Gotowanie z vip-ami
16 czerwca na lubelskim deptaku wielka impreza Dziennika
i Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników
- 06.06.2002 20:39
Tego jeszcze w Lublinie nie było. Na zakończenie Dni Lublina deptak zamieni się w wielką restaurację. Przy 10 stanowiskach do gotowania staną znani i lubiani mieszkańcy miasta. Już zdradzamy, że gotować będą m. in.: Izabella Sierakowska
i prof. Maria Szyszkowska, Krzysztof Cugowski i Jerzy Rogalski, Leszek Mądzik, prezydent Andrzej Pruszkowski i wiceprezydent Zbigniew Wojciechowski.
Lubelskim vip-om pomagać będą zawodowi kucharze
z najlepszych lubelskich restauracji, zrzeszeni
w lubelskim oddziale Stowarzyszenia Kucharzy
i Cukierników. W ciągu godziny uczestnicy będą musieli z tych samych składników stworzyć kulinarne arcydzieła. Oceni je loża smakoszy, złożona z przedstawicieli lubelskich mediów i wybierze autorów najciekawszej potrawy.
W głosowaniu wypowiedzą się też mieszkańcy Lublina, którzy wybiorą \"najsmaczniejszego” vip-a.
Gotowanie z vip-ami rozpocznie się w niedzielę 16 czerwca, o godz. 14. Sponsorami kulinarnego święta są: Multi Frigo, Macro, Zakłady Mięsne Marysin
i Podravka.
Reklama













Komentarze