? Nie pytałeś szczechu czy to porawią. Nie pytałeś też po co siali tam trawę, która jeszcze nie wzeszła, a teraz będzie ją trzeba zniszczyć?
|
![]() |
Do tej pory ulica Norwida była spokojna z małym ruchem samochodów. Teraz, nie wiadomo po co ma się to zmienić. Teraz, zamiast terenu zielonego między Lubelską i Norwida będzie asfalt i kostka. Panuje jakaś dziwna tendencja w Polskich miastach zamieniania terenów zielonych na beton, kostkę i asfalt. Według mnie zła decyzja. A może rondo tam zrobić, takie małe jak na Dęblińskiej. To dopiero będzie fajnie.Jakie małe rondo, przecież na Lubelskiej są dwa pasy w obie strony. Rondo musiałoby mieć również dwa pasy, żeby nie było wąskim gardłem. |
![]() |
strabag odda podwykonawcy
|
![]() |
ciekawe czy znów studzienki się pozapadają? Nie pytałeś szczechu czy to porawią. Nie pytałeś też po co siali tam trawę, która jeszcze nie wzeszła, a teraz będzie ją trzeba zniszczyć?Dobre pytanie kto w ogóle nadzoruje te inwestycje z ramienia UM? Czy są to urzędnicy?Bo jakoś ich nie widać w terenie a żadna firma nie dostała na to zlecenia... |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|