Reklama
Matthew Biggs, Jekka McVicar, Bob Flowerdew, „Wielka księga warzyw, ziół i owoców”,
Dom Wydawniczy Bellona
- 15.07.2009 15:16
Kapitalna księga nie tylko dla posiadaczy ogrodów lecz także dla tych, którzy uprawiają zioła na okiennym parapecie, albo chcą się dowiedzieć więcej o roślinach przyprawowych lub o tym, jakie warzywa warto mieć na swojej działce albo po prostu, jakie warto kupić na bazarze i spróbować. Bo ta ogromna księga jest nie tylko o uprawie lecz także o zastosowaniu ziół, przygotowaniu smacznych potraw z warzyw, o właściwościach leczniczych, a nawet o tym, jakie sąsiedztwo lubią rośliny, jakie szkodniki im zagrażają, jak można się ich pozbyć w sposób ekologiczny.
Czy wiecie, że pory posadzone obok marchewki odstraszają jej szkodnika – połyśnicę marchwiankę? Same jednak najbardziej lubią towarzystwo selera. A seler w odmianie naciowej z powodzeniem można uprawiać w pojemnikach np. na tarasie. Wygląda nawet bardzo efektownie.
W tej kapitalnej księdze znajdziemy opis ponad 100 ziół, 100 rodzajów owoców, ponad 800 zdjęć i rysunków oraz 600 przepisów kulinarnych. To znakomite i bardzo ciekawie zredagowane kompendium wiedzy o warzywach, ziołach, owocach a także o sztuce kulinarnej. Każdy znajdzie w nim praktyczne informacje w dodatku pięknie i przystępnie podane.
Reklama













Komentarze