![]() |
Film mocno dający do myślenia. każdy powinien obejrzeć.
|
![]() |
Najbardziej szokujaca rzecz jaka widzialem na ten temat. Film obowiazkowy, ale 18+
|
![]() |
nabiera sensu stwierdzenie: ludzie ludziom ............... Po obejrzeniu mam do powiedzenia tylko jedno - jak można coś takiego wybaczyć????????
|
![]() |
Wstrząsający! Świetny dokument. I wszędzie ta przerażająca cisza tylko od czasu do czasu przerywana suchymi faktami lektora... Kazdy powinien obejrzeć. Tego się nie da wybaczyć... I jak można nazwać tych zbrodniarzy ludźmi? Nie zasłużyli na to miano.
|
![]() |
czy ktoś wie kiedy będzie powtórka? może gdzieś w internecie można znaleźć?
|
![]() |
To prawdziwa lekcja przygnębiającej historii. Nic tak jednak nie przemawia do wyobraźni ludzi, jak autentyczny obraz. Ten dokument powinien być wielokrotnie powielany i przekazywany. Niemcy hitlerowskie powinny być zaraz po zakończeniu działań wojennych wymazane z mapy świata.
|
![]() |
Oberzałam ten przerażający dokument. To co czytałam we wspomnieniach mojej mamy brata, byłego więźnia Dachau, któremu "udało" się przeżyć ten nieludzki obóz zagłady, a który do końca życia został kaleką psychicznym i fizycznym, było przerażające. Ale to co zobaczyłam na tym filmie... to przechodzi wszelkie ludzkie wyobrażenia o tym, jak ludzie ludziom mogli zgotować taki los :-((
Zdaję sobie sprawę z okropności pokazanych na filmie, ale powinny to zobaczyć wszyscy, jako lekcję historii. Powinni nade wszystko obejrzeć ci, którym marzą się narodowo - faszystowskie zapędy!!! Prosimy o powtórkę filmu i o dogodniejszej godzinie i wcześniejszymi zapowiedziami emisji.
|
![]() |
znajdziesz ten film na portalu "chomikuj.pl" możesz go łatwo ściągnąć na kompa. Pozdrawiam. |
![]() |
Witam nie ma tego filmu na chomik .pl.
|
![]() |
taaa... a ty tu jesteś akurat od ferowania czy komuś się powinno wybaczyć czy nie. twoja wypowiedź brzmi tak jakbyś "współczesnych" Niemców też obwiniała za Holokaust i im nie wybaczyła. |
![]() |
Jest umnie chomik and_4
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|