![]() |
Czy francuzik otrzymuje przelewy od gazpromu?
|
![]() |
spoko , nie szukajmy , potencjalna karta przetargowa naszego regionu niech się nie liczy, lepiej żeby paru chłopów miało spokój pod sklepem jak piją wino, to nie Polska B ani C , to już jakieś Z
|
![]() |
Warto obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=NLZq65JLIe8
|
![]() |
jak zwykle zaścianek wiejski protestuje,nie wiedzą dlaczego i przeciwko komu,argument nie bo nie,to samo było z wejściem do uni a teraz czerpią kasę z dopłat do ziemi.wydobycie gazu to jest szansa na rozwój gmin,będzie dodatkowy dochód z podatków od firm wydobywczych.
|
![]() |
Tym co się śmieją z mieszkańców gminy Grabowiec polecam film GasLand "Kraj gazem płynący" reż. Josh Fox
|
![]() |
Coś w tym jest , bo znajomym pękały butelki z winem, w czasie konsumpcji pod sklepem.
|
![]() |
No to znowu zieloni zablokują rozwój kolejnego regionu Polski. Skutecznie blokują juz budowę dróg, a teraz bronia interesów Gazpromu i elektrowni atomowych (chyba stąd ten francuz się tu przyplątał). Przypomnę tylko, że francuzi też będą czerpać gaz z gazociągu północnego. A niedawno ukazał sie wywiad z emerytowanym czeskim generałem który stwierdził, że obecnie Rosja i inne państwa potrafią skutecznie blokować niekorzystne dla siebie decyzje sąsiadów przez protesty organizacji pro-ekologicznych (swoja drogą to ciekawe, kto płaci temu francuzowi za takie podróże i całą tą akcje?). I wszystko układa sie w całość. A chłopi - no cóż, stali się pewnie tylko narzędziem w ręku poważniejszych graczy....
|
![]() |
A skąd w gminie Grabowiec wziął się francuski europoseł? Bywa tam codziennie, czy co? Ktoś w Garbowcu, chyba ten szfindel kręci?
|
![]() |
Ot ciemnota
|
![]() |
Ja również ten dokument polecam. Woda w pobliżu miejsc gdzie wydobywa się gaz pali się. Smacznego! GASLAND film nominowany do Oscara w 2011r. w kategorii filmów dokumentalnych. Emitowany był również przez kanał HBO - niestety prawdopodobnie nie doczeka się premiery w polskiej TV ze względu na tematykę jaką porusza. |
![]() |
Woda w pobliżu miejsc gdzie wydobywa się gaz pali się. Smacznego!Czyli bimber przypominający ten pędzony na karbicie.Ja kuna jestem za,alkochol w mojej studni... |
![]() |
jak na mojej wiosce kładli linie telefoniczne to również ludzie protestowali, nikt nie pozwalał aby na jego polu leżała linia telefoniczna. Gdy w miasteczku budowali nadajnik ery to również protestowali.
A teraz co? wszyscy mają telefony , komórki. Gdy teraz zapytasz ciemników o co im wtedy chodziło to każdy się wypiera. Komunistyczny system został zniesiony z sejmu 20 lat temu , natomiast w niektórych głowach pozostanie na wieki.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|