![]() |
Bardzo dobrze. Tak trzymać.
|
![]() |
0+0=0 co tu dalej komentowac
|
![]() |
Koalicja sie rozrasta - teraz juz chyba nie zmieszczą sie na jednej kanapie. A kto wygra wybory w Świdniku - wiadomo ci co zawsze.
|
![]() |
Tylko zjednoczona opozycja .Brawo .Macie poparcie mojej całej rodziny .
|
![]() |
haha co on gada o różnych podejsciach? niby sld ma inne podejscie niz SiS i niż Osina???? dobrze ktos napisał teraz juz sie nie zmieszcza na jednej kanapie.... hahaha panie Jakubie jak tam Dworcowa, a jak Krepiecka? flagowe zadania pana "Łysiny" ;)
|
![]() |
Masz radochę jak obraższ tu wszystkich ? Podpisz się imieniem i nazwiskiem i podejmij rozmowę .
Inaczej jesteś zwykłym tchórzem .
|
![]() |
Osina jesteś żenujący ze swoimi wywodami. Jesteś gorszy jak PiS. Z tylnego fotela jako szara eminencja chcesz rządzić (tak jak Jarosław). Jak możesz być liderem Świdnik Wspólna Sprawa jak nawet nie jesteś jego członkiem? Jak możesz w imieniu ŚWS cokolwiek podpisywać jak nie jesteś we władzach? Najlepiej zza pleców niemoty Kruczka pościągać za sznurki i nie brać za nic odpowiedzialności. Już byłeś liderem w 2014 i tylko Ty na plecach ludzi wszedłeś do rady powiatu, jako JEDYNY z list i to w obu okręgach. Miej honor i odejdź zanim całkiem lewicę pogrzebiesz.
|
![]() |
Zasada kopiuj wklej.. Zmieńcie już ta płytę pisiory bo to staje sie nudne
Im bardziej atakujecie SWS tymbardziej jestem przekonany by odddac na nich swój glos. I wiem jedno ...nie jestem jedyny w tym postanowieniu
|
![]() |
Jedna wielka ściema postkomunistycznej lewicy. Jeszcze Sierakowskiej brak jak w 2006. Walka o koryto trwa w najlepsze. Układ kolesiowski wygląda następująco: Białowąs startuje na burmistrza, bo to ostatni dzwonek. Za poparcie Osina i Świerczyński dostają stołki 2 zastępców i sekretarza. Do obsadzenia są wszystkie instytucje miejskie a kolesi w kolejce czeka dużo. Te według nich lepsza zmiana zacznie tak jak w powiecie od podwyżek pensji, przecież za marne grosze nie będą pierdzieć w stołki. Ale panie Psina ciemny lud za jaki nas macie nie kupuje tych kłamstw.
|
![]() |
"Osina ma jeden cel ZOSTAĆ BURMISTRZEM. Nie teraz to za 4 lata. Po trupach do celu, nawet metodami ubeckimi. Sam zaczynał w SLD, Sadło to syn agenta ubeka, Wilk członek SLD, Kruczek nie przebił się w Solidarności, poszedł do Metalowców tam wypłynął. I Ci ludzie mają zapewnić rozwój Świdnika? Świdniczanie to nie ciemna masa, choćbyście nie wiem ile drukowali swoich gazetek to pamiętają co robiliście i co robicie. Skłóciliście wszystkich idąc po władzę zgodnie z zasadą dziel i rządź. Wybory do spółdzielni pokazały, że Świdnik Wspólna Sprawa tylko skłóca i nie ma nic do zaoferowania, dlatego przegrali. Tak też będzie na jesieni. Skończą Wam się darmowe posadki i robienie polityki w godzinach pracy"
|
![]() |
"Świdnik Wspólna Sprawa ma być tym ugrupowaniem które zmieni Świdnik? Tak świetnie zarządzany jest powiat odkąd oni są w zarządzie? To jakaś ściema. My tego nie i kupujemy, widzimy w co się dzieje! Jak Osina został członkiem zarządu to pierwsze co zrobił to SKOK NA KASĘ PUBLICZNĄ - zgłosił podwyżkę dla Kołodziejczyka, zatrudnił nielegalnie Wilka, zatrudnił Sadło i Lubasia. Kulakowa została zastępca dyrektora Urzędu Pracy. Środki publiczne zaczęto wydawać na reklamowanie Osiny itd. Jako Świdniczanin ja już im dziękuję i nie jestem sam w tym przekonaniu".
|
![]() |
Panie Adamie ten jest najlepszy: "Jakub Osina karierę zaczynał jako redaktor w ministerstwie środowiska za zarządów SLD. Mówiono o nim wówczas "włazidupstwo bez wazeliny opanował on w stopniu doskonałym". Teraz ten człowiek chce zmieniać Świdnik. Żenada i wstyd". Co Pan na to?
|
![]() |
Lewactwo - wypierladać.
|
![]() |
Załosny lewacki typek, co opluł Panią Premier Szydło - to zwykły nikt.
|
![]() |
Zgodnie z wpisem do KRS Osina nie jest członkiem zarządu ani nie jest we władzach ŚWS wiec w czyim imieniu to porozumienie? (DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI WE WSZYSTKICH SPRAWACH MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA, ZAWIERANIA UMÓW I UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTW W IMIENIU STOWARZYSZENIA UPRAWNIONYCH JEST DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE). Podobnie z "porozumieniem" ze Świerczyńskim, który również w zgodzie z wpisem do KRS nie mógł podpisywać takiego. Wielbiciele demokracji i "państwa prawa" zajmują się robieniem PR i pompowaniem ego Osiny bo działaniami dla mieszkańców to nie ma nic wspólnego.
PS. Konsolidacja lewicy w Świdniku to paradoksalnie zaleta. Byli czł. PO chcący przystąpić do RiP, synkowie milicjantów, postkomuna i marksiści w jednym miejscu.
|
![]() |
Nie mogę przeżyć jak Świdnik Wspólna Sprawa wyciera sobie gębę nazwiskiem Roberta dziadka, pomysłodawcy świdnickich spacerów i "świętuje" z okazji ich rocznicy. Myślę, że dziadek uniósłby się honorem i ich zignorował, ale ja nie mogę. On o mało co nie zmarł na zapalenie płuc, którego nabawił się w więzieniu, siedząc w celi razem z najgorszymi przestępcami, a znalazł się tam za sprawą poprzedników p. Osiny i spółki. Co za obłuda i hipokryzja!!! Niestety w swojej walce o wolność słowa i demokrację zablokowano mi możliwość komentowania ich postów, żeby było jeszcze bardziej demokratycznie.
Panie Osina niech Pan się odniesie....
|
![]() |
Wygaszanie partii pisowskiej rozpoczęte. Naród się budzi...
|
![]() |
Ależ Was boli to że środowiska centrowe lub socjalne i lewicowe się jednocza w Świdniku pod jednym hasłem Świdnik Wspolna Sprawa Mają do tego prawo Tak samo jak Wy Jak w Waszym Rodzina i Prawo Ile tam jest zlepek różnych partyjek i związków wzajemnej adoracji jak ROP Korwin czy Narodowcy byli czlonkowie funkcyjni PZPR Tak... Tak sa i oni np Kazio Patrzała czy Fredek Bondos Najpierw radzilbym uderzyc sie we wlasne piersi Złość i nienawiść to zly doradca
|
![]() |
10 osób wszystkiego i trzy organizacje - śws, śis i sld..... a zamieszania robią jak by było ich ze 100 osób !!!!
|
![]() |
Kochani jak już chcecie szukać komuchów to mam prośbę do Was... Popytajcie swoich rodziców, którzy z obecnych radnych miejskich lub powiatowych Świdnika na każdym pochodzie 1 Majowym dumnie dzierżyli sztandar zakładowego PZPR??? Kto był Przewodniczącym Koła Przyjaźni Polsko - Radzieckiej do 1989 r?? Ktoś jeździł do Radomia w 1976 roku na "ścieżki zdrowia" i pałował Robotników??? Czyj tatko był Sekretarzem p.o.p PZPR na Kuźni w WSK?? Kto siedział w krzakach i robił zdjęcia ludzi którzy szli do kościoła w Kaźmierzówce???... Jak szukać komuchów to proszę bardzo.. na pewno nie znajdziecie ich u ludzi z ŚWS którzy w czasie przemian ustrojowych mieli po parę lat i jedynym miejscem ich spotkań było pobliskie przedszkole... Kochani Bądźmy poważni...
PS Ciesze sie że niektórzy dociekliwi świdniczanie już odrobili swoje lekcje pytając rodziców czy dziadków o minione czasy.. Niektórzy "bochatyrowie" z RIP i PIS co byli w PZPR zostali już odszyfrowani.. Pierwsze nazwiska juz tu padły... Gratulacje !!!
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|