![]() |
w hrubielowie mieszka dzicz!
|
![]() |
natomiast w tomaszowie buraki a w zamosciu wiesniaki
|
![]() |
|
![]() |
Hrubieszów to najstarsze miasto w tym regionie Tomaszów i Zamość to neptki
|
![]() |
Kilkakrotnie miałem okazję być w Hrubieszowie. To piękne miasto , nieznane w kraju od turystycznej strony , mimo niemałej atrakcyjności . Reaktywacja komunikacji miejskiej to znakomity pomysł tym bardziej , że swoją powierzchnią , Hrubieszów jest większy od Zamościa , co odnotowuję ze zdumieniem.
Skoro się powiedziało A , to może pora powiedzieć B i poprzeć okolicznych miłośników kolei , by w sposób rzeczywisty otworzyć drogę ku reaktywacji kolei pasażerskiej w relacji : Zamość - Hrubieszów przez Werbkowice?
Między Zamościem a Hrubieszowem , tak na szerokim , jak i na normalnym torze teraz jest tylko ruch towarowy , przy czym na normalnym jest znacznie mniejszy. Prędkość szlakowa to 60km/h. To już jest dość , by czas przejazdu nie przytłaczał swoim rozmiarem ...Reaktywować kolej pasażerską w relacjach : Zamość - Hrubieszów , Stalowa Wola Rozwadów - Hrubieszów i Lublin - Hrubieszów !
Stalowa Wola Rozwadów - Hrubieszów 3 pary dziennie , Lublin - Hrubieszów 2 pary dziennie , Zamość - Hrubieszów 3 pary dziennie. Efekt ? Łącznie na odcinku : Zamość - Hrubieszów , pociągów pasażerskich w różnych relacjach 8 par dziennie!To podniesie atrakcyjność turystyczną tego pięknego miasta , o którym wspomnienia mam jak najlepsze.
Maciek z Lublina
|
![]() |
"Macieju,Macieju-gdzie Tu to jedziesz?-Do miasta jadę,hej!" A tak na serio: masz rację Macieju,ja też to już nie raz na tym forum pisałem... |
![]() |
Tak tak ktoś będzie czekał 2 godziny na pociąg jak ma busy co kilkanaście minut. To nie Wielkopolska.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|