![]() |
Nareszcie ktoś zajął się tym bublem. Projektant drogowy, który to projektował powinien stracić uprawnienia budowlane dożywotnio.
|
![]() |
cała sieć ścieżek, zarówno w Lublinie jak i Świdniku powinna zostać poważnie rozpatrzona. wiele z nich nagle kończy się i zaczyna, nieraz "trwają" po całe 100-200m. brakuje oznakowania a przede wszystkim zjazdów i wjazdów -jak choćby w okolicy ronda JPII/AK czy MMajdanka.
|
![]() |
Zaraz tam kuriozum. Po mojemu swoje role spełnia tzn. eliminuje pedalaży z ul Żwirki i wigury. I o to chodzi! A te progi zwalniające to rozumię że dla roweżystów?
|
![]() |
Po chu.ja tak kabinować? Progi zwalniające sa bez sęsu bo rower da rade przejechac na pełnej prędkości. Trza zrobic takie barierki co zmuszo roerzystow do zejścia z rowera i przeprowadzenia. Rozwiązanie proste, skuteczne i tanie 1000tys. złoty starczy na wszystkie przejścia!
|
![]() |
Najgorsze to są te turdefransy w pedalskich gaciach co śmigajo z nadświetlnął prędkościo. Powinni wogle mieć zakaz poruszania się gdziekolwiek w m-cach publicznych. Taka prawda.
|
![]() |
Widzę, że rowerzyści nie cieszą się sympatią mieszkańców Świdnika. Może "kochani" cykliści zastanówcie się dlaczego Społeczeństwo tak was nie lubi? A nie tylko ciągle roszczeniowa postawa i żądanie nowych przywilejów!
|
![]() |
"Trza zrobic takie barierki co zmuszo roerzystow do zejścia z rowera i przeprowadzenia." - dlaczego nie zakaz jazdy rowerem w ogóle?
|
![]() |
A te progi zwalniające to rozumię że dla roweżystów? - progi zwalniające trzeba by również pociągom porobić. One wjeżdżają na przejazdy kolejowe jeszcze szybciej.
|
![]() |
"dlaczego nie zakaz jazdy rowerem w ogóle? " - nieno toby była przesada. Dzieci do szkoły i emeryci do sklepu po bułki niech se jeżdżo. Byle bezpiecznie (kanizelka, kask, oświetlenie 24h, przeprowadzanie roweru przez przejścia/przejazdy). Wtedy ok.
|
![]() |
"ciągle roszczeniowa postawa" - gdybyś musiał wysiadać ze swojego samochodu co 30 metrów - to też by Ci się to nie podobało. Zwykłe drogi projektuje się, żeby były bezpieczne i wygodne - tak samo powinno być z drogami rowerowymi. Nie ma w tym nic roszczeniowego.
|
![]() |
"przeprowadzanie roweru przez przejścia/przejazdy" - nie można przeprowadzać roweru przez przejazd. Przejazd służy do przejeżdżania.
|
![]() |
Jak kierowca samochodu zignoruje jakiś znak drogowy to wielkie oburzenie i ujadanie że rowerzystów nie szanuje. Jak nie wyhamuje przed nadjeżdżającym rowerzystą, to obelgi, że za śmietanę prawo jazdy zrobił. Rowerzyści rozpychają się łokciami do tego stopnia, że niedługo w ogóle samochody zostaną zdegradowane do roli tych komplikujących korzystanie asfaltu panom dróg, którymi za chwilę staną się rowerzyści. Trochę rozsądku panie i panowie rowerzyści. Skoro kierowcy muszą stosować się do znaków, to Was TEŻ TO DOTYCZY!!! Jeżeli jest znak nakazujący zejście z jednośladu, to trzeba zejść i kropka. A jeżeli Was to przerasta to przykro mi ale pozostaje jeszcze spacer lub coraz lepiej rozwinięta sieć autobusowej komunikacji publicznej.
|
![]() |
"Dzieci do szkoły i emeryci do sklepu po bułki niech se jeżdżo." - reszta nie może poruszać się rowerem? Dlaczego resztę zmuszasz to stania w korku w samochodzie?
|
![]() |
Najgorsze to są te turdefransy w pedalskich gaciach co śmigajo z nadświetlnął prędkościo. Powinni wogle mieć zakaz poruszania się gdziekolwiek w m-cach publicznych. Taka prawda.
Zastanów się jak ty wyglądasz w tym swoim pedalskim samochodziku. Pewnie d...a jak szafa trzydrzwiowa bo nawet do kibla jeździsz samochodem. Z pewnością przejście 100 m jest dla cebie wyczynem porównywalnym z przebiegnięciem maratonu :-). Myślę że to ty powinieneś mieć zakaz pojawiania się w miejscach publicnych.
A na marginesie to tym co decydują się na jazdę rowerem, to tylko podziękować, bo dzięki nim korki są mniejsze. Całe szczęście są jeszcze ludzie myślący.
|
![]() |
" A jeżeli Was to przerasta to przykro mi ale pozostaje jeszcze spacer lub coraz lepiej rozwinięta sieć autobusowej komunikacji publicznej." - a dlaczego nie własny samochód. Niech każdy jeździ swoim samochodem.
|
![]() |
"Jak kierowca samochodu zignoruje jakiś znak drogowy to wielkie oburzenie" - lekkie przekroczenie prędkości czy niezatrzymanie się na zielonej strzałce jednego z kierowców powoduje, że dochodzi do rękoczynów na ulicy. Kierowcy tak przestrzegają przepisów, że boję się radio w samochodzie przełączyć, bo boję się, że będę miał sprawę w sądzie za korzystanie z telefonu podczas jazdy.
|
![]() |
"Jak kierowca samochodu zignoruje jakiś znak drogowy" (...) "Trochę rozsądku panie i panowie rowerzyści" - przecież to jest ta sama osoba. Tyle, że czasem jedzie samochodem, a czasem rowerem.
|
![]() |
"Progi zwalniające sa bez sęsu bo rower da rade przejechac na pełnej prędkości. " - nie masz pojęcia o jeździe na rowerze
|
![]() |
" A jeżeli Was to przerasta to przykro mi ale pozostaje jeszcze spacer lub coraz lepiej rozwinięta sieć autobusowej komunikacji publicznej." - nie ma przymusu ani poruszania się rowerem, ani samochodem. Jak komuś przepisy nie pasują - niech jeździ autobusem czy taksówką.
|
![]() |
Każdy ma obowiązek przestrzegania przepisów, nawet jeżeli komuś wydaje się, że są złe/głupie. Jeżeli jakieś rozwiązania są złe (jak to ma miejsca w przypadku tej drogi) - to należy to naprawić. Nie widziałem jeszcze zwykłej drogi na której co 50 metrów znajdowałby się znak zmuszający do zatrzymania pojazdu i przepchania do parę metrów. A do tego są zmuszeni rowerzyści na tej "drodze dla rowerów".
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|