![]() |
BRAWO! KARAC Z NAJWYSZEJ POLKI CZYLI 500!
|
![]() |
karać też za zakłócanie spokoju sąsiadom podczas robienia dzieci po to aby dostać 500+
|
![]() |
A ty od 500+ jeszcze tutaj, a nie w Kanadzie? Zabrakło tam miejsca, czy odmówili wizy idiocie?
|
![]() |
Skora ty uważasz za zakłocania spokoju przy robieniu dzieci to podejrzewam ze ty już nie du,cysz i ci szkoda.
|
![]() |
Najbardziej śmierdzi w pobliżu kina, nie wiem czym ci właściciele palą.
|
![]() |
Zamiast wywalac miliony na nowy urząd czy na nowy Plac Konstytucji zwany także Placem Bolka i Lolka , nie lepiej by było przeznaczyc tę finanse na wymiane pieców kopciuchów - na piece o niskiej emisji spalania, do tego jeszcze solary i ogniwa fotowoltaniczne do kompletu.. Śmiem twierdzić a stwierdzam to nocznie swoim nosem że problem śmierdzenia smogiem w Świdniku narasta z roku na rok... Czy w tym Urządzie to nie czujecie że śmierdzi, czy po prostu macie dobrą wentylację i nie widzicie problemu??
|
![]() |
Dlaczego w lublinie u gogoli jest mk 550 ,a w swidniku 500.Czym się różni i ten tym,że różnica jest 50 zł.??????
|
![]() |
Bardzo dobre działanie SM!!!
A dlaczego z miejskich czyli wszystkich mieszkańców pieniędzy płacić tylko grupie mieszkańców za wymianę pieców?
Jeśli już to udzielić pożyczki na preferencyjnych warunkach. STOP dawania za darmo!!!
|
![]() |
Obniżyć cene energii za ogrzewanie w okresie od 15 pażdziernika do 15 kwietnia i po smrodzie.
|
![]() |
Największy bonus możliwy jest przy wsparciu z UE (do 85 % dofinansowanie). Pozostałe koszty (15%) zależą od składającego wniosek. Gmina może dodatkowo uzyskać kredyt z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska (jest to 14 %; przeważnie jest umarzany w znacznej części za osiagnięte wyniki), reszta ów 1 % ponosi właściciel pieca, w zależności od producenta pieca jest to do 1500 do 5000 zł .. Nie ma nic za darmo, nie ma wymiany pieców za darmo.
|
![]() |
Ty chyba jesteś urzędasem i nie masz pojęcia o życiu przeciętnego mieszkańca.Jedno co napisałeś ze nie ma nic za darmo bo tak jest.Załóż nowy piec na pelet to zobaczysz ile kosztuje ogrzewanie.
|
![]() |
do mieszkaniec
Rozczaruję ciebie Szanowny Panie, nie jestem urzędasem... Takim samym szarym obywatelem. Koszty ogrzewania są ogromne i nie ma jednego dobrego żródła gdzie te koszty były by małe. Gaz drogi, wegiel także drogi ponadto kopci i problem z popiołem, pelet czy drewno tak samo, jedynie popiołu mniej... Nie ma dobrego rozwiazania na koszty. Wszystkjo kosztuje jak diabli. Paliwo do pieca i sam piec oraz jego eksploatacja.
|
![]() |
Ja mieszkam w bloku i też za ogrzewanie płacę bardzo drogo. Też chcę dofinansowanie!!! Co to znaczy truć wszystkich bo drogo!! zbyt niskie kary dla trucicieli!!!!!!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|