Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Dużo dobrej kawy

Utworzony przez anka10, 20 kwietnia 2012 r. o 10:02
MUFFINY KAWOWE ORAZ KAKAOWE Z RABARBAREM Pachnące muffiny o dwóch bardzo lubianych smakach w deserach, czyli: kawa w roli głównej i kakao, ale jest coś jeszcze... kwaskowy rabarbar oraz delikatny serek mascarpone. Składniki (na 12 sztuk) Ciasto: - 120 g mąki pszennej; - 60 g mąki krupczatki; - 80 g cukru; - 250 g kefiru; - pół szklanki oleju; - 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej Cafe Mag Specjal; - 1,5 łyżki kakao; - łyżeczka sody; - małe jajko lub żółtko. Nadzienie: - 125 g serka mascarpone; - małe jako; - łyżka cukru waniliowego; - łyżeczka mąki. Dodatkowo: - owoce sezonowe, obecnie rabarbar. Przygotowanie Do 125 g serka mascarpone dodać mąkę, cukier waniliowy, jajko i dokładnie wymieszać. Powstałą masę serową można włożyć do lodówki lub zamrażarki aby się schłodziła, wówczas łatwiej będzie ją nakładać na ciasto. Wymieszać suche składniki a w drugim naczyniu płynne. Następnie je połączyć. Powstałą masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kawę rozpuszczoną w odrobinie wody, a do drugiej kakao. Do foremek na muffiny nakładać po łyżce ciasta, następnie sera i znów ciasta, a na koniec rabarbar. Można zrobić muffiny tylko o smaku kawy lub tylko o smaku kakao, ewentualnie kawowo-kakaowe lub odwrotnie. Babeczki piec około 20 minut w 180°C, do tak zwanego „suchego patyczka”. http://magielkuchenny.pl/_files/Gallery/mu/ff/muffiny-kawowe-kakaowe-z-rabarbarem-1_mi.jpg
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Baba kawowo-czekoladowa z kawowym lukrem 1 kost margaryna, 1 szkl cukier, 3 szt jajka duże, 2 szkl mąka pszenna, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Cafe Mag Specjal, 4 łyżki posypka czekoladowa, Lukier kawowy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Cafe Mag Specjal, cukier puder Do naczynia włożyć mąkę wymieszaną z proszkiem,cukier,jajka i pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę.Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i zimną wlać do ciasta,ponownie zmiksować.Dodać posypkę czekoladową i wymieszać łyżką.Ciasto przelać do formy babkowej wysmarowanej i wysypanej bułką tartą .Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 40 min.Piec do suchego patyczka.Lukier kawowy;kawę zalać 3 łyżkami gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić.Dosypywać cukier puder do momentu aż lukier nie będzie spadał z łyżki.Zimną babkę polać kawowym lukrem i ozdobić wg własnego pomysłu. http://storage.doradcasmaku.pl/dynamic_image/c/c8db/5e3c/e1fc/0fdc/3b9c/7d78/cb42/35fc/w800_h600_ma_bffffff.jpg
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Deser kawowo- śmietankowy 1 szt budyń śmietankowy, 1 szt budyń waniliowy, 1 l mleko, 6 łyżek cukier, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Cafe Mag Specjal, 150 ml kremówka, 1 łyżka cukier puder, czekolada, beziki kuleczki ozdobne 1.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.Dodać do ciepłego mleka kawę rozpuszczalną.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy waniliowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować. 2.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy śmietankowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować. 3.Gorące budynie wykładamy na przemian-śmietankowy,kawowy do szklaneczek i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4.Przed podaniem ubić zimną kremówkę z cukrem pudrem i nałożyć kleks bitej śmietany.Zetrzeć trochę czekolady dodać bezika i kuleczki ozdobne. http://storage.doradcasmaku.pl/dynamic_image/f/f4c3/56ca/670e/4b23/214b/046f/0ff0/4496/w800_h600_ma_bffffff.jpg
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Strona 4 z 4

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...