Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Elektrownia wiatrowa inna niż wszystkie. "Wygląda jak komin"

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 2 września 2018 r. o 08:46 Powrót do artykułu
A co wymyślono cokolwiek w Lubelskim Parku Naukowo – Technologicznym?
Odpowiedz
Jak to wynalazcy? Taki system nazywa się VAWT (Vertiical Axis Wind Turbines) i jest znany od bardzo dawna. Sam miałem okazję pracować przy takim projekcie już jakieś 10lat wstecz.
Odpowiedz
To akurat nie powstało w LPNT, ale powstało narzędzie dzięki któremu mamy każdy numer IP i dokładny adres Trola, który swoje kompleksy wylewa na forach Dziennika Wschodniego
Odpowiedz
takich wynalazków, znanych już wcześniej na świecie mamy w Polsce sporo
Odpowiedz
Chcialo by sie zyczyc powodzenia ale cos czuje ze niedlufo patent zostamie wykupiony przez firmy produkujace tradycyjne turbiny i schowany gleboko w szufladzie zeby nie mogl za ardzo namieszac na rynku.
Odpowiedz
Chcialo by sie zyczyc powodzenia ale cos czuje ze niedlufo patent zostamie wykupiony przez firmy produkujace tradycyjne turbiny i schowany gleboko w szufladzie zeby nie mogl za ardzo namieszac na rynku.
 Mnie ciekawi w jaki sposób nasi "wynalazcy"to opatentowali,skoro idea pionowych turbin wiatrowych była znana już w VI wleku naszej ery?Jak chcesz,to chętnie podeślę link do pracy szwedzkiego naukowca na temat systemu VAWT. Albo poszukaj sobie info o firmie Vertical Wind AB,która pracuje nad takimi turbinami od bodajże 2002 roku. To właśnie dla nich miałem okazję pracować.
Odpowiedz
To akurat nie powstało w LPNT, ale powstało narzędzie dzięki któremu mamy każdy numer IP i dokładny adres Trola, który swoje kompleksy wylewa na forach Dziennika Wschodniego
 jak narzędzie wykrada nielegalnie dane , to gratuluję 
Odpowiedz
To są uczciwi, bardzo porządni ludzie, prawdziwi wynalazcy.
Odpowiedz
Mnie ciekawi w jaki sposób nasi "wynalazcy"to opatentowali,skoro idea pionowych turbin wiatrowych była znana już w VI wleku naszej ery?Jak chcesz,to chętnie podeślę link do pracy szwedzkiego naukowca na temat systemu VAWT. Albo poszukaj sobie info o firmie Vertical Wind AB,która pracuje nad takimi turbinami od bodajże 2002 roku. To właśnie dla nich miałem okazję pracować.
 Opatentowali, zastrzegli wzór swojej konstrukcji, by zabezpieczyć kopiowanie - proste. To, że świat postanowił powielać gorszy, łopatowy model, to jest dziwne.
Odpowiedz
Ciekawa ta elektrownia wiwatowa z tymi jakby silosami, nigdy wcześniej takiej nie widziałem. Jednak jestem zdania, że najbardziej zwracaną inwestycją jest zakupienie paneli fotowoltaicznych, które nie mają aż takich ograniczeń lokalizacyjnych. W zeszłym roku montażem na moim domu prywatnym zajęła się firma Pulsar Energia, bo jest też moim dostawcą prądu, ale ze względu na rosnące ceny ogólnie energii elektrycznej postanowiłem zainwestować w fotowoltaikę.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...