![]() |
możecie polecić jakiś dobry pellet? Lada moment wyjeżdzam za granicę i nie chcę żonie zostawiać problemu na głowie, jeszcze trochę pelletu starego mamy ale jakiś taki sobie jest imylę żeby zapas nowego, lepszego robi. Ten ze stelmetu warto kupić?
|
![]() |
Przez epellety.pl możesz zamówić do domu dobry pellet, ja kupuję lavę, dobrze się pali, zostawia mało popiołu, nic nie kopci i worki są poręczne, dobrze chronią przed wilgocią
|
![]() |
Ja ogrzewam Stelmetem i według mnie bez względu czy to będzie Lava czy Olimp masz gwarancję że kupiłeś pellet najwyższej jakości. Na dobrych składach też spokojnie idzie go kupić.
|
![]() |
Ogrzewam dom pelletem od kilku lat. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że to był dobry wybór
|
![]() |
Ile Wam wychodzi tego pelletu na sezon? Mam dom 150 m2, do tej pory ogrzewany ekogroszkiem, ale żona narzeka ze wszędzie pyl, sadza i też często jak wyjeżdżam to na nią spada całe ogrzewanie, małe dzieci w domu i też pod tym kątem patrzę zeby było wygodniej.
|
![]() |
Witam! Bromik, przybliżonych obliczeń zapotrzebowania na pellet (i nie tylko) dokonasz dzięki kalkulatorowi kosztów różnych źródeł opału, który znajdziesz na stronie: polishpellet.com/kalkulator_kosztow/ Zachęcam do skorzystania z niego. Andrzej Wysocki eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet |
![]() |
Czy jest jakiś konkretny typ drzewa z którego powstaje najlepszy pellet?
|
![]() |
Witam! Zygmunt, pellet Lava oraz Olimp produkowany jest z bardzo dobrej jakości trocin sosny i świerku. Andrzej Wysocki eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet |
![]() |
Jaka jest kaloryczność Waszego pelletu? Mam spory dom i muszę szukać w miarę ekologicznego opału.
|
![]() |
Witam! Jacyk, pellet Olimp ma kaloryczność 18 MJ/kg, z kolei pellet Lava 17.8 MJ/kg. Posiadają one następujące certyfikaty: FSC (Lava oraz Olimp) oraz ENPlus A1 i DINPlus (tylko Olimp). Andrzej Wysocki eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet |
![]() |
Dziękuje za odpowiedź. Sądzę że taka kaloryczność jest wystarczająca. Jeszcze dziś odwiedze wasz sklep internetowy.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|