![]() |
ja zawsze sobie robie zimowy przeglad auta w serwisie i wszystko smiga
|
![]() |
Ja kiedy jest zima zawsze noszę w płaszczu odmrażacz do zamków Gerwazy od K2. Niejeden raz mi życie uratował, gdy męczyłem się rano z przymarzniętym zamkiem mojej alfy. Bardzo fajna rzecz
|
![]() |
Faktycznie, bardzo sensowny jest ten odmrażacz, tym bardziej, że te nasze temperatury są nieprzewidywalne :) Kupowałem w zeszłym toku ale gdzieś mi się posiał i teraz jak w chemiczna-hurtownia.pl robiłem zamównienie to dorzuciłem go też do koszyka
|
![]() |
ja robie mercedesowi zimowy przegląd w auto idei w Olsztynie, bardzo rzetelny i sprawny
|
![]() |
mercedes ma swietny serwis
|
![]() |
Opony ludzie, opony! Jedziesz później przed taką co zapomniała wymienić opon i widzisz jak ją rzuca na lewo i na prawo - ani to bezpieczne dla niej ani dla innych kierowców. ja swoje opony zamówiłem na logistykaopon.pl i szczerze polecam!
|
![]() |
Tylko pamiętajmy o naszych samochodach, żeby im nic nie zamarzło w zimie. Mi się wydaje, że te spryskiwacze są dość mocno wrażliwe na niskie temperatury, dlatego tutaj zawsze robią sensowną inwestycję i kupuję to co na rynku dobre (najczęściej K2 Claren, zacząłem ze względu na pozytywne opinie, które sam teraz mogę potwierdzić).
|
![]() |
Myślę, że warto pamiętać w ogóle o tym, żeby ten opony wymieniać. Przeczytałem chyba z milion tych artykułów w internecie i zawsze się znajdzie jakiś komentarz, w którym to znawcy twierdzą, że skoro śniegu nie napadało do ud to nie ma sensu zimówek zakładać. Ale jak nagle ten śnieg spadnie - to co zrobicie? Nawet możecie już przez neta zamówić, np. jest logistyka opon, wszystko pięknie opisane i do domu przychodzi.
|
![]() |
opony podstawa, ale ja przy tej okazji zawsze robie profesjonalny przegląd mojego Mercedesa A, śmiga rewelacyjnie
|
![]() |
Czaderskie to zdjęcie! Tylko kiedy taka zima była... Aż żal, ze już tak nie jest. No, ale auto trzeba przygotować, wiadomo. Ja serwisuje, opony wymieniam w Auto Idea w Łomiankach, bo tam kupowałam swoją klasę A 2 lata temu.
|
![]() |
Do Łomianek to mam za daleko, ale swoją A klasę serwisuje w ich salonie w Białymstoku. Serdecznie pozdrawiam całą ekipę z salonu, bo to naprawdę profesjonaliści.
|
![]() |
Wymiana opon - wiadomo, sprawdzenie hamulców, wymiana płynów na zimowe, bo spryskiwacze itp. W auto idea mają świetny stosunek jakości do ceny. Niby mercedes, wiec wyższa półka, ale coraz bardziej sa przystępni cenowo i wychodzą do ludzi. To juz nie te czasy kiedy na merca było stac nielicznych. Dzisiaj przeciętny Kowalski (sorry) jest w stanie pozwolić sobie na takie warunki. I to i sie podoba.
|
![]() |
W Białymstoku najlepszy serwis mercedesa. Jak juz to tylko tam kupować. Mili, konkretni, nie naciągają na niepotrzebne koszty. Leasing tez tylko tam, naprawdę w salonach z gwiazda najlepsze podejście do klienta. W końcu to nasza cieżko zarobiona kasa.
|
![]() |
Zima nie jest straszna jak się ma dobry serwis, który przegotuję samochód. Dużo pracuję i zależy mi na sprawnym samochodzie, zwłaszcza, że pokonuję długie trasy. Od lat korzystam z serwisu z Olsztyna, gdzie kupiłam samochód. Mam pewność, że mój mercedes jest serwisowany przez profesjonalistów, którzy utrzymują wartości pojazdu.
|
![]() |
Zima nie odpuszcza :( Na szczęście w serwisie w Łomiankach odradzili mi jeszcze wymianę opon, powiedzieli, żebym jeszcze poczekał parę tygodni.
|
![]() |
I znowu czeka nas wymiana opon, teraz tylko na letnie. Na szczęście ja swojego mercedesa serwisuje w salonie firmowym, to o nic się nie muszę martwić.
|
![]() |
Myslę, że warto przeprowadzić inspekcję samochodu, zwłaszcza gdy zima zbliża się ku końcowi. Nie jest to droga usługa, za coś takiego w serwisie forda płaciłem 49 złotych, sprawdzono mi wszystkie bieżące i podstawowe rzeczy. Przydatne, wiem co i jak a o resztę nie muszę się martwić.
|
![]() |
kaukosh , a co sprawdzają podczas takiej inspekcji?
|
![]() |
Byłem na tej inspekcji w ASO ze swoim focusem. Powiem wam, że jak na 49zł to całkiem sporo sprawdzili. Na ich stronie jest to dokładnie rozpisane ***s://***ford.pl/serwis/obsluga-i-oferty-serwisowe/promocje-serwisowe/inspekcja .
|
![]() |
Jak dla mnie najważniejsze przed zimą to sprawdzić akumulator, zawieszenie i koniecznie zimowe opony. Właśnie umawiam się do ASO bo jest promocja i chciałabym skorzystać ***s://***ford.pl/serwis/obsluga-i-oferty-serwisowe/promocje-serwisowe/opony
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.