Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Serek topiony świetny na każdą okazję. Konkurs dla Czytelników

Utworzony przez dzemski, 26 kwietnia 2013 o 08:50
250 g soczewicy czerwonej 100 g pomidorów suszonych w zalewie olejowej koncentrat pomidorowy 3-4 ząbki czosnku 1 porcja serka topionego kremowego soczewicę zalać 700 ml wody i gotowac przez 15 minut w międzyczasie skroić drobno pomidory suszone i czosnek dodać do gotującej się soczewicy i dalej gotować przez 15 minut gdy zrobi się zbyt gęste dolewać trochę wody na koniec dodać 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego i serek topiony zblendować całość, ale nie na totalną papkę, a tak by trochę kawałków jeszcze pływało doprawić do smaku solą, oregano, czerwoną papryką (sproszkowaną) i pieprzem osobno ugotować drobny makaron (gwiazdki, kółeczka) podawać z makaronem (uwaga: zupa jest mocno sycąca)
0
WYTRAWNA ZUBA CEBULOWA SKŁADNIKI: - 80 dag cebuli - 6 łyżek oleju - 2 łyżki mleka - 1500 ml rosołu warzywnego - 3-40 dag kiełbasy czosnkowej- pęczek natki pietruszki - 10 DAG SERKA TOPIONEGO OSM MOŃKI - 200 ml wytrawnego białego wina - sól, pieprz, cukier, mielony kminek PRZYRZĄDZANIE: Cebulę obieramy, kroimy w paseczki. Rozgrzewamy mocno olej w garnku. Wkładamy cebulę, smażymy na średnim ogniu około 10 minut, często mieszając. Posypujemy mąką, zasmażamy na złoty kolor. Zalewamy rosołem, mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, gotujemy zupę przez następne 10 minut. Kiełbasę kroimy w dość cienkie plasterki. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy. kilka listków zostawiamy do dekoracji, pozostałe drobno siekamy. Do zupy dodajemy białe wino, kiełbasę oraz pokrojony na małe kawałki topiony serek. Podgrzewamy na małym ogniu do chwili, kiedy ser całkowicie się stopi. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz mielonym kminkiem. Nalewamy do miseczek, posypując posiekaną zieleniną. Dekorujemy też listkami natki pietruszki. Znakomitym dodatkiem do do zupy cebulowej są pikantne grzanki. Wszystkim łasuchom i internautom życzę smacznego
0
Zupa porowo - serowa z pulpecikami Składniki: 1 duży por 2 duże serki topione kostka rosołowa sól pieprz 2 ziemniaki średniej wielkości olej do smażenia 30 dkg mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej Sposób przygotowania: Mieso mielone przyprawic solą i pieprzem, dodać bułkę tarta i dokładnie wymieszać. Uformować małe pulpeciki. Podsmażyć je delikatnie na rozgrzanej patelni. Pora pokroić w cienkie plasterki i posolić. Podsmażyć je na oleju aż zmiękną. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać kostke rosołową. Kiedy się zagotuje wrzucić podsmażonego pora i pulpeciki. Ziemniaki obieramy i kroimy w dość drobną kostkę. Dorzucamy do zupy. Wszystko razem gotujemy aż ziemniaki i mieso zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i gotujac cały czas mieszamy aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy pieprzem. Wszytko razem gotujemy jeszcze około 15 minut.
0
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo-serkowym Składniki: paczka makaronu wstążki podwójna pierś z kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku aksamitny serek MSM Mońki ser feta przyprawy Mus szpinakowo serkowy na patelni na odrobinie oliwy z oliwek podsmażamy szpinak, dodajemy ser feta,i kremowy serek MSM Mońki. Wszystko mieszamy, doprawiamy czosnkiem granulowanym i pieprzem. Na bulionie drobiowym gotujemy kurczaka pokrojonego w paski. A następnie dodajemy do sosu szpinakowo -serkowego. Na koniec ugotowany makaron łączymy z pozostałymi składnikami. Pycha.
0
Kwaśnica na ciepło 1 l maślanki, 2 kostki warzywne, łyżka suszonego majeranku, 1 serek topiony, 8 ziemniaków, świeży koperek. Maślankę podgrzewamy na małym ogniu. Wrzucamy kostki bulionowe i serek topiony. Cały czas mieszamy. Wcześniej ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Do każdego talerza wkładamy 2 pokrojone ziemniaki i zalewamy ciepłą, nie zagotowaną maślanką. Posypujemy majerankiem i koperkiem. Szybko się robi , a smakuje wybornie.
0
"Co zrobić, żeby wziąć udział w naszym konkursie ? Pod tym artykułem o konkursie wpisać swój autorski przepis na potrawę z wykorzystaniem aksamitnego serka MSM Mońki. Na przepisy czekamy do 17 maja" ... ale co dalej ? Jak zostanie wyłoniony zwycięzca konkursu, skoro nikt nie podaje (bo to nawet wbrew prawu) swoich danych osobowych ?
0
Naleśniki z farszem szpinakowo-serowym Farsz: 1 op. mrożonego szpinaku 2 aksamitne serki topione 1 kostka rosołowa pieczarkowa Winiary 2 łyżki gęstej śmietany Szpinak rozmrozić i odparować na patelni. dodać kostkę rosolową, serki i śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać aż skladniki się połączą. Lekko przestygniętym farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony. Ułożyć na blasze lub żaroodpornym naczyniu, posypać żółtym serem i zapiec (kilka minut, aż ser się stopi). Smacznego
0
Makaron z sosem serowym ugotować pół paczki makaronu (ok.250 g) Sos: 20dag chudego boczku wędzonego 1 cebula 2 aksamitne serki topione (2 x 100g) 4 łyżki śmietany przyprawy do smaku Boczek pokroić w paski i podsmażyć. Dodać cebulę. Smażyć kilka min.mieszając. Nadmiar tłuszczu odlać. Dodać serki topione i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać śmietanę i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia (składniki muszą się połączyć w gładką masę). Do sosu wrzucić ugotowany makaron i doprawić potrawę według uznania.Wymieszać starannie i wykładać gorącą na talerz. można oprószyć żółtym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
0
Zupa z serków 3 serki aksamitne 1,5 l wywaru z kostki rosołowej 1 marchew puszka groszku zielonego 25 dag wieprzowego mięsa mielonego Marchew pokroić w kostkę,ugotować na wywarze.Mięso doprawić jak na kotlety mielone,uformować małe kulki,dodać do wywaru gotować 10 min. Dodać serki,groszek razem z zalewą.Zagotować.Doprawić do smaku.Możemy podprawić śmietaną z mąką.Podajemy w filiżankach posypaną koperkiem
0
Tosty 1 duży seler 25 dag pieczarek 2 kolorowe papryki garść natki 3 ząbki czosnku 1 serek aksamitny mąka,sól,pieprz,tłuszcz Seler ugotować nie obierając,musi być jędrny.Obrać pokroić w plasterki-1 cm.Paprykę pokroić w makaronik.Pieczarki poszatkować,dusić z papryką na łyżce tłuszczu.Czosnek rozgnieść,dodać do masy razem z posiekaną natką.Doprawić .Plasterki selera obtaczać w mące,kłaść porcję masy jarzynowej,serka.Zapiekać na grillu.
0
Kapusta włoska 1 kapusta włoska 25 dag kiełbasy szynkowej 1 szkl rosołu z kostki 2 łyżki mąki łyżka masła 1 serek aksamitny 1 szkl mleka garść zieleniny;szczypiorek,natka,koperek Kapustę oczyścić podzielić na 6 części,zalać gorącym rosołem.gotować 30 min.Kiełbasę pokroić w plasterki,włożyć pomiedzy liście kapusty,dusić 10 min.Stopić tłuszcz,zrobić zasmażkę,rozprowadzić mlekiem,zagotować.Dodać serek,wymieszać .Gorącym sosem zalać kapustę,dodać posiekaną zieleninę.Podajemy z pieczywem.
0
Ziemniaczane hamburgery 8 dużych ziemniaków 8 plasterków szynki 2 serki aksamitne suszone zioła prowansalskie sól,pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach,powinni być twarde.Obrać .przekroić na połówki.Ułożyć na blaszce płaską stroną do góry.Posypać ziołami,solą,pieprzem wstawić do nagrzanego piekarnika,zapiekać 10 min w 200 stopni.Na 8 połówkach rozłożyć szynke i serek,przykryć pozostałymi połówkami ziemniaka.zapiekać kolejne 10 min.Podajemy jak hamburgery z majonezem lub keczupem.
0
Czosnówka 2 marchewki seler pietruszka 200 g serka aksamitnego duża główka czosnku 1/2 szkl kaszy manny 30 dag wędzonego boczku sól,pieprz gałka garść natki Warzywa posiekać,czosnek pokroić w plasterki,zostawić trzy ząbki.Boczek w kostkę,wytopić,dodać warzywa,podsmażyć.Zalać 10 szkl wody,zagotować.W szklance zupy rozpuścić serki,dodać do zupy.Dodać kaszę,ugotować.Dodać rozgnieciony czosnek,doprawić.Przed podaniem posypujemy natką.Najlepszym dodatkiem są grzanki.
0
Zupa bazyliowa 2 garści bazylii 70 dag ziemniaków 5 szkl rosołu z kostki -drobiowy 1 serek aksamitny 1 cebula sok z cytryny 4 pomidory łyżka oliwy sól,biały pieprz Cebule posiekać zeszklić na oleju,zalać gorącym rosołem.Ziemniaki pokroić jak na frytki,gotować na rosole.Dodać posiekaną bazykie ,kilka gałązek zostawić.Zupę zmiksować z serkiem.doprawić sokiem z cytryny,solą pieprzem.Pomidory obrać pokroić w kostkę.Zupę rozlać do miseczek,przybrać kawałkami pomidorów,bazylią.
0
Zupa z porów 4 pory białe części 2 cebule 10 dag szynki 4 szkl rosołu z kostki 4 łyżki oliwy 25 dag serka aksamitnego 1/2 szkl śmietany garśc zieleniny-szczupiorek rzeżucha,natka garść żółtego sera Pory poszatkować,zeszklić na tłuszczu.Zalać rosołem,gotować 30 min.Dodać serek rozpuszczony w szkl zupy.Szynkę pokroić w kostkę,dodać do zupy.Każdą porcję zupy posypujemy na talerzu żółtym serem,posiekana zieleniną.
0
Zupa musztardowa 1 serek kremowy 4 szkl rosołu z kostki 3 łyżki musztardy gruboziarnistej 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka musztardy pomidorowej odrobina musztardy cytrynowej 1 por rzeżucha sól,pieprz,gałka łyżka mąki łyżka oliwy 4 kromki pieczywa tostowego Por poszatkować zeszklić na oliwie.oprószyć mąką,zasmażyć.Zalać gorącym rosołem,gotować 15 min.Śmietanę wymieszać z musztardą,rozprowadzić zupą.Z pieczywa tostowego przygotować grzanki.Serek rozpuścić w szkl zupy dodać przed podaniem.Posypać rzeżuchą.podajemy z grzankami.
0
Zupa kremowa Puszka pomidorów w zalewie 2 cebule porcja włoszczyzny 4 ziemniaki 2 papryki 1 papryczka chili 1 serek aksamitny 4 szkl rosołu z kostki sól,pieprz 3 łyżki oliwy zielenina;natka,bazylia,tymianek,ogerano Papryki pokroić w paski,cebule posiekac zeszklić na tłuszczu.warzywa zetrzeć na tarce duże oczka dodać do cebuli,dusić,aż staną się przezroczyste.Dodać pomidory,połowę zieleniny-dusić 5 min.Zalać gorącym rosołem,zagotować.Dodać ziemniaki pokrojone w kostke ,posiekaną chili.Gotować do miekkości.Zupę zmiksować.Dodać ser.Możemy dodać wędlinę.Podajemy z grzankami.Posypaną zieleniną.
0
SERÓWKA 1 serek aksamitny 25 dag startego sera żółtego ząbek czosnku szczypta gałki 4 szkl rosołu z kostki 1/4 szkl białego wina 2 łyżki śmietany sól,pieprz garść zieleniny;natka szczypiorek,bazylia Rosół zagotować,dodać rozgnieciony czosnek,serek.doprawić do smaku.Gotować 10 min.Dodać wino,śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy.Zdjąć z ognia,dodać ser żółty.Przed podaniem obficie posypujemy zieleniną.Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
0
Zupa pieczarkowa 30 dag pieczarek 8 szkl rosołu az kostki sok z cytryny oliwa sól,pieprz 3 serki aksamitne 20 dag makaronu kolanka garśc zieleniny-koperek,bazylia,tymianek,szczypiorek Makaron ugotować al dente,wymieszać z łyżką oliwy.Pieczarki poszatkować,skropić sokiem z cytryny,dusić na 2 łyżkach oliwy.Zalać gorącym rosołem,gotowac 15 min.Dodać ser.Doprawić.Zupę podajemy z makaronem,posypaną zieleniną.
0
Ryż z topionym serkiem aksamitnym 35 dag ryżu 40 dag marchewki 1 cebula 1/2 szkl białego wytrawnego wina 1 serek topiony aksamitny 2 łyżki masła 4 łyżki oliwy rosół z kostki szczypiorek sól Celulę posiekać,zeszklić na oliwie.Marchew zetrzeć na tarce małe otwory i dusić razem z cebulą.Dodać ryż,wino,dusić aż wchłonie cały płyn.Dodawać po 1 szkl rosołu,cały czas mieszając gotować do miękkości ryżu.Dodać ser,masło.Doprawić.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
0
Strona 1 z 6

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.