czwartek, 19 października 2017 r.

Lublin

Sanepid zamknął pizzerię Majami. Klienci mogli zarazić się nawet żółtaczką

  Edytuj ten wpis
Dodano: 14 września 2011, 18:13

 (sxc.hu)
(sxc.hu)

Sanepid zamknął dziś pizzerię przy ul. Szwajcarskiej. Warunki sanitarne były na tyle złe, że klienci mogli tam zarazić się między innymi żółtaczką. Pizza Majami trafiała do klientów z całego Lublina.

W lokalu sprzedawano żywność na miejscu, ale tez realizowano dostawy telefoniczne.

– Podczas kontroli inspektorzy zastali w kuchni brud i bałagan. Szklane naczynia nie były dezynfekowane. Właściciel narażał klientów na zarażenie chorobami zakaźnymi – mówi Barbara Sawa–Wojtanowicz, kierownik działu żywności w Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.

– Podłogi i parapety zasypane były mąką, zlewozmywaki lepiły się od brudu, a urządzenia kuchenne oblepione były ciastem – wymienia.

Oprócz tego, mięso mrożone było nieprawidłowo, bez etykiet i dat ważności. Na ścianach kuchennych pizzerii Majami utworzyła się już gruba warstwa tłuszczowych zacieków.

Po kontroli sanepid wydał decyzję o natychmiastowym zamknięciu lokalu. Właściciel ma teraz do zapłaty 500 zł mandatu. Zanim otrzyma ponowną zgodę na otwarcie kuchni, będzie musiał naprawić stwierdzone uchybienia.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
driver
Gość
cap
(9) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

driver
driver (24 września 2011 o 17:33) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Panie z sanepidu w czasie kontroli nawineły między sobą nawijke o zakupach co by sobie kupiły więc może nie chodzi o szwagra co ma konkurencje tylko poprostu chciały dostać w łape
Rozwiń
Gość
Gość (15 września 2011 o 10:50) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
"Podczas kontroli inspektorzy zastali w kuchni brud i bałagan.
Szklane naczynia nie były dezynfekowane.
Właściciel narażał klientów na zarażenie chorobami zakaźnymi.
Podłogi i parapety zasypane były mąką, zlewozmywaki lepiły się od brudu, a urządzenia kuchenne oblepione były ciastem.
Mięso mrożone było nieprawidłowo, bez etykiet i dat ważności.
Na ścianach kuchennych utworzyła się już gruba warstwa tłuszczowych zacieków.

Właściciel ma teraz do zapłaty 500 zł mandatu"


Ciekawe czy właściciele pizzerii w swoim domu też mają taki syf i malarię ?

A te 500 zł mandatu to kwota, że ho ho.
Rozwiń
cap
cap (15 września 2011 o 08:51) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='maks' timestamp='1316042994' post='533285']
A nie prościej i zdrowiej zrobić sobie pizzę samemu !Wtedy się wie co się je.Jest tyle przepisów w necie krok po kroku ,że nawet laik sobie z tym poradzi.
[/quote]
no tak, ale gdzie lans?
Rozwiń
maks
maks (15 września 2011 o 01:29) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
A nie prościej i zdrowiej zrobić sobie pizzę samemu !
Wtedy się wie co się je.
Jest tyle przepisów w necie krok po kroku ,że nawet laik sobie z tym poradzi.
Rozwiń
Faith
Faith (15 września 2011 o 00:06) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Zapraszam na bloga o lubelskich fast foodach - http://pizzakebablublin.blogspot.com - na którym publikuję recenzje dań z lubelskich lokali. Czytając go dowiecie się gdzie dobrze i tanio zjeść
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (9)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!