sobota, 16 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Zupa serowa z szałwią

  Edytuj ten wpis
Dodano: 27 marca 2011, 10:33

Dobra zupa serowa nie jest zła (Fot. stock.xchng)
Dobra zupa serowa nie jest zła (Fot. stock.xchng)

Zainspirował mnie Robert Makłowicz. Zupa jest wyjątkowo dobra.

Składniki:
150 g ziemniaków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 30 g masła, 125 ml białego wina , 750 ml bulionu warzywnego, 100 g sera górskiego, kilka cienkich kromek żytniego chleba, 2 łyżki oliwy z oliwek, gruba sól morska, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, majeranek, szałwia.


Wykonanie:
Umyć i obrać ziemniaki, pokroić w kostkę. Razem z cebulą i czosnkiem podsmażyć na maśle. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodać białego wina.


Wlać bulion warzywny i gotować około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Zmiksować, wymieszać z tartym serem, nie gotować.


Kromki czarnego chleba skropić oliwą, posypać solą, pieprzem i posiekaną szałwią posiekane. Piec 4 minuty w temperaturze 180 ° C.

Zupę nalać do miseczek, do każdej włożyć grzankę, posypać startym serem i zapiec. Pycha
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!