![]() |
Straszna rzecz broń w domu i aż 23 sztuki amunicji. Prawdziwy koszmar...
|
![]() |
Okolice Biłgoraja, Zamościa, a także całe świętokrzyskie to najlepiej uzbrojony kawałek Polski po mazowieckim i zachodniopomorskim. Polski rząd nakazał rozbroić Polaków bo jak nadejdą obce wojska to ma być kultura, posłuszeństwo i nikomu nie wolno zrobić krzywdy. Teraz proszę się zastanowić i przemyśleć... Żaden z ostatnich stu statystycznych rozbrojonych Polaków nie zrobił nikomu krzywdy, a broń mieli zawsze schowaną na wszelki wypadek.
Czy mogę przewozić siekierę w bagażniku auta w celu oczyszczenia działki rekreacyjnej oddalonej o 90 km od mojego miejsca zamieszkania? Czy jest to legalne? Czy mam wysłać pocztą? Jak to jest?
|
![]() |
Wzorowana na broni Jokera z Batmana. Ciekawe jak to sieje?
|
![]() |
Mała społeczna szkodliwość czynu chyba, że nie jest radnym.
|
![]() |
Okolice Biłgoraja, Zamościa, a także całe świętokrzyskie to najlepiej uzbrojony kawałek Polski po mazowieckim i zachodniopomorskim. Polski rząd nakazał rozbroić Polaków bo jak nadejdą obce wojska to ma być kultura, posłuszeństwo i nikomu nie wolno zrobić krzywdy. Teraz proszę się zastanowić i przemyśleć... Żaden z ostatnich stu statystycznych rozbrojonych Polaków nie zrobił nikomu krzywdy, a broń mieli zawsze schowaną na wszelki wypadek.
Czy mogę przewozić siekierę w bagażniku auta w celu oczyszczenia działki rekreacyjnej oddalonej o 90 km od mojego miejsca zamieszkania? Czy jest to legalne? Czy mam wysłać pocztą? Jak to jest?
Siekierę możesz sobie wozić najzupełniej legalnie, gdyż nie jest ona bronią w rozumieniu UoBiA i nikomu nic do tego. To samo dotyczy innego niezwykle przydatnego narzędzia, jakim jest maczeta.
|
![]() |
Przecież widać, ze ta samoróbka z korkowca zrobiona.
|
![]() |
Przecież jest napisane, że to samoróbka.
|
![]() |
Dalej stalinowskie podejscie do obywatela żygać się chce na ten śmieszny kraj.
|
![]() |
A ty co ubek z kodu jeden z tych co drą mordy pod sejmem. Twoje UBOIA pisała stalinowska banda z bolszewickim podejsciem do człowieka. Olewanie stalinowskiego prawa to obowiazek obywatelski.
|
![]() |
to ten z AK a kury a kaczki
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.