To fakt,że prostactwa ci tu pod dostatkiem ale co zrobić jak co niektórzy wolą dopalacze niż chlebuś a mózg to nie zęby rekina i raz zniszczony się nie regeneruje. Natomiast co do tego dokarmiania....dokarmiają ale nie śrutą ale śrótem od cienkiego po brneki. Z okna moich rodziców jeszcze jakieś 15 lat temu można było obserwować 6-8 rudli w których było po nie mniej niż 10-14 saren. Dzisiaj jest najwyżej dwa z 5-7 sarenkami. Zastanawiam się czy tą egzekucję dokonywaną na zwierzynie jeszcze ktoś kontroluje ,czy i tam już panuje prawo z KanPędzącego Królika ?m napisał:Do tych co piszą "dobrze mu tak", "niech gryzie ziemię" itp. Jeśli sami nie jecie mięsa, ani produktów pochodzących od zwierząt, to nie macie żadnego prawa krytykować myśliwych za to co robią. Myślicie, że zwierzęta które zjadacie zdychają ze starości? Tak się składa, że koła łowieckie właśnie teraz, zimą, dokarmiają dzikie zwierzęta, by móc później na nie polować. Regulują liczebność zwierzyny by ta nie padała z głodu i chorób wywołanych przez niedożywienie.
![]() |
|
![]() |
Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.
|
![]() |
ale jesetescie puste ludzie piszecie o bezbronnych zwierzentach a sami wpier.......! mieso ze swin itd.
|
![]() |
wkuzaja mnie takie pustaki co sie nasmiewaja zczyjejs tragedji i morderce z czlowieka robicie a wy to co WEGETARJANIE swinia czy kurczak to co innego pustaki!!!
|
![]() |
widze ze tu obroncy sie znalezli tacy co w Augustowie ocalili pare zabek a to ze pare ludzi zginie pod kolami samochodow to co sami sobie winni poco wlazili na droge nie! zabki beda skakac dalej
|
![]() |
Llubellak - bardzo dobry post. Że wielu myśliwych to banda chamów w terenowych brykach to ja wiem. Że zrobili z myślistwa sport dla nowobogackiej elyty to też prawda. Ale te wszystkie nieprawidłowości nikomu nie dają prawa twierdzić że każdy postrzelony myśliwy to bydlak którego spotkała słuszna kara. I zupełnym nonsensem jest twierdzenie że myślistwo powinno być zakazane - każdy kto tak pisze ośmiesza się tylko. |
![]() |
to jest straszne jak my Polacy potrafimy się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia
Ja również nie popieram zabijania zwierząt ale niestety ten świat już tak stworzony jest , a jak by nie było to zginą człowiek mąż, ojciec .Osobiście nie znałam tego człowieka za to jego kolegę tak.To nie jest zły człowiek tylko niestety wybrali złe zajęcie i to jest naprawdę ogromna tragedia dla obu rodzin że doszło do tego zdarzenia.
Każdy z nas jest tylko człowiekiem i popełnia błędy a osoby które cieszą sie z czyjegoś nieszczęścia niech najpierw sami zrobią sobie rachunek sumienia a potem oceniają innych ale zresztą od tego są inne osoby a nie my. Łaczę się w bólu z rodziną zmarłego.
|
![]() |
kolego z 1szego komentarza tobie tez piach zgrzytał bedzię
|
![]() |
Darz Bór !!!!!!!!!! he he he he, pozabijajcie się wszyscy jełopy jedne.
|
![]() |
Jak nie zna jak zna...To myśliwy. |
![]() |
No właśnie, łażą te pijaki po ulicach. I nie dość,że przez nich ludzie rozbijaja auta to jeszcze deb***e rozdeptują żaby. Rwa ich mać. Śmierć myśliwym. |
![]() |
No właśnie, jak ci mordercy myśliwi mogą się śmiać ze śmierci zwierząt. Później tylko wóda, rżenie japy na cały las i szczanie pod sosnami. Niech się pozabijają i wy ich obrońcy spod budki z piwem. |
![]() |
A ty buraku pewnie masz sposób na nieśmiertelność ? Po mamrocie masz tylko chwilową zajawkę, ale póżniej to przechodzi, sam zreszta wiesz, bo to twój ulubiony trunek. |
![]() |
Tacy , którzy piszą komentarze typu " dobrze im tak " itp. nie powinny wogóle ich dodawać. Ciekawe co by było jakby was spotkała taka tragedia ... ? A te zwierzęta też muszą coś jeść. Dokarmiał je ktoś z was?!
Znam obie rodziny i wiem że to wydarzenie było nieszczęśliwym wypadkiem. Obu bardzo współczuję. ;(
Przykro mi , że przeczytałam tu komentarze ,które są naprawdę okropne. Nie próbujcie wymierzać sprawiedliwości. Od tego są inni.!! Do ~CodeZero~ żal mi Ciebie!! Nie wierzę że są jeszcze tak egoistyczni ludzie jak ty. ;|
|
![]() |
to w jaki sposób wyrażasz się do ludzi to świadczy tylko o Tobie mój mąż stwierdził tylko fakty że każdego to czeka
ale skoro Ty dokładnie wiesz jak to działa to sam musiałeś praktykować w tym momenci moja dyskusja z Tobą się kończy bo szkoda mi czasu dla takich ludzi jak Ty
|
![]() |
To nie egoizm to prawda. Szkoda że nie zauważasz swojego bydlęcego egoizmu.Przecież to mordercy zwierząt. |
![]() |
Znam tego człowieka osobiście.I powiem wam, że to był dobry człowiek.Na polowania chodził rzadko.Nie mówcie o Nim źle!!
|
![]() |
w sobote wieczorem Ze strony Łabuń do Rachodoszcz szło kółko myśliwskie polowali na dziki
|
![]() |
Podobno jeden "polował" z kbks, a drugi z samoróbką. |
![]() |
To straszne co piszecie! Może ich bezmyślność była rzeczywiście głupotą i niepotrzebnym kuszeniem losu, ale gdzie są wasze ludzkie odruchy, bronicie zwierzat a sami jesteście jak dzicz.Ja tez kocham zwierzęta, przygarniam bezpanskie psy i żałuję kazdego zywego stworzenia...a to byl czlowiek...zostawil rodzinę...trojkę małych dzieci, ktore przygotowały obrazki dla ojca do trumny na ostatnie pozegnanie...jutro pogrzeb....znam tę rodzinę i nie znajduję slow, ktore moglyby wyrazić żal i wspolczucie dla nich....Mam nadzieję ,że te okropne słowa, ktore wypisujecie pod adresem zmarłego nigdy nie zostaną przeczytane przez jego najblizszych. |
Strona 2 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|