piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Zupa z porów

Dodano: 18 marca 2005, 07:29

Chcesz mieć pożytek z chłopa w święta. Ugotuj mu zupę z porów.

Składniki

25 dkg wędzonki, 3 duże pory, 3 ziemniaki, 2 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera, łyżka masła, 4 łyżki śmietany lub jogurtu, po kilka ziaren pieprzu i angielskiego ziela, sól, pieprz, szczypta imbiru.

Wykonanie

Warzywa obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Następnie zalać 4 szklankami wody. Dodać przyprawy. Gotować 25 min. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Pokroić pory w półksiężyce i poddusić na maśle, aż będą rozpływać się w ustach. Dodać do zupy razem z masłem. Gotować 5 min. Zupę podprawić śmietaną. Dodać sól, pieprz. Wędzonkę pokroić na paseczki i podsmażyć. Wrzucić do zupy. Zupę zmiksować i podawać z grzankami. Ozdobić świeżymi ziołami. Na przykład melisą.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!