![]() |
Wszędzie jest tak samo ! Niech przyjedzie kontrola do Tomaszowa Lubelskiego i popatrzy co musi Listonosz Dźwigać i Sprzedawać ! Gazety, proszki, płyny, poszewki na pościel, mydła, karty telefoniczne, papier toaletowy, ubespieczenia OC i wiele innych pierd...... !!!
|
![]() |
narzekajcie, narzekajcie... Jak nie będziecie handlować gazetami, proszkami, sznurkiem, kredytami Banku Pocztowego. itd. to tak (lekko licząc) 20 % załogi pójdzie na bruk. Jakie będzie obciążenie pracą (bez handlu, ubezpieczeń,Banku) w Hrubieszowie, Tomaszowie, Dorohusku, Krasnymstawie, Sernikach, Nałęczowie, itd ??? Zabraknie kasy jak nic. A tu jeszcze nowe logo Poczty trzeba sfinansować... Na nowym WER przesyłek tyle samo mało co na Pocztowej. Z samych listów i paczek nie ma mowy, nie utrzymamy się
|
![]() |
Zapomnieliście dodać kartki świąteczne przed świętami, gdzie każda z nas ma 500 do sprzedania, nie sprzedam, muszę kupić dla siebie.
|
![]() |
Ten artykul to nie nowość.Na innych pocztach dzieje się podobnie.Trzeba wykazać się przynależnością do banku pocztowego,funduszu emerytalnego (też pocztowego),wykupić prenumeratę gazet itd,itd.Taka normalka wśród pocztowców.
|
![]() |
mobbing, proszę nie rozśmieszajcie mnie. Na poczcie mobbing, wolne żarty. Drodzy pocztowcy (14 lat pracowałem na poczcie - w urzędzie 4 lata), macie (jeszcze) super warunki pracy. Pełen szacunek przełożonych, waleczne związki zawodowe, pełen socjal. A, że trzeba pracowac ? No po prostu trzeba. Jak szefostwo daje zadanie to wykonujemy je. Jak nie sprzedasz kartek, czy proszku, to nie dostaniesz premii. TYLKO premii. I to pewnie tylko CZĘŚCI premii. Pensja jest święta. W terminie. Przypominam, że za niewiele ponad trzy miesiące łącznościówka (dla niewtajemniczonych - 13 pensja). No i wakacje idą, więc dopłata z socjalnego do wczasów, kolonii, obozów. Acha, i jeszcze impreza w październiku z okazji Dnia Łącznośckiowca. Może bony na święta będą ? Na poczcie nie ma lekkiej pracy, to fakt, ale gdzie tu mobbing ? Sfrustrowanych zapraszam do pracy poza pocztę. Nie musi by hipermarket, wystarczy przedstawiciel handlowy. Pozdro dla pocztówek i poczteksów.
|
![]() |
do Stefann :Ty to normalnie piszesz jakbys był tym naczelnikiem z Hrubieszowa... twoj profil psychologiczny pasuje do niegi jak ulał! nie rozumiem tylko po co podpisujesz się stefan a nie swoim prawdziwym imieniem???
pozdrowienia dla wszystkich listonoszy z Hrubieszowa! wasz stary kumpel Zbyszek
|
![]() |
profil psychologiczny, no, no.... pojechałeś....profil... aż się uśmiechnąłem... Nie, nie jestem naczelnikiem z Hrubieszowa. Nie życzę wam mobbingu, ale na szczęście daleko wam do niego. Powodzenia życzę - masówka, Lublin 2. |
![]() |
Drodzy Pocztowcy wasz temat poruszyliśmy na Forum Pocztowym WZZPP podaje adres Forum WZZPP
|
![]() |
Podaję adres bo ten wyzej się nie wyświetla prawidłowo ######www.wzzpp.pl/forum/
|
![]() |
dobre - "kontrola nie wykazała" - może niech pan gODZISZ powie o niej coś więcej - w jaki sposób została przeprowadzona i jakie konsekwencje wyciągnięto wobec pracowników za nie podpisanie pisma pokontrolnego z Warszawy - może niech pochwali się "anonimowymi" ankietami, które wypełnili pracownicy podczas kontroli Cyt. Inspektora kontroli "jeżeli podpiszecie ankiety będą one bardziej wiarygodne i nikt poza działem kontroli nie będzie miał do nich dostępu" Cyt. gODZISZA na spotkaniu z pracownikami "widziałem ankiety i na razie nie będę wyciągał konsekwencji wobec pracowników" - to słynne "na razie" się skończyło i akcja "miotła" ruszyła całą parą. Jenak co się odwlecze to ........
|
![]() |
no nie ten frajer naczelniczek nie ma pojęcia że doprowadzi którąś z dziewczyn do samobójstwa
|
![]() |
kierownik z Hrubieszowa ma zajebiste plecy wystarczy sprawdzić jego ZWIĄzki rodzinne ze zwierzchnikami , jeżeli stwierdzi że to nie prawda niech TO WYRAZI NA PISMIE
|
![]() |
pracownicy może trochę przesadzają ale to że naczelnik poczty z Hrubieszowa członek partii platformy obywatelskiej ma poparcie swojego dyrektora szefa partii platformy obywatelskiej w Zamościu , to fakt autentyczny. Inni naczelnicy bezpartyjni w podobnych sytuacjach nie mogą liczyć na poparcie swego dyrektora.
chciałbym zwrócić uwagę Inspekcji Pracy w Zamościu na inny przykład mobbingu na poczcie w Zamościu otóż mobbing jest stosowany przez kierownictwo Poczty w stosunku do naczelników podczas narad służbowych przeprowadzanych co miesiąc.
W celu sprawdzenia tego faktu należałoby przeprowadzić anonimową ankietę wśród naczelników obecnych na naradzie służbowej i zapytać o ich opinię na ten temat.
z poważaniem bezpartyjny
|
![]() |
Cóż ja wróciłam na swój stary urząd w gminie Wejherowo, mając konkretne ostrzeżenia co do naszej tzw. św. trójcy (naczelnik , kierownik i 1 kontrola).Teraz wiem, że ostrzeżenia były słuszne. Mobbing, zastraszanie , poniżanie, niszczenie dóbr osobistych pracowników ( min. wyrzucanie kubków z pomieszczenia o przeznaczeniu kuchennym), celowe skłócanie tak by nikt nikomu nie ufał, powszechne donosicielstwo byle odwrócić daleko od siebie gniew naczelnej, fałszowanie pracowniczych list obecności ( nasza pani naczelna oszukuję , podpisując listę obecności a fizycznie nie ma jej w pracy), naczelnik zezwala na spożywanie alkoholu podczas pożegnań osób odchodzących na PDO i jednocześnie sama pije alkohol, każe zakładać pracownikom konta w pocztowym a potem zwraca im do ręki po 5 zł za prowadzenie konta zupełnie się z tym nie kryjąc jakby było to coś normalnego , byle tylko był wykonany plan, zmusza pozostałych pracowników by brali kredyty i po 2 tyg. rezygnowali a koszty prowizji każe dzielić na pracowników okienkowych i ekspedycyjnych oraz do brania kart kredytowych. Właśnie się dowiedziałam, że była nasza pracownica (ma tytuł magistra) była na rozmowie z Panią Dyrektor w Gdańsku, no cóż jest załamana i nie trudno się domyśleć dlaczego. Pewnie to: przyjaciółka, ciocia, matka, kochanka.....etc etc naszej naczelnej... co komu na myśl przyjdzie. Jak długo jeszcze niekompetentni i tak podli ludzie bez wykształcenia i predyspozycji będą nami zarządzać, niech się douczą bo jak widać pozostali w epoce głębokiego komunizmu.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|