![]() |
"W czwartek rozpoczęli pięciodniową, jak zapowiadają, blokadę krajowej "dwójki"." Dojna zmiana im nie w smak?
|
![]() |
niech se obore zablokują cwoki bazarowe ! co im kierowcy winni... powinni się drajwerzy zebrać i w*** spuscic a psiarnia jebac mandaty za blokady !
|
![]() |
Drodzy rolnicy. Przypomnę, że w ostatnich wyborach wieś głosowała na dobrą zmianę. Waszymi głosami PIS dostał zdecydowaną większość w sejmie i dziś zatruwa Polakom życie. Chcieliście to macie. Siedzieć teraz cicho i cieszyć się, że mamy Misiewiczów, nieudacznika Jurgiela, obłąkańca Macierewicza, bandytę myśliwskiego Szyszkę itp
|
![]() |
Dałbym ci za tych ćwoków aż byś nie wiedział którędy wiać ,,ale ja jestem rolnikiem i mam troszkę więcej inteligencji jak ty ,,,powiedziałbym ci po czym poznać,,, chama ,,ale mam nadzieję iż jesteś na tyle wykształcony że dobrze wiesz ...pozdrowienia od rolników ze wschodu ......
|
![]() |
O co tym gumofilcom chodzi? Konkrety poproszę,bo jak widzę to jest zadyma polityczna. Arbuzy na czele z Kamaszem zwietrzyli okazję, by się pokazać a przy okazji utrudnić ludziom życie. 8 lat psuli i dalej niszczą to co zostało, odsunięci od kręcenia!
|
![]() |
no koniec miłości elektoratu to kwaczystów,a miało być tak pięknie,od razu widać,że forsy brak,broszka wysiliła sie za mocno na pincet plus ,a nie wystarczyło by pijakom i sto plus na butelke i kiełbase? pamiętajta chłopy dzie pis tam same zarazy wypadki i katastrofy w tym budowlane ,bo one tak majom i we wszystko brudne łapy pchajom,choć ni chu.. a sie na niczym nie znajom ,takie nowoczesene barbarzyńce
|
![]() |
Kupił ja filcy nowe, ale tera patsze panie marszałku że znajomy s Parsiukóf ma liepsze,i mie to interesuji gdzie on kupił ich tych filcóf.Pan niech poczyta te lekramy,bo ja w nich nie znalas takich filcy.Tam napisane na nich filcy NOKIA.Możep pan dla mnie poradził coś
|
![]() |
Jaki jest objazd dla samochodów osobowych?
|
![]() |
uwaględniajac polne drogi to np tędy:
***s://***viamichelin.pl/web/trasy?departure=21-500%20nowy%20s%c5%82awacinek%2c%20poland&departureid=36nhlhyxi1dmtootk2mmnryxhvnjnjdnuwbdaxmdiymw9ovel1turnmu1ettfpvgs1t1rrnu9uaz1vtwpndu1ettvnvfuyt1rrnu9uazvpvgs9&step-1=bia%c5%82a%20podlaska%2c%20poland&step-1id=36ndnhm3e1dm04dgs2mmnsmgzjnjnjdw56otaxmdfmy05usxvnrfk0turjew9nakl1t1rnme5qyznnref3turbd01eqte=&step-2=bia%c5%82a%20podlaska%2c%20poland&step-2id=36ndnhm3e1dne1bje2mmnszdqxnjnjdg40ataxmdfnz05usxvnrgcwtlrfek9uzz1ntwpjdu9uttjpveuwtkrjpq==&arrival=rogo%c5%banica-kolonia%2c%20mi%c4%99dzyrzec%20podlaski%2c%20poland&arrivalid=35mte1dm5vbxa2mmnrnje0njnjczvkdjr5azjomtaxc2novel1turjne5qzz1ntwpjdu9ewtnnalkztvrrpq==&index=0&vehicle=0&type=2&distance=km¤cy=eur&avoidclosedroad=true&motorway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&caravan=false&car=hatchback&fuel=petrol&fuelcost=1.36&allowance=0&corridor=&departuredate=&arrivaldate=
|
![]() |
Ministerstwo blokować. Ludziom życie i pracę utrudniacie. Jak nie pracuje na roli to w waszym rozumie znaczy że mam lekką pracę. Pracuje po 8-10 godzin dziennie. Dzięki wam 9-11 mam dość tego.
|
![]() |
Policja powinna karać mandatami za tamowanie ruchu niby biednych rolników a jechać mogą do poprzdniej koalicji i tam swoje żale wyplakiwac
|
![]() |
Blokujcie chłopaki do skutku! Popieram w pełni! Innym piszącym tu swoje "błyskotliwe" uwagi na początek proponuje spróbować zrozumieć o co chodzi tym hodowcom. Dla niewtajemniczonych ASF wystąpił w regionie o największym procencie hodowli trzody chlewnej w Polsce, jeżeli ci rolnicy przestaną hodować to szyneczkę i schabik, które tak chętnie kupujemy, trzeba będzie sprowadzić z zagranicy.Ciekawe czy wtedy wy, tak ciężko pracujący ludzie, nie wyjdziecie na ulice jak ceny wzrosną a jakość mięsa drastycznie spadnie, no chyba że lubicie jeść ścierwo z zachodu. A poczytajcie sobie jaki procent podatków pochodzacych z rolnictwa trafia do Skarbu Państwa, ciekawe z czego będzie 500+ dostawać buraki!
|
![]() |
Taka hodowla, to rozbój na środowisku: ile jest odchodów z tego i jak to jest zagospodarowywane. Potem śmierdzące mięso w sklepach. Ale jakże może być inaczej, przy masowej produkcji. Z pewnością parę tuczników znika w niewyjaśnionych okolicznościach. Tak robi unia - wspomaga fabryki (złego) jedzenia.
Mój problem to dziki, więc nie piszcie, że nie wiem o czym mówię. A nowa ustawa zamiast ukrócić samowolę myśliwych, daje im wicej jeszcze praw. Oby im to nie wyszło bokiem
|
![]() |
Dziki trzeba wyłapać i udomowić a chore utylizowac. Nie ma wyjscia bo one niczym uchodźcy często zarażone przekraczają nielegalnie granicę. Rolnikom dać zajęcie na przykład obowiązkowe szkolenia w sezonie jesienno-zimowym i odszkodowania z rezerwy na straty związane z ubojem chorych świń. Dziwnym jest ze choroba rozprzestrzenia się na obszarze przygranicznym niczym wojenne ataki biologiczno-terrorystyczne. Poszedlem daleko ale jesli sie mylę niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi. Blokady trzeba zlikwidować, bo są udręką dla przyjeżdżających na wschodnie tereny potencjalnych inwestorów. Co z ludźmi podróżującymi, którzy z nerwów na blokadzie mogą zejść na zawał? Protestujący zrzucą się na odszkodowanie? Jedna na kilkanaście może osób popiera blokady a pozostali przeklinają rolników. Widać, że to sami z PSL, a Polacy pogonili ich w wyborach.
|
![]() |
Policja niech zacznie działać zgodnie z prawem i zrobi porządek na drodze K2 bo teraz to jest bezprawie dziki wschód kilku gumofilcow rządzi się na drodze jak na swoim polu
|
![]() |
To przechodzi wszelkie pojecie! Tiry, autobusy, busy nie wspomnę o osobowych. Ostatnio widziałem sznur samochodów od Rogoźniczki do Worońca.
Też jestem rolnikiem, ale nie pochwalam takiej akcji. Nie tędy droga!
|
![]() |
Zgodnie z protokołem flagowym, jeżeli flaga RP jest umieszczona na pojeździe, powinna znajdować się po jego prawej stronie. Tymczasem w tych traktorach wetkniete są flagi jak popadło i gdzie popadło.
Brak poszanowania symboli narodowych!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|