wtorek, 22 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Gotuj z Suliszem w Radiu Lublin: mostek cielęcy po staropolsku

Dodano: 4 września 2009, 06:43

Słynne danie odtworzyliśmy w lubelskiej restauracji Old Pub. Dziś w piątek, 4 września od 9 do 12 w Radiu Lublin o kuchni renesansowej, mostku i festiwalu smaku

Składniki

1.20 dag mostka, 40 dag jadalnych kasztanów, 40 dag grzybów, sól, pieprz.
Na sos: 2 kostki masła, 2 główki czosnku, rozmaryn, 0, 5 l białego wina, 4 łyżki demi glace.

Wykonanie

Ugotować kasztany, dodać grzyby, zredukować, dodać 20 dag masła i 4 łyżki demi glace. Natarty solą i pieprzem mostek opiec na patelni grillowej.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia z masłem, czosnkiem, rozmarynem i winem. – Wstawić do piekarnika, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza – mówi Dorota Otachel, szefowa kuchni w Old Pubie.

Przełożyć mięso na patelnię z kasztanami i grzybami, podlać sosem z pieczenia, zredukować. Na talerzu ozdobić grzybami i kasztanami.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!