Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Ruskie pierogi

Utworzony przez żarłok, 2 października 2007 r. o 09:11
Ale ja dodaję do farszu jeszcze odrobinę suszonej, otartej mięty. Wiem, że nie wszyscy tak lubią, ale ja tak przygotowane pierogi po prostu uwielbiam. Wszystkim smakoszom ruskich gorąco polecam spróbować.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
pyszne są również z sosem czosnkowym
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SER tylko z OPOLA LUBELSKIEGO wtedy sa dopiero pierogi. Boczuś jk najbardziej i złoty kolor no i oczywiście do tego dania ogórek kiszony
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
A skwarki?!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Z czosnkowym? A jak robisz? Już spróbuję, musi być lux!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Pierogi to wspomnienie dzieciństwa, gdy pomagało się mamie kręcić ser z ziemniakami i potem uczyło sie przyprawiać farsz tak, by był zjadliwy. Te klasyczne ruskie są i były zawsze wspaniałe ale te z nutą mięty też zostaną w mej pamięci, bo jakoś ostatnio ich nie robimy.Muszę też nauczyć się robić ciasto na pierogi, bo to moja pięta Achillesa....
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Ja też pamiętam, że w domu rodzinnym jadałam pierogi z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty. Bardzo lubię pierogi ruskie. Robię od czasu do czasu ale przyznaję bez bicia, że coraz rzadziej. Teraz kupuję gotowe. Oczywiście, że to nie to samo ale szybciej i wcale nie jest drożej kupić niż zrobić.Pozdrawiam.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Kasiu, a czy jadłaś ruskie z sosem cebulowo - śmietanowym? Pycha:)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Tak, pyszne ale potem cholesterol 300 - i co Wy na to? I tłuszczusie i boczusie - kto może, ten niech zajada. Smacznego!!!!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Pierogi ruskie rządzą!!! Najlepsze robi mama i babcia mojej dziewczyny, sklepowe się nie umywają Z tego przepisu tutaj też są niezłe: pierogi ruskie przepis
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.