Składniki:
1 mały Sulisz ok. 98 kg. 30 kg plasterków wędzonego boczku, 10 kg. małych cebulek, worek selera, 3 worki marchewki, beczka oliwy, 5 kg soli.
Wykonanie:
Sulisza zalać na noc solanką. Następnego dnia gotować 12 godzin. Zawinąć w plasterki boczku, posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza. Piec, aż będą miękkie w środku.
Warzywa pokroić na kawałki gotować 5 minut. Na pół godziny przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik, rozwinąć boczek, obłożyć Sulisza warzywami, zawinąć i dopiec.
Pyszności.
|
|
Składniki:
1 mały Walduś ok. 98 kg. 30 kg plasterków wędzonego boczku, 10 kg. małych cebulek, worek selera, 3 worki marchewki, beczka oliwy, 5 kg soli.
Wykonanie:
Waldusia zalać na noc solanką. Następnego dnia gotować 12 godzin. Zawinąć w plasterki boczku, posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza. Piec, aż będą miękkie w środku.
Warzywa pokroić na kawałki gotować 5 minut. Na pół godziny przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik, rozwinąć boczek, obłożyć Waldusia warzywami, zawinąć i dopiec.
Pyszności.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|