Ale ja dodaję do farszu jeszcze odrobinę suszonej, otartej mięty. Wiem, że nie wszyscy tak lubią, ale ja tak przygotowane pierogi po prostu uwielbiam. Wszystkim smakoszom ruskich gorąco polecam spróbować.
|
|
pyszne są również z sosem czosnkowym
|
|
SER tylko z OPOLA LUBELSKIEGO wtedy sa dopiero pierogi. Boczuś jk najbardziej i złoty kolor no i oczywiście do tego dania ogórek kiszony
|
|
A skwarki?!
|
|
Z czosnkowym? A jak robisz? Już spróbuję, musi być lux!
|
|
Pierogi to wspomnienie dzieciństwa, gdy pomagało się mamie kręcić ser z ziemniakami i potem uczyło sie przyprawiać farsz tak, by był zjadliwy. Te klasyczne ruskie są i były zawsze wspaniałe ale te z nutą mięty też zostaną w mej pamięci, bo jakoś ostatnio ich nie robimy.Muszę też nauczyć się robić ciasto na pierogi, bo to moja pięta Achillesa....
|
|
Ja też pamiętam, że w domu rodzinnym jadałam pierogi z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty. Bardzo lubię pierogi ruskie. Robię od czasu do czasu ale przyznaję bez bicia, że coraz rzadziej. Teraz kupuję gotowe. Oczywiście, że to nie to samo ale szybciej i wcale nie jest drożej kupić niż zrobić.Pozdrawiam.
|
|
Kasiu, a czy jadłaś ruskie z sosem cebulowo - śmietanowym? Pycha:)
|
|
Tak, pyszne ale potem cholesterol 300 - i co Wy na to? I tłuszczusie i boczusie - kto może, ten niech zajada. Smacznego!!!!
|
|
Pierogi ruskie rządzą!!! Najlepsze robi mama i babcia mojej dziewczyny, sklepowe się nie umywają Z tego przepisu tutaj też są niezłe: pierogi ruskie przepis
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|