![]() |
no to jeszcze tylko podniesienie jakości leczenia zostaje... A to już nie takie proste z taką kadrą...
|
![]() |
no ale jest kilka porządnych oddziałów np: okulistyka, urologia czy kardiologia.
Jest z czego brać wzór - skoro na tych oddziałach wszystko funkcjonuje jak w zegarku i personel miły to juz dobry punkt wyjscia.... a SOR zrobił płatny dla nieuzasadnionych przypadkow
i oddrazu kolejka sie rozluzni
|
![]() |
Cóż jezeli choć jednemu pacjentowi, bez dania w łape ta banda empatycznego personelu od gory do dolu (z kilkoma wyjatkami) pomogla lub uratowała życie trzeba ładować kasę jak w studnie bez dna, w myśl zasady "lepszy rydz jak nic" I tak rozdysponują to jak wszystkie poprzdnie dotacje itp. Moze najpierw sprawdziła by gospodarowanie tym co ta umieralnia miala i ma przez jakas komisję UE nie przez nasz polityczny NIK.
|
![]() |
To może jak szpital znajdzie się w sieci, to czy wróci do niego stacja dializ, wynajęta na bandyckich dla szpitala warunkach niemieckiemu koncernowi, a szpital jest przez to w plecy ok. 100 milionów przez 20 lat.
|
![]() |
Panie SAK a pan dalej nic nie rozumie z tą stacją.
|
![]() |
Dobrze, że puławski szpital znalazł się w sieci. I dobrze, że przeżył rządy PO, które niemal go nie zabiły, np. wspomniana sztuczna nerka, czy podejrzenie przyjęcia łapówki przez panią dyrektor H. w wysokosci 100.000.
|
![]() |
Przypomnę wszystkim, że puławski szpital został zadłużony za rządów pisowskiego wówczas starosty pana Sławomira Kamińskiego. Później w powiecie rządził PSL i to wtedy udało się wydostać szpital z dołka wykopanego przez Kamińskiego.
|
![]() |
Panie dyrektorze Rybak a co z pana koncepcją ratowania szpitala i łączeniem oddziałów? Już rada powiatu pana z tego rozliczyła?
|
![]() |
Tiaaaa... tak PSL (ZSL) ratował szpital, że szefowa tegoż została odwołana ze względu na podejrzenie łapówki... |
![]() |
Dodałaby tutaj neurologię. Opieka rewelacyjna
|
![]() |
A czy ta pani dyrektor została skazana? Coś mi się wydaje że nie, ale co tam trzeba kłapać kłamstwa.
|
![]() |
Kasa, Kasa, Kasa.... walka o kasę. W czasach posuchy budżetowej to naprawdę spore wyzwanie.
|
![]() |
zgadzam sie urologia warta polecenia ale ciezko sie dostac
|
![]() |
Zmiany na lepsze widac, pojawił sie w pulawskim ZOZie diabetolog i endokrynolog, i to jest wlasciwy kierunek. Prywatne gabinety sa nie dosc, ze platne, to w przeciwienstwie do publicznej opieki zdrowotnej nie maja kontynuacji w szpitalu. Prywatne przychodnie to lekkie oszustwo, skoro i tak lekarz prywatny, bierze pieniadze, a gdy cos sie dzieje powaznego, to kieruje do PUBLICZNEGO szpitala w Puławach czy w innym miescie.
|
![]() |
Och jaki piękny komentarz wychwalny napisany zapewne przez panią menedżer. A może napisze pani na jakich warunkach jest zatrudniona, a dyrektorek przyzna się ile kosztowały szpital przegrane sprawy ze zwolnionymi pracownikami.
|
![]() |
Witam wszystkich czytających, dziś 05.01.2018 roku
|
![]() |
Czy ktoś miał operację zaćmy na oddziale okulistycznym w szpitalu w Puławach?
Jeżeli TAK to proszę o informację czy jest zadowolony. Proszę o opinie, ponieważ moja mama chce tam się zapisać
|
![]() |
Witam,
chciałbym podzielić się opinią o udzieleniu mi pomocy w SOR w dniu 02.10.2018r.
Przyjechałem z uszkodzoną ręka o godz.15.10. Przyjęty zostałem 10 minut później przez lekarza p.Pańko. Wykonano mi rtg, a dalsze czynności tj nastawienie złamanej kości promieniowej w 3 miejscach wykonywał lekarz p. Jagnicki . Stwierdził, że wg niego udało mu się dobrze ułożyć połamanie. Zaleconą miałem kontrolę ortopedyczną po 7 dniach, gdyby były jakieś przesunięcia, byłaby operacja.
Szpital opuściłem o 18.40 / w tym była przerwa 2 godzinna na wyschnięcie gipsu /
Okazało się, że wszystko jest zrobione idealnie. Po kolejnych 7 dniach poszedłem na kolejną wizytę i nic się nie zmieniło.Zaznaczyć chciałem , że opinia idealnego złożenia złamania była wypowiedziana przez ortopedę z 30 letnim doświadczeniem czynnym zawodowo.
Przedstawiając tę sytuację chciałbym serdecznie podziękować opisanym lekarzom , w szczególności Panu Jagnickiemu oraz personelowi pomocniczemu / rejestracja i RTG / za sprawne i działania i sympatyczne podejście do pacjenta.
Oby zawsze tak trafić w razie potrzeby.
|
![]() |
Serdecznie nie pozdrawiam pani ortopedy która dzisiejszego dnia nie udzieliła mi pomocy. Dnia wczorajszego miałem zdjętą "łuske" z lewej ręki po zwichnięciu łokcia który zaczą mnie boleć po założeniu ortezy. Wróciłem do przychodni na ul. Centralniej (której tez nie polecam) i w recepcji powiedzieli mi żebym poszedł zapytać się pani doktor czy mnie przyjmie. Czekając z kilkoma innymi osobami w tej samej sprawie dowiedzieliśmy się żę nie ma takiej możliwości i kazała nam się zarejestrować a najbliższy wolny termin był na połowę grudnia. Nie chcąc tyle czekać z bolącym łokciem Poszedłem do szpitala a tam pani ortopeda po 3 godz czekania powiedziała mi że mam wrócić do lekaża który zdejmował mi tą "łuske". Próbowałem jej powiedzieć że tam mnie nie przyjeli, że długo muszę czekać a łokieć ciągle mnie boli. Nie dowiedziałem się niczego Pani ortopeda powiedziała tylko że to jest szpitalny oddział ratunkowy a nie izba przyjęć. Aktualnie mam zamiar wybrać siędo Lublina. Serdeczne NIE POZDRAWIAM.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|