środa, 13 grudnia 2017 r.

Puławy

Nowa restauracja w Nałęczowie. Nazywa się „Willa Filiks”

Dodano: 28 maja 2017, 09:10
Autor: sz

W słynnej willi Ukraina w Nałęczowie swoją autorską restaurację otworzyła Agnieszka Filiks, dotychczas szefowa w „Siwym Dymie” w Celejowie. Restauracja nazywa się „Willa Filiks”. W karcie polska i regionalna kuchnia, w ogrodach potrawy z grilla.

Jedliśmy wyborny rosół z pierożkami pielmieni. Mocny, esencjonalny, pachnący warzywami, ugotowany od serca i na bogato. Bardzo polecamy.

Wśród drugich dań – jedno szczególnie przypadło nam do gustu. To delikatna cielęcina w sosie kurkowym na gołąbkach z kaszą jaglaną (na zdjęciu). Mięso rozpływa się w ustach, a gołąbki zawinięte w liście młodej kapusty – są bardzo smaczne.

Restauracja stawia na regionalną kuchnię z naszego regionu i świeże, sezonowe, lokalne składniki od lokalnych dostawców.

Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
(5) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (29 maja 2017 o 14:13) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Polecam. Bardzo dobre.
Rozwiń
Gość
Gość (28 maja 2017 o 23:20) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Disco polo w celejowie nie wystarczy?
Rozwiń
Gość
Gość (28 maja 2017 o 21:35) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
szalu nie ma duzo nauki w gotowaniu jeszcze
Rozwiń
Gość
Gość (28 maja 2017 o 13:47) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
A , gdzie oznaczenie, że materiał sponsorowany?
Rozwiń
Gość
Gość (28 maja 2017 o 13:42) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Znowu się najadł za free
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (5)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!