![]() |
gdzie jest prezydent - chyba lekko podrapany
|
![]() |
Pan o którym mowa jest lekko ,,porąbany". Na nigo również było doniesienie do prokuratury i z tego tyułu nie został odwołany. Do czasu osądzenia istnieje domniemanie niewinności. W przypadku stwierdzenia innych uchbień na podstawie doniesienia obywatelskiego ,,skargi" mógł cysarz zawiesić tę Panią w wykonywaniu obowiązków na stanowisku dyrektorskim. Ale wystarczy doniesienie i jest podstawa do ,,czyszczenia" stanowiska w imię prawa i sprawiedliwości. Wystarczy bunt ,,poddanych" którym nie odpowiada dyscyplina i porządek i na podziękowanie jest bezwarunkowy odruch cysarza - won! Cysarz powinien wiedzieć, że czym wojuje się tym sam utknie. Jak widać, ten cysarz to mały człowiek i żyje mądrością swoich doradców.
P.s. Przepraszam cię Darku że zamieszczony tekst nie został poddany cenzurze twojego rzecznika. Ja jestem poza twoją jurzdykcją i nie stosuje się zarządzeń wydanych przez ,,prezydenta" w sprawie informacji udzielanych prasie. Wolność słowa to podstawa demokracji. Pamiętaj o tym nawet wtedy, gdy czytasz donos!
|
![]() |
W oświacie takich przypadków jest więcej. Zwolnienie dyrektorki to dobra decyzja.
|
![]() |
Decyzję powinno się podejmować po całkowitym wyjaśnieniu sprawy i oceniyć czy jest doba albo niepoprawna. Prezydent włości Biała Podlaska nie powinien stosować podwójnych standardów. Zatem zasady w stosunku do osób pomówionych bądź oskarżonych powinne być logiczne i uzasadnione. W przypadku Pani Dyrektor wystarczyło doniesienie by sprawę skierować do prokuratury bez podania innych okoliczności wcześniej wykrytych przez organ założycielski. Nikt z dnia na dzień nie staje się przestępcą. Taka metoda świadczy o tym, że Piłat umył ręce. Wobec tego mam pytanie dlaczego pan prezydent zatrydnił kolegę partyjnego Mirosława K. z wyrokiem jako z-cę prezesa WOD-KAN, który jako wójt gminy Międzyrzec Pdl. naruszył zasadę współżycia społecznego i obwiniał o cuda niewidy podległą dyrektor szkoły z Rogoźnicy? Czy w tym przypadku zapytanie o niekaralność ma wyjątkową interpretację? A może zmieniono statut firmy i z-ca w spółce może być ukarany ale nie musi respektować prawa tak jak J. Pitera? Jeżeli takich przypadków w bialskiej oświacie jest więcej, to co zainteresowani rezygnują ze swej godności i ulegają dyktatowi? Dziwne czasy i pomroczność. To, że Pan Kaczyński swego czasu zmienił zdanie o panu prezydencie włości bialskich nie oznacza jego bezkarności. Nie wiem jakie jest zdanie na powyższy temat jego mecenasa posła Biereckiego. Prawo i sprawiedliwość powinno być spójne, to nie znaczy, że dla ,,sprawiedliwości" robimy coś co jest sprzeczne z prawem we wszystkich jego postaciach. W demokracji powinno się mimo wszysto przestrzegać poprawność polityczną, tym samym szanując godność każdego czlowieka. |
![]() |
Bardzo dobra decyzja . ta Pani powinna być dawno zwolniona i mieć zakaz piastowania stanowisk kierowniczych. Już wcześniej była kierowniczką ZOL-u w szpitalu, tam pokazała co potrafi......., a w żłobku kontynuowała swoje postępowanie. Dotychczas kryła ją pani Anna K., po jej odejściu nareszcie skargi docierają do prezydenta , a nie jak wcześniej przechwytywane przez panią Annę
|
![]() |
|
![]() |
Żłobek nie należy do oświaty.
|
![]() |
Jeśli tak źle się dzieje w placówkach to dlaczego dopiero teraz przerwano ta zmowę milczenia wg mnie to jest złośliwość i nie lojalność wobec człowieka. Bo tak się nie robi nawet z najgorszym SK....em. Wg mnie P S nie sprawiała wrażenia dyktatora i despoty wręcz przeciwnie dużo zrobila dla tej placówki. A jeśli o kadrę chodzi to są jeszcze od tego niezawisłe sady. Dziwo mnie to
|
![]() |
Ja też Panią Dyrektor dobrze wspominam i dla osób z poza placówki była ok. A ta Panią która wywala brudy z przeszłości dyrektorki sam bym sprawdziłi wziął pod lupę.
|
![]() |
Wyjątkowo cierpliwi ci pracownicy, takie sytuacje powinne być zgłaszane natychmiast- po pierwszej próbie mobbingu, zastraszania, skłócania personelu!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|