poniedziałek, 21 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Pyszna zupa Dorotki Grusiewicz

Dodano: 16 lipca 2010, 11:24

Trzeba jej ugotować bardzo dużo, bo "schodzi" bardzo szybko. Przepis w naszej redakcji wypróbowało już kilka osób. Pycha.

Składniki

1 kg mięsa mielonego
1 kg porów
4 prostokątne, duże serki topione śmietankowe
olej
szczypta Vegety
pieprz na smak.

Wykonanie

Mielone mięso wrzucić do dużego garnka, dodać łyżkę oleju, przyprawy, podlać wodą.
Jak mięsko się podgotuje, wrzucić pory pokrojone jak na sałatkę.
Gotować na wolnym ogniu, podlewając wodą.

Jak pory będą miękkie, dodać serki, mieszać, aż w zupie z grudek się roztopią. Gotować wszystko razem. I już zupa gotowa.



Jak to smakuje?

Rewelacyjnie.
Zupa jest bardzo gęsta, posilna i bardzo smaczna. Mieszanka mięsa i pora bardzo się sprawdza. Serki topione nadają jej aksamitny smak.
Pycha.
Czytaj więcej o:
pogodna
babol
~karol~
(4) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

pogodna
pogodna (19 października 2010 o 10:51) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
mieso mielone nalezy podsmazyc w garnku, potem dodac pory i razem krotko samazyc, nastepnie wode i wedle smaku rosolki i przyprawy. Gorowac az pory zmiekna i zupa nabierze smaku, potem serki.

smakuje rewelacyjnie!
Rozwiń
babol
babol (17 września 2010 o 15:21) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Zupa do bani, przez tydzien mieliśmy z kolegami z akademika niezłą srakę...
Rozwiń
~karol~
~karol~ (16 lipca 2010 o 13:50) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
To może podaj przepis na owe kulki mięsne:)))
Rozwiń
polina
polina (16 lipca 2010 o 13:23) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Dorotko zapomniałaś dodać, że należy zrobić kulki z mięsa mielonego.
Faktycznie smakuje rewelacyjnie
Polecam.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (4)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!