![]() |
jak to nieumyślnie spowodował???
|
![]() |
"Kierowca miał w organizmie 1,4 promila alkoholu"
"na drodze, gdzie występuje ograniczenie prędkości do 50 km/h, kierowca BMW miał na liczniku 110 km/h."
" nieumyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa w ruchu drogowym, co doprowadziło do wypadku ze skutkiem śmiertelnym"
jakim cudem zostało to zakwalifikowane jako nieumyślne spowodowanie wypadku? wsiadł za kierownice świadomie po wypiciu alkoholu i spowodował wypadek, w którym zginął człowiek. a z tego co mu grozi, czyli 12 lat pozbawienia wolności oraz dożywotnia utrata prawa jazdy, to dostanie zawiasy, jeśli zabiorą mu prawo jazdy to i tak będzie jeździł i pewnie nadal pod wpływem.
|
![]() |
"Kierowca miał w organizmie 1,4 promila alkoholu"
"na drodze, gdzie występuje ograniczenie prędkości do 50 km/h, kierowca BMW miał na liczniku 110 km/h."
" nieumyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa w ruchu drogowym, co doprowadziło do wypadku ze skutkiem śmiertelnym"
jakim cudem zostało to zakwalifikowane jako nieumyślne spowodowanie wypadku? wsiadł za kierownice świadomie po wypiciu alkoholu i spowodował wypadek, w którym zginął człowiek. a z tego co mu grozi, czyli 12 lat pozbawienia wolności oraz dożywotnia utrata prawa jazdy, to dostanie zawiasy, jeśli zabiorą mu prawo jazdy to i tak będzie jeździł i pewnie nadal pod wpływem.
|
![]() |
samo prowadzenie samochodu po alkoholu to przestępstwo umyślne
|
![]() |
rok tem tez w tym samym miejscu zginal chopaczek tyle ze on sam kierowal i rowniez byl napruty!
|
![]() |
Cytuję uczonego z prokuratury: "nieumyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa".
Jeśli ów uczony nie przejęzyczył się lub jeśli gazeta nie zrobiła błędu - to sam nie wiem, co myśleć o takim kuriozum!
Naturalnie - ani mi przez myśl nie przejdzie, że ktoś komuś dał duuużą łapówkę za takie ustalenie status quo, ale bardzo wielu czytelników tak właśnie pomyśli; ba - wielu będzie o tym święcie przekonanych!
Ja natomiast zadam uczonemu pytanie (retoryczne - żeby nie było...): jak normalny, praworządny, przestrzegający przepisów PoRD kierowca ma się czuć bezpieczny na drogach - w kontekście tej sprawy?
I drugie pytanie: jak Pan sądzi, Panie uczony - na jak długo jeszcze normalnemu, praworządnemu, przestrzegającemu przepisów PoRD kierowcy wystarczy poczucia praworządności? A jest nas (jeszcze...) ładnych paręnaście milionów; ilu nas (ich?) będzie po TAKICH wyczynach stróżów prawa?
|
![]() |
Tak właśnie działa nasza prokuratura,potrafi tylko oskarżac pijinych rowerzystow
|
![]() |
ja nie wierze ze jesli ma zabrane prawko to bedzie jedził
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|