środa, 23 sierpnia 2017 r.

Zdrowie

Witaminy prosto... z zamrażarki

Autor: hap

Polacy sięgają pięciokrotnie rzadziej po mrożone owoce i warzywa w porównaniu z mieszkańcami innych krajów UE – wynika z badań OBOP

Dlaczego mrożonki, choć stanowią idealną alternatywę dla świeżych owoców i warzyw, tak rzadko goszczą na polskich stołach? Co nas powstrzymuje przed ich kupowaniem? Mit, który mówi, że tylko świeże płody natury mają odpowiednią ilość witamin i minerałów.

Okazuje się jednak, że mrożenie tylko w niewielkim stopniu zmienia wartość odżywczą warzyw i owoców, która w niektórych przypadkach jest nawet... większa niż w przypadku produktów świeżych! Zwłąszcza gdy do mrożenia używa się produktów zbieranych w środku lub pod koniec sezonu, co powoduje, że do woreczków trafiają produkty z małą ilością środków chemicznych (opryskow) i w pełni dojrzałe.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!