Barany jedne widać jacy jesteście świetni kierowcy ! po pierwsze jedziesz tirem który z towarem waży kilkadziesiąt ton to wiesz ze nie zatrzymasz się w miejscu wiec podstawowa zasada ruchu drogowego zachowaj odpowiedni odstęp od poprzedzających pojazdów a po drugie czemu baran odbił w lewo?? a nie w prawo niech wali na pobocze w rów w drzewo a nie w niewinnych kierowców: matki , ojców, jedynych żywicieli rodzin chyba byliście na tym kursie co namawiali żeby walić w osobówki to wam się nic nie stanie?!!! PS. Daniel jestes miernym kierowcą dzięki takim jak Ty mamy złe zdanie o kierowcach ciężarówek!!!Daniel napisał:Sam jestem kierowcą ciężarówki Scani i nie raz miałem takie przypadki z mojim udziałem, mówicie że powinnien zostać zaaresztowany żę powinien dostać o dużo więcej mandatu ... ciekawe co wy byście w takiej sytuacji zrobili, my kierowcy ciężarówek dla was jesteśmy nikim tylko że bez nas nie mielibyście owoców, produktów różnych, sprzętu elektronicznego, benzyny itp... bo my to wszystko przywozimy dla was ! poza tym ciężarówką z naczepą kieruje się jakieś 90% trudniej niż samochodem osobowym...
![]() |
|
![]() |
i ty chłopcze mnie będziesz uczył jak jeździć tylko że ja już jezdżę 20lat, a zreszto co ja ci się będe tłumaczył. Owszem może i nie zachował odstępu ale nie wszyscy kierowcy są tacy ... |
![]() |
tylko nie chłopcze jołopie za kołkiem aż o 20 lat straszne pomyśleć ze aż tyle ale sory ja tylko 15 lat i nigdy nie waliłem w lewo na osobówkę a tak w ogóle to nigdy nie musiałem robić takiego manewru najwyżej przed takimi jak Ty!
|
![]() |
Prawie zabił kobiete i tylko 500zł? a swoją drogą w tirach to jeżdża najsłabsi kierowcy.
|
![]() |
mylisz się jeżdżą tacy sami jak Ty których nauczyli na kursie jak zdać egzamin a nie jak jeździć! aha i są na pewno lepsi od takich jak Ty bo najpierw musieli zrobić kurs na B potem na C i później na E a do tego przechodzą testy psychologiczne o przydatności itp. do poruszania się pojazdami a Ty nie! więc nie gadaj bzdur są wśród nich i tacy co fach maja w reku a patrząc na kierowców osobówek to 90 % nie wie co robi na drodze!!!!! tak jak wyżej nauczyli się jak zdać egzamin!!!! |
![]() |
Dać 22-letniemu gówniarzowi żelazo to jak małpie brzytwę. Taki na osobówce nie ma doświadczenia, a jakiś idiota wsadza go na 40 ton. Kto i dlaczego? Ano pazerny szef, bo 22-letni gówniarz jest sporo tańszy niż kierowca. I pod tym adresesm kierujcie pretensje.
|
![]() |
Ładnych kilka lat temu na 17 zatrzymałem się na poboczu aby dzieci mogły iść w krzaczki
jeden miał 2 lata a drugi 3. Wkładając 2 latka do samochodu nie zauważyłem że 3 latek wymkną się spod ręki i zobaczył kamień na środku drogi który chciał sobie wziąć. Usłyszałem tylko hamującą ciężarówkę ale i tak by nie dał rady kierowca się zatrzymać więc kierowca znaczą uciekać do rowu . Zdążyłem zabrać dziecko ze środka a on dał radę wrócić na drogę. Zobaczyłem na moment przez szybę młodego chłopaka z zaciśniętymi w skupieniu wargami. Dzięki!!!!!!!!!!!
Kierowca osobówek.
|
![]() |
no nie mogę... tylko mandat? taki d***l nie powinien w ogóle jeździć samochodami! Co za państwo!
|
![]() |
http://transgame.pl/grant.php?u=29986&c=5o24t7
|
![]() |
Rozumowanie w stylu: "Bo u nas w Niemcach to kierowcy ciężarówek rodzą się jako 35 latkowie z 20 letnim doświadczeniem". A gdzie ma to doświadczenie zdobyć? Grając na komputerze? Mandat to się przede wszystkim należy kierowcy busa, za brak kierunkowskazu. A pani w Renault wyraźnie pomylił się gaz z hamulcem, z czego wynikła ta "trzeźwa decyzja". |
![]() |
|
![]() |
Ty sie kobieto! najpierw naucz czytać ze zrozumieniem, bo on nie wymijał busa i nie miał zamiaru go wyprzedzac, tylko awaryjnie hamował, aby uniknąc zderzenia, bo bus skręcał w lewo. rece opadaja. swoja droga to jest odruch, gdy miał do wyboru jeb..c w busa(wtedy by narobil), odbic w prawo(gdzie byla barierka albo row) albo zjechac na przeciwy pas ruchu(gdzie mozna zalożyc, ze bylby wolny). Ale tu nie ma sie co rozczulać,bo mogłoby się to skończyc o wiele gorzej. grunt, ze i kierowca tira mial refleks i nie wjechał w busa, a kobieta fuksem uniknęła czołówki, bo wtedy przeczytalibyście tylko krótką lakoniczną notke, że w Płusach pod Księżpolem w wypadku samochodowym zginęłą kobieta kierująca...idt albo, że tir uderzył w busa, wiozącego cos tam lub kogoś tam, rannych odwieziono do szpitala...itd. |
![]() |
Gdzie ma zdobyć doświadczenie? A tak, na początek, z 5 lat pojeździć dostawczakiem. |
![]() |
Grzegorz, ale sam wiesz, ze część ma zdjęte ograniczniki. Osobiście wyprzedzała mnie ciężarówka jak miałem 100 na liczniku (czyli realnie pewnie ok 95). A żeby było weselej to jak byłem w jej "połowie" zaczęła kończyć manewr wyprzedzania - czyli zaczęła spychać mnie do rowu... Pojechałem za kolesiem, a ten z rozbrajającą szczerością mi powiedział, że już mnie nie widział w lusterku i myślał, że mnie wyprzedził... |
![]() |
w identyczny sposób wczoraj na trasie Hrubieszów -Chełm w miejscowości Raciborowice , TIR wymijał rowerzystę spychając samóchód z przewciwnego pasa na pobocze ,jest mnóstwo wypadków z udziałem TIRów , uważam że policja nie kontroluje ich jazdy, na trasie do Lublina z Chełma nigdy nie widziałem policji kontrolujacej te samochody a dzieje się na tej trasie bardzo źle , jest niebezpiecznie i polacy i ukraińcy w TIRach lekceważą bezpieczeństwo innych użytkowników dróg
|
![]() |
Rany 22 letni gówniarz prowadzi tira wazacego 20t co najmniej od 3 lat jak mu dobrzye poszło ma prawko B i 3 mies C+E no bez jaj tylko szczescie i refleks ratowały kobiete jak taki gówniarz morze miec pojecie o jezdzie samochodem i to jeszcze takim?
|
![]() |
Ustawowe regulacje i tyle.
Zanim na TIR-a to z 5 lat na dostawczych, co 22 latek wie? Ledwo co osobówkę prowadził.
Wina ewidentnie jego i tego nic nie zmieni za mały odstęp.
Panowie z TIR-ów nie bądzcie tacy hura do przodu, za czasów mej młodości towar szedł pociągiem, potem średni tonaż z stacji (jelcze i stary). Teraz jest jak u mnie niedaleko domu. Z żwirowni wywożą kruszywo wielotonowymi wywrotkami po drodze przez miasto (niszczą drogi i korkują miasto, nie mówiąc o zagrożeniu), żwirownia mieści się około 1 km od linii PKP (czynnej). Jaki to problem pociągnąć wąski tor pod żwirownię i przeładować?
Ale wywrotką (wanną) taniej... taa tylko jak to się policzy to jakim kosztem zwyczajnych ludzi!
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|