![]() |
Większość piekarników jest elektrycznych, czy mimo to może być tani w użytkowaniu?
|
![]() |
oczywiście, zależy od tego jakie ma tryby działania, większość nowych sprzętów to klasa aa lub a. generalnie na pewno nowe piekarniki są tańsze w użytkowaniu, tanszy jest chocby termoobieg. ale warto też sobie tu poczytać: http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-piekarnik/388/
|
![]() |
Kupując mało wydajny piekarnik tracimy czas i generalnie marnujemy energię elektryczną. Dlatego takie funkcje jak czyszczenie parowe i technologia Dual Cook skracają czas spędzony w kuchni, a dodatkowo są bardziej przyjazne dla środowiska. Wydaje mi się że właśnie piekarniki parowe są eko.
|
![]() |
Może być energooszczędny ale żeby zobaczyć różnicę to faktycznie musi być często używany. Wiem z własnego doświadczenia. Gdy zmieniłam na energooszczędny piekarnik parowy klasy A-10% , rachunki za prąd zmniejszyły się około pięć procent.
|
![]() |
producenci wytwarzają urządzenia energooszczędne, ale swoja moc musi mieć, żeby spełniał funkcje piekarnika. Różnice tak na prawdę są groszowe, ile razy w miesiącu używasz piekarnika?
|
![]() |
Energooszczędność jest istotna, ale prawdę mówiąc my przy zakupie będzie się kierować funkcjami jakie posiada, wytrzymałością (czy nie jest awaryjny), estetyką. Szukamy czegoś nowoczesnego. Co pod tym kątem warte wzięcia pod uwagę?
|
![]() |
Nie wierze, spróbowałam doładować konto w telefonie na starym numerze którego już nie używam i zadziałało
Pozdrówki dla tych którzy mówią, że nie działa a nie spróbowali .
Szkoda, że można tylko raz doładować http://zasil-telefon.pl/qukr
|
![]() |
Jakoś to do mnie nie przemawia... Czy nagrzewają się tak samo jak tradycyjne?
|
![]() |
Na pewno bardziej oszczędnym spośród wielu piekarników jest mający podwójną komorę Samsung BQ1D6G144. Można w nim piec dwie potrawy jednocześnie (w różnych temperaturach). Tym samym urządzenie może pracować nawet 2 razy krócej.
|
![]() |
jeśli już coś kupować to integra smart, to jest bardzo dobry piekarnik, dobrze się nim steruje (dotykowo) i też ładnie wygląda
|
![]() |
Jakie jest przeciętne zużycie energii?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|