![]() |
wszystko idzie zgodnie z planem !
|
![]() |
Może to byłaby szansa dla Zamościa po zlikwidowaniu kolei-co myślicie?
|
![]() |
Fajnie jeszcze jakby się dało prywatnemu wykupić kolej w Zamościu.
|
![]() |
Niektórzy obawiają się zmian twierdzą autorzy tekstu tylko szkoda że nie piszą kto. Najbardziej zmian obawia się ekipa biurowa i związkowcy. Oczywiście nowy właściciel nie zlikwiduje związków ale znacząco ograniczy ich rolę a do tego zmniejszy biurokrację i pewnie część urzędników straci pracę. Postawienie na przynoszącą dochód część załogi to jedyny ratunek przed upadkiem firmy. To że PKS Wschód przejmie województwo nie wiele pomoże pod światłym kierownictwem Królikowskiej i tak padnie tyle że wygeneruje jeszcze trochę strat. Ta pani powinna mieć zakaz zajmowania stanowisk kierowniczych ale na partyjne układy nie ma rady najwyżej prokurator.
|
![]() |
No to teraz pan czarny będzie zarabiał 1200 zł ale brutto i 400 zł pod stołem :lol
|
![]() |
A wiecie czemu PKS Wschód pada?-odpowiedź jest banalnie prosta!-BO MA GŁUPIE ROZKŁADY JAZDY!-i nie ma komu zrobić mądrzejszych...-bo najprościej jest likwidować nierentowne kursy-zamiast siąść i pomyśleć i "przesunać"jakiś kurs ileś minut później lub wcześniej... Kiedyś pisałem o tym na tym forum na podobny temat,a teraz nie bardzo mi się chce jeszcze raz o tym samym pisać-bo mam wrażenie,że moje pisanie to i tak"grochem o ścianę"... W PKS Wschód to jest tak:"nierentowny kurs?-to go zlikwidować!"- podobne myślenie jak w pradawnych czasach:"zły człowiek?-to powiesić lub spalić!"...
|
![]() |
co tu dużo gadać, teren PKS Zamość jest idealny na galerię. Ta działka się marnuje, aż przykro patrzeć jak stoją tam te złomy autosany.
|
![]() |
Nie wiem czy wiecie jak działają prywatne firmy transportowe
Standardem jest:
rżnięcie Skarbu Państwa i ZUS-u na podatkach i składkach,
łamanie prawa pracy,
zatrudnianie za najniższą krajową i płacenie reszty "pod stołem",
kupowanie faktur kosztowych,
bezpłatne urlopy i brak świadczeń socjalnych,
nie płacenie za przestoje,
płacenie z km albo jako % co jest przestępstwem,
obciążanie za paliwo, płyny, oleje, opony, za wszystko co pozwoli wyrwać od pracownika kilka złotych,
baza na podwórku lub w walącym się PGR-ze,
jazda bez zezwoleń,
itd itd.
Jak wyobrażacie sobie konkurowanie firmy państwowej w której nie da się kręcic takich wałków?
Faktem też jest że członek zarządu w PKS-ie to stanowisko polityczne i niekoniecznie są na nich ludzie znający się na rzeczy i wiedzący jak się zabrać za to co powinni robić.
A co do artykułu - jedyna wartość zamojskiego PKS to działki. I wszystko jasne
|
![]() |
bo to jest najprostszy i najtańszy sposób prywatyzacji ! |
![]() |
PKS pada ,bo tak sobie założyli PO i PSL.Będą robić wszystko aby szybko przejąć!To jest dla nich okazja!Jeżeli ktoś wierzy w ich szczere intencje to jest w grubym błędzie!
|
![]() |
Jeśli PKS zniknie zupełnie będzie to jednak szkoda. A marketów jest już w Zamościu zatrzęsienie.
|
![]() |
No to już wszystko prawie wiadome. Zamość i region zamojski stanęły w obliczu komunikacyjnej zagłady. Najpierw zlikwidowano (sorry: "zawieszono") kolej, teraz przyszedł czas na autobusy. Wkrótce pewnie ktoś wymyśli "europejski slogan turystyczny": "Zapraszamy do nas, bo tutaj nie można dojechać!". Poza wschodnimi rejonami Rosji drugiego takiego zakątka nie będzie w całej Europie!
|
![]() |
Jak myślicie panowie,kto będzie jeżdził PKS-em gdy na każdym,no prawie każdym podwórku stoi jakiś samochód osobowy.
|
![]() |
Dobra...-powrócę do tego tematu-bo widzę,że piszecie. Tak w "telegraficznym skrócie": na Sylwestra 2008r.po południu nijak nie mogłem się z Zamościa autobusem do Lublina dostać! Miał być jakiś"przelotowy"z Tomaszowa na Lublin około 15.20 -ale się na zamojskim Dworcu "nie zjawił"... O busach nie wspomnę-bo były przeładowane i zarezerwowane mimo iż busiarze"robili dodatkowe kursy"na Lublin. Busiarze nie mogli sobie poradzić z nadmiarem ludzi na Lublin;Autonaprawa po jakichś wioskach kursowała jakby nigdy nic-a PKSów na Lublin "ZERO"!-już PKS Wschód "ostro świętował Nowy Rok"! A potem się dziwią,że PKS Wschód pada... Ano-i będzie padał,bo gdy ich trzeba aby jechały-to ich wtedy nie ma! Nie wiem,jak było na Sylwestra 2009r.-ale domyślam się,że podobnie... Takich przykładów "głupich kursów & rozkładów"na pewno jest i więcej. Np.:autobusy jadące z Tomaszowa w kierunku Jarosławie(Narola) prawie wszystkie zajeżdżają na bełżecki Dworzec PKP -to też nie wiem po co"dodają sobie"te 2 km+nawracanie ? Przecież "wspaniałe czasy"pociągów w Bełżcu już całkowicie"zgasły"... Takich nonsensów w rozkładach PKSów na pewno jest więcej...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|