![]() |
Ten mur wygląda jak cały Chełm
|
![]() |
A mur rozwalil sie ze 2 czy 3 dni temu, newsik z gorącej linie
|
![]() |
Mury, obojętnie jakie to wstyd ludzkości.
|
![]() |
mur kościelny miasto odbuduje, a zawalone kamienice zabite dechami i psię budy za Cara Mikołaja nikt nie odbudowuje stoją i straszą
|
![]() |
Jak Grabczuk był Prezydentem przyznane mogły być pieniądze z funduszy unijnych. Oczywiście nie wykorzystał szansy nie zrobił nic aby je wziąć
|
![]() |
Zaproponuje się odbudowę w ramach budżetu obywatelskiego i będzie git!
|
![]() |
Wyremontują jak ten murek cmentarny wzdłuż ul. Lwowskiej. Można zobaczyć powstające pęknięcia w otynkowaniu już od strony świateł skrzyżowania. No i jest jakoś dziwnie pochylony do wewnętrznej strony cmentarza. Pytanie... Kiedy runie na pomniki nagrobkowe? I szczerze, co mieści się w tej cenie 200.000 zł za przęsło? Zaprawa, czy umiejętności a la Tetris, by te kamyki poukładać jeden na drugim? Bo ja to mogę i milion policzyć za fatygę... I w ilu mózgach zapaliła się lampka oraz pytanie "Oszalał!" ? Skoro znamy cenę, to chciałbym wiedzieć za co miasto zapłaciło 200.000 zł od sztuki. A teraz dodatkowe pytanko, gdybym chciał taki murek postawić wokół mego domku to po ile policzyliby mi chełmscy rzemieślnicy za przęsło? Wówczas będziemy mieli pojęcie jak wycenia pracę państwo, a jak mizernie płaci robotnikom. Już jedno dzieło chełmskich architektów za 100.000 zł oglądałem na początku nowego tysiąclecia. Kto chętny niech podziwia Wieżę w Bieławinie. Ja jej szukałem ponad godzinę. Trafiłem na zardzewiałą tablicę oznaczającą miejsce... fundamentów wieży. No, ja tam tylko trawę i chwasty widziałem. Wydano 100.000 zł i nawet nie wygrodzono terenu!? Dacie 10.000 zł pięciu robotnikom to wam ładniej odpicują ten kawałek muru jak reszta. Taka jest prawda.
|
![]() |
Symptomatyczne zrządzenie losu - właśnie zmarł wieloletni znakomity dyrektor chełmskiej szkoły muzycznej, wybitny akordeonista Czesław Kotowski [*] A zawalony fragment muru jest właśnie vis a vis szkoły muzycznej... Wielce wymowne...
|
![]() |
Polska w ruinie.... no co. Wszystko idzie w tym kierunku. Ten mur to symbol.
|
![]() |
Mur ewidentnie był mocno przechylony i nikt z tym nic nie robił. A gdyby ktoś zginął? Dlaczego mur się pohyla i nikt tego nie naprawi, nie wzmocni. Zawsze tak jest że te urzędasy nic nie mogą. Poochraniają te ich zabytki, powpisują do rejestrów zabytków a potem wszystko się chwieje, zagraża ludziom i nic z tym nie robią - bo chronione. Dobrze że nikt nie zginął przywalony tym cholernym murem.
|
![]() |
To dlaczego parafia nie wzmocniła i nie zabezpieczyła muru? Rozumiem, że teraz za naprawę muru zapłaci Państwo Polskie czyli my wszyscy?
|
![]() |
To nie wina parafii tylko tzw. konserwatora zabytków.
|
![]() |
Krótką pamięć macie i nie czepiajcie się parafii, lepiej spytajcie się byłego ministra Zdrojewskiego, żeby raz jeszcze powiedział, kto środki na remont muru blokował.
|
![]() |
Perfidnie usuwacie komentarze - NIC WAM JUŻ NIGDY NIE NAPISZĘ!!!
|
![]() |
200.000zl? za co? ze zlota ten mur buduja czy jak? chyba ze w to wlicza sie 50tys dla starosty, 50tys dla dyrektora firmy remontujacej(czyt. kolegi starosty), po 25tys dla konserwatora zabytkow i architekta, 30-40tys dla reszty zeby cicho siedzieli no i 10-20tys na remont to wtedy idzie pojac skad taka kwota
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.