Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Adamów: 38-latek zginął na polowaniu

Utworzony przez CodeZero, 9 stycznia 2011 r. o 16:39 Powrót do artykułu
m napisał:
Do tych co piszą "dobrze mu tak", "niech gryzie ziemię" itp. Jeśli sami nie jecie mięsa, ani produktów pochodzących od zwierząt, to nie macie żadnego prawa krytykować myśliwych za to co robią. Myślicie, że zwierzęta które zjadacie zdychają ze starości? Tak się składa, że koła łowieckie właśnie teraz, zimą, dokarmiają dzikie zwierzęta, by móc później na nie polować. Regulują liczebność zwierzyny by ta nie padała z głodu i chorób wywołanych przez niedożywienie.
To fakt,że prostactwa ci tu pod dostatkiem ale co zrobić jak co niektórzy wolą dopalacze niż chlebuś a mózg to nie zęby rekina i raz zniszczony się nie regeneruje. Natomiast co do tego dokarmiania....dokarmiają ale nie śrutą ale śrótem od cienkiego po brneki. Z okna moich rodziców jeszcze jakieś 15 lat temu można było obserwować 6-8 rudli w których było po nie mniej niż 10-14 saren. Dzisiaj jest najwyżej dwa z 5-7 sarenkami. Zastanawiam się czy tą egzekucję dokonywaną na zwierzynie jeszcze ktoś kontroluje ,czy i tam już panuje prawo z KanPędzącego Królika ?
Odpowiedz
Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.
Odpowiedz
ale jesetescie puste ludzie piszecie o bezbronnych zwierzentach a sami wpier.......! mieso ze swin itd.
Odpowiedz
wkuzaja mnie takie pustaki co sie nasmiewaja zczyjejs tragedji i morderce z czlowieka robicie a wy to co WEGETARJANIE swinia czy kurczak to co innego pustaki!!!
Odpowiedz
widze ze tu obroncy sie znalezli tacy co w Augustowie ocalili pare zabek a to ze pare ludzi zginie pod kolami samochodow to co sami sobie winni poco wlazili na droge nie! zabki beda skakac dalej
Odpowiedz
llubellak@op.pl napisał:
Biały Kle, piszesz prawdę ale tylko w jakimś niedużym stopniu. i ja się z tobą zgadzam, że myśliwy to ktoś kto dba o las i jego zwierzynę, to jego praca poniekąd ale jak się dobrze orientujesz ( mniemam że się orientujesz bo zabrałeś głos w tej sprawie i to całkiem rzeczowo ), jak w każdej grupie tak i w grupie myśliwych zdażają się zgniłe jaja. Powiem więcej, jeśli czytasz uważnie prasę, twej uwadze nie umkneły napewno zarzuty prokuratorskie ( podkreślam proukartorskie, a nie żadne eko faszystów) o to że jedno z kół myśliwskich z lubelszczyzny wystrzelało o 700 sztuk więc niż pozwalały mu limity, dodam więcej, podejrzenia są że przynajmniej w połowie z setki działających u nas kół, przekroczono limity. dla mnie, to żadna regulacja pogłowia zwierzyny, tylko czyste zabijanie dla podbudowania wsłasnego ego, tego że nie staje, tego że kumpel ma lepszy samochód, czy tego że żona daje listonoszowi. dodam więcej, więcej niż połowa myśliwych z d........ma swoje obowiązki typu dokarmianie zwierzyny, pilnowanie czy ochrona, oni jadą do lasu nachlać się wódki i postrzelać dla sportu. nic ich nie usprawiedliwia i ich chorych zapędów, bo jak inaczej nazwiesz wabienie zwierzyny z parków narodowych za pomocą warzyw, aby te wychodziły na ziemie niczyją gdzie można sobie do nich postrzelać- Białowieża się kłania kolego sympatyczny. poczytaj, zapoznaj się z tematem i będzie git. ps- myśliwy idąc na polowanie powienien liczyć się z tym że i on może zostać kropnięty, czy to przez sarnę zabojcę, czy psychopatyczną kaczkę, czy szablozębna zająca ale najczęściej pada ofiarą napitego, niedowidzącego kolegi z drużyny
Llubellak - bardzo dobry post. Że wielu myśliwych to banda chamów w terenowych brykach to ja wiem. Że zrobili z myślistwa sport dla nowobogackiej elyty to też prawda. Ale te wszystkie nieprawidłowości nikomu nie dają prawa twierdzić że każdy postrzelony myśliwy to bydlak którego spotkała słuszna kara. I zupełnym nonsensem jest twierdzenie że myślistwo powinno być zakazane - każdy kto tak pisze ośmiesza się tylko.
Odpowiedz
to jest straszne jak my Polacy potrafimy się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia Ja również nie popieram zabijania zwierząt ale niestety ten świat już tak stworzony jest , a jak by nie było to zginą człowiek mąż, ojciec .Osobiście nie znałam tego człowieka za to jego kolegę tak.To nie jest zły człowiek tylko niestety wybrali złe zajęcie i to jest naprawdę ogromna tragedia dla obu rodzin że doszło do tego zdarzenia. Każdy z nas jest tylko człowiekiem i popełnia błędy a osoby które cieszą sie z czyjegoś nieszczęścia niech najpierw sami zrobią sobie rachunek sumienia a potem oceniają innych ale zresztą od tego są inne osoby a nie my. Łaczę się w bólu z rodziną zmarłego.
Odpowiedz
kolego z 1szego komentarza tobie tez piach zgrzytał bedzię
Odpowiedz
Darz Bór !!!!!!!!!! he he he he, pozabijajcie się wszyscy jełopy jedne.
Odpowiedz
biedronka z okolic napisał:
nieznasz człowieku tych ludzi więc jakim prawem sie tak wyrażasz.Ja znam ich bydwu,jeden z nich to mój niedaleki sąsiad.Tragedia dla dwóch rodzin.Prosze oszzędzcie sobie takie wpisy jeśli nie znacie ani rodzi ani tego jak do tego doszło. Świeć Panie nad jego duszą
Jak nie zna jak zna...To myśliwy.
Odpowiedz
TOMI napisał:
widze ze tu obroncy sie znalezli tacy co w Augustowie ocalili pare zabek a to ze pare ludzi zginie pod kolami samochodow to co sami sobie winni poco wlazili na droge nie! zabki beda skakac dalej
No właśnie, łażą te pijaki po ulicach. I nie dość,że przez nich ludzie rozbijaja auta to jeszcze deb***e rozdeptują żaby. Rwa ich mać. Śmierć myśliwym.
Odpowiedz
. napisał:
Komentarze z pkt. 1, 3 i 4 to zwykła żenada. Jak można się śmiać z czyjejś śmierci ?
No właśnie, jak ci mordercy myśliwi mogą się śmiać ze śmierci zwierząt. Później tylko wóda, rżenie japy na cały las i szczanie pod sosnami. Niech się pozabijają i wy ich obrońcy spod budki z piwem.
Odpowiedz
nowy napisał:
kolego z 1szego komentarza tobie tez piach zgrzytał bedzię
A ty buraku pewnie masz sposób na nieśmiertelność ? Po mamrocie masz tylko chwilową zajawkę, ale póżniej to przechodzi, sam zreszta wiesz, bo to twój ulubiony trunek.
Odpowiedz
Tacy , którzy piszą komentarze typu " dobrze im tak " itp. nie powinny wogóle ich dodawać. Ciekawe co by było jakby was spotkała taka tragedia ... ? A te zwierzęta też muszą coś jeść. Dokarmiał je ktoś z was?! Znam obie rodziny i wiem że to wydarzenie było nieszczęśliwym wypadkiem. Obu bardzo współczuję. ;( Przykro mi , że przeczytałam tu komentarze ,które są naprawdę okropne. Nie próbujcie wymierzać sprawiedliwości. Od tego są inni.!! Do ~CodeZero~ żal mi Ciebie!! Nie wierzę że są jeszcze tak egoistyczni ludzie jak ty. ;|
Odpowiedz
to w jaki sposób wyrażasz się do ludzi to świadczy tylko o Tobie mój mąż stwierdził tylko fakty że każdego to czeka ale skoro Ty dokładnie wiesz jak to działa to sam musiałeś praktykować w tym momenci moja dyskusja z Tobą się kończy bo szkoda mi czasu dla takich ludzi jak Ty
Odpowiedz
sprawiedliwa | k. napisał:
Tacy , którzy piszą komentarze typu " dobrze im tak " itp. nie powinny wogóle ich dodawać. Ciekawe co by było jakby was spotkała taka tragedia ... ? A te zwierzęta też muszą coś jeść. Dokarmiał je ktoś z was?! Znam obie rodziny i wiem że to wydarzenie było nieszczęśliwym wypadkiem. Obu bardzo współczuję. ;( Przykro mi , że przeczytałam tu komentarze ,które są naprawdę okropne. Nie próbujcie wymierzać sprawiedliwości. Od tego są inni.!! Do ~CodeZero~ żal mi Ciebie!! Nie wierzę że są jeszcze tak egoistyczni ludzie jak ty. ;|
To nie egoizm to prawda. Szkoda że nie zauważasz swojego bydlęcego egoizmu.Przecież to mordercy zwierząt.
Odpowiedz
Znam tego człowieka osobiście.I powiem wam, że to był dobry człowiek.Na polowania chodził rzadko.Nie mówcie o Nim źle!!
Odpowiedz
w sobote wieczorem Ze strony Łabuń do Rachodoszcz szło kółko myśliwskie polowali na dziki
Odpowiedz
gc napisał:
To nie myśliwi to byli kłusownicy, znam obydwu
Podobno jeden "polował" z kbks, a drugi z samoróbką.
Odpowiedz
Alien napisał:
To nie egoizm to prawda. Szkoda że nie zauważasz swojego bydlęcego egoizmu.Przecież to mordercy zwierząt.
To straszne co piszecie! Może ich bezmyślność była rzeczywiście głupotą i niepotrzebnym kuszeniem losu, ale gdzie są wasze ludzkie odruchy, bronicie zwierzat a sami jesteście jak dzicz.Ja tez kocham zwierzęta, przygarniam bezpanskie psy i żałuję kazdego zywego stworzenia...a to byl czlowiek...zostawil rodzinę...trojkę małych dzieci, ktore przygotowały obrazki dla ojca do trumny na ostatnie pozegnanie...jutro pogrzeb....znam tę rodzinę i nie znajduję slow, ktore moglyby wyrazić żal i wspolczucie dla nich....Mam nadzieję ,że te okropne słowa, ktore wypisujecie pod adresem zmarłego nigdy nie zostaną przeczytane przez jego najblizszych.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...