poniedziałek, 19 lutego 2018 r.

Zdrowie

Witaminy prosto... z zamrażarki

  Edytuj ten wpis
Autor: hap

Polacy sięgają pięciokrotnie rzadziej po mrożone owoce i warzywa w porównaniu z mieszkańcami innych krajów UE – wynika z badań OBOP

Dlaczego mrożonki, choć stanowią idealną alternatywę dla świeżych owoców i warzyw, tak rzadko goszczą na polskich stołach? Co nas powstrzymuje przed ich kupowaniem? Mit, który mówi, że tylko świeże płody natury mają odpowiednią ilość witamin i minerałów.

Okazuje się jednak, że mrożenie tylko w niewielkim stopniu zmienia wartość odżywczą warzyw i owoców, która w niektórych przypadkach jest nawet... większa niż w przypadku produktów świeżych! Zwłąszcza gdy do mrożenia używa się produktów zbieranych w środku lub pod koniec sezonu, co powoduje, że do woreczków trafiają produkty z małą ilością środków chemicznych (opryskow) i w pełni dojrzałe.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

komentarze (0)0
polubienia (0)0
19-02-2018

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!