piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Lublin

Dziś w Lublinie zaczyna się Restaurant Week. Co zjemy w niższej cenie?

Autor: sz

Od 21 do 30 października najlepsze autorskie restauracje przygotowały popisowe danie festiwalowe w dobrej cenie. Żeby zjeść 3 daniowy obiad (przystawka, danie główne, deser) należy wejść na stronę www.restaurantweek.pl, wybrać miasto Lublin, następnie wybrać restaurację i zarezerwować sobie miejsce. Cały zestaw kosztuje 39 zł. Warto się pospieszyć.

Festiwal odbywa się w następujących restauracjach: 16 stołów, Atrium, Aventino, BelEtage, Browar Grodzka 15, Chleb Powszedni, Czarcia Łapa, Ego, Hotel Europa, Hotel Luxor, in Between, Insomnia, Od Kuchni, Orient Express, Perłowa Pijalnia Piwa, Restauracja Sarzyński, Thai Story, The OLive (Hotel Ilan), Toskania i Trybunalska City Pub.

Czym kuszą poszczególne restauracje? Każda z nich przygotowała 2 wersje menu: z mięsem lub bez. Oto niektóre propozycje. W 16 stołach: mus z wędzonego pstrąga z jajem na miękko, kolendrą, sosem teriyaki, prażoną dynią i wasali, bryzol wołowy z karmelizowaną gruszką, cukrową cebulą, sosem z jabłek i cydru oraz pieczoną kalarepką oraz ciastko z dyni, słony karmel, mus z śliwki węgierki oraz beza cytrynowa.

Restauracja BelEtage (IBB Grand Hotel Lublinianka): carpaccio z ośmiornicy, karmelizowany ananas, chilli, imbir, pierś kaczki, sos wiśniowy, dynia marynowana, polenta ziołowa oraz tarta gruszkowa, lody cynamonowe, płatki migdałów.

Perłowa Pijalnia Piwa zaprasza na taki zestaw: krem z czarnej fasoli i suszonych grzybów, marynowana biała rzodkiew, espuma z buraka czerwonego, dynia, winegret z rokitnika, chips z siemienia lnianego, świeże zioła oraz pieczywo piwne wypiekane na miejscu, świeży makaron własnej produkcji, boczniak smażony, karmelizowana cebula, brukselka, puder z pumpernikla i tymianku oraz ciastko z pasternaku i białej czekolady, sorbet z maślanki, grylaż z orzechów laskowych na miodzie fasolowym, słony karmel z Portera bałtyckiego.

Wegetariańska propozycja Thai Story to: chrupiące tajskie naleśniki z warzywami i tofu z sosem słodko-kwaśnym, tofu smażone w woku z tajską bazylią, chilli, czosnkiem i warzywami w sosie ostrygowym oraz puding z tapioki z owocami lychee i słodkim mleczkiem kokosowym.

Rezerwacje: restaurantweek.pl

Czytaj więcej o: Lublin restaurant week
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
ciekawy
(5) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (22 października 2016 o 16:03) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Co za cebula w komentarzach... nie pasuje ci? nie idz! nikt ci nie kaze!!!
Rozwiń
Gość
Gość (22 października 2016 o 13:56) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
czy to jest akcja "gdzie zjeść najdroższy obiad " ?
Rozwiń
ciekawy
ciekawy (22 października 2016 o 12:32) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
co to takiego restaurant?
Rozwiń
Gość
Gość (21 października 2016 o 17:58) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Taa, juz lecię rezerwować. kto nie zarezerwuje przegrał życie.. hahaha
Rozwiń
Gość
Gość (21 października 2016 o 17:44) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Za cztery dychy na łeb to już można zjeść prawdziwy obiad w knajpie, a nie 3 łyżki zupy, 2 szparagi okraszone łyżką sosu i małe ciastko. To te dziwne nazwy są chyba głównym składnikiem ceny.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (5)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!