![]() |
Szkoda, że nie wspomniano o mopr w Lublinie, tam jest podobnie. Ci którzy zajmują się wypłata 500+ zarabiają mniej niż powinni, ale główna dyr udaje że tego nie widzi
|
![]() |
Z urzędów gmin i miast uciekają pracownicy. Za kilka lat nie będzie miał kto pracować, bo młodzi, którzy przychodzą i widzą ogrom pracy za 2800 brutto, szybko odchodzą. To samo będzie wśród pracowników socjalnych. Jak nie zmienia się gwałtownie warunki pracy i wynagrodzen...to te instytucje się zawalą. Uwaga burmistrz, wójt, prezydent- bądźcie mądrzy przed szkodą.
|
![]() |
To niech idą na socjal i to samo będą mieć co patologia.
|
![]() |
Tam pracują tylko potomkinie, SB-kow, UB-kow, milicjantów, ormowcow itp.
|
![]() |
Co to za tekst nie idą donpracy rodzą bo biorą 500+ , jakim prawem miezmrzycie wszystkich jedną miarą, ja pracuję20 mam dwoje dzieci które Ur za nim 500 dali zasiłku rodzinnego nie mam już bardzo dawno a 500 biorę płacę podatki wszyscy biorą na dzieci to czego ja mam nie brac , ale na pewno nie zrobię sobie więcej dzieci dla kasy jeszcze mnie nie posralo , po za tym będąc wgmibie załatwiając te 500 wyszłam w***@na bo byłam odsyłana z pokoju do pokoju w jednym siedziały gadały kawkę piły noga na nogę a było po 9 w drugim to samo w trzecim stwierdzily że zajęte a stojąc na korytarzu było słychać śmiechy i żarty , wyszłam bo nie wytrzymałam zresztą jak parę innych osób za mną bo też mieli dosc
|
![]() |
Jak się nie podoba pracownikom socjalnym niech nie pracują i biorą zasiłki jak tak pięknie jest być bezrobotnym. Proponuję wsiąść się do pracy a nie siedzieć na telefonie i popijać kawę w biurze
|
![]() |
Pracownik socjalny jest od tego jak coś tam od czegoś, żeby w takich przypadkach gdzie 500+ nie służy celowi zgłaszać do odpowiednich instytucji ,które będą wiedziały co taką wiedzą zrobić .
Tyle że to takie pieprzenie Wojteczka Zakrzewskiego ,który idzie za słowem wybitnego księgowego importowanego z Anglii ,Wincenta Rostowskiego , który to powiedział " NA 500+ PINIĘDZY NIE MA ...... I WEDŁUG MOJEJ WIEDZY - NIE BĘDZIE!".
Wy tam redakcyjni Merkel Jugen przestańcie uprawiać antypolską politykę skoro żrecie POLSKI CHLEB . Pewnie tych POgardzanych 500+ które bierzecie na swoje dziatki na szczytne cele też nie przekazujecie ? Ilu z was za takie pieniądze wykupiło sobie dodatkowy turnus w jakimś kurorcie zostawiając dzieci u babci ? Tyle że czemu Zakrzewski tak to ujął , to swojego czasu , przed odejściem na emeryturę wyjaśniał John Swinton
|
![]() |
A ktoś im broni brać 500+?
Ja w Lublinie pracuje na 3 zmiany i mam 2200 netto w biurze
|
![]() |
cyt. "Zamiast pomagać wspiera się alkoholizm i patologię, dając zasiłki zamiast motywować do działania. Matki rodzą dzieci, nie idą do pracy, bo po co, skoro dostają rządowe 500+” – tak w ankietach piszą pracownicy socjalni." - a sami co robią ? odwracają głowy jak policjanci ?
|
![]() |
Uprościć przepisy i procedury, zwolnić połowę a drugiej połowie dać podwyżki o 50%.
Mamy dwie korzyści - 50% kasy zostaje w skarbie Państwa i mamy kupę nowych rąk do pracy na rynku;)
|
![]() |
W Lublinie są kontrole ze Strażą Miejską ich samochodami i również jest stres więc dlaczego NIK nie przeprowadzi kontroli jak działa straż miejska co robi , jaki nacisk i wynagrodzenia są dla nich oraz dla bezpieczeństwa pracowników socjalnych zapewnia się ochronę. Wszystko idzie w górę tj opłaty ..itd. ale nie pensje .
|
![]() |
Jeśli urzędnik socjalny chwali życie podopiecznego który ma 500 plus i przelicza zasiłki na swoją pensję, to proponuję aby zachował dotychczasową swoją pensję i postarał się o 4 dzieci. Wówczas będzie miał raj na ziemi i stwierdzi że zarabia aż dwa razy tyle. Każdy normalny kraj ma dodatek na utrzymanie dziecka w Niemczech to około 800 zł na pierwsze dziecko., odpowiedni więcej na kolejne. Czy oni też tak przezywają ten zasiłek? czy uważają to jako naturalną sprawę.
|
![]() |
W Puławach w mops w dziale na parterze też kontrola potrzebna ale nie tylko NIK ale i PIP oraz RIO.
|
![]() |
Jeżeli wszyscy klienci są równi to podobnie jak niepełnosprawnym do dochodu doliczamy zasiłek pielęgnacyjny to rodzinom doliczamy połowę 500+ jako dochód
. Fajny komentarz jednak pracownicy socjalni rzadko mają więcej niż dwoje dzieci bo znają obowiązki rodzicielskie nie idą na ilość zasiłków tylko na jakość życia . Ktoś kto nie zna pracy wydaje opinie ktoś kto mówi o nas darmozjady sam na nas psy wiesza za nieudane życie które polega na małych zasiłkach. Pamiętajcie Pracownik Socjalny dla wszystkich i klientów i pracowników rządy jak i Pana Prezydenta jest lekiem na całe zło tego świata. Państwo ma fachowców, a przecież nie musi im dać zarobić. Już kiedyś słyszałam praca pracownika socjalnego to służba ale czy wolontariat?
|
![]() |
posiadanie dzieci lub nie to kwestia wyboru...Jeśli ktoś utyskuje że ma 2, 3 czy 4 (czy ileś tam jeszcze) to mógł wcześniej się zastanowić nad tym czy chce mieć dzieci, czy go stać a nie teraz wyciągać ręce po kasę innych i jeszcze mówić, że tamto są darmozjady a Ci z socjala ich utrzymują
|
![]() |
no ludzie , 2617 to niezła kasa plus na dwoje dzieciaczkow 1000 , no i ameryka
|
![]() |
Drodzy pracownicy socjalni.Dlaczego każdego kto pobiera kase z Mops-u, mierzycie jednakowo? Nie kazdy pobiera od "was" kase, bo mu sie tak podoba! Ja biore az 170 zl zasilku stalego z powodu niepełnosprawności bo mam chore kolana i ograniczone chodzenie. I niewiem jak bardzo bym sie starala to wiecej nie dostanę. Plus 2 razy 500+ i rodzinne na dwie corki. Mimo to szukam roboty bo niestety ale to sa małe pieniadze, nawet do fabryki na robola nie chca mnie przyjąć, bo nie ustane na nogach 8 godzin. U nas w miescie malo jest ofert dla kalekich osób. I tak dla porownania... Pijak bierze kase z mops-u w kwocie 700 zl jako zasiłek staly, bo to choroba na cale zycie, a osoba ktora ma kolana do wymiany to tylko tymczasowo i potem bedzie śmigać jak łania? Źle sami robicie porownania ludzi chorych. A odnosnie waszych płac... Rozumiem was, bo robote nie macie łatwą, należą sie podwyżki ale pracownikom, ktorzy pracują w terenie to ciezki kawał pracy, zwlaszcza wchodząc do patoli. Popieram pracowników w terenie i jestem z wami.
|
![]() |
Zlikwidowac pisowski katobolszewicki socjal i po problemie. To degeneruje i tak juz zdegnerowane i leniwe spoleczenstwo. Do tego njieuczciwe jest zabieranie np bezdzietnym zeby dac dzieciorobom, kto0rzy czesto w ogole nie pracuja. Socjalizm trzeba niszczyc a polskie spoleczenstwo ciagle tkwi w socjalizmie nawet starjki w czasach "komuny" bylky dlatego, ze chcieli miec wiecej socajlizmu w socjalizmie. co za durny narod ale inteligencji brak to tak jest.
|
![]() |
niech się ze mną zamienią ja u prywaciarza zarabiam najmniej ile tylko ustawa przewiduje więc 2600 na rękę to szczyt marzeń!!!
|
![]() |
Pracownik docjalny nie ustala prawa, on je wykonuje. Wysokosc zasiłków wyliczana jest na podstawie przepisów ustawy o pomocy spolecznej. Kolezanka ktora pracowala jakiś czas w pomocy spolecznej mowila ze sami pracownicy nie popieraja pomagania np alkoholikom ale ustawa kaze.
To jakby miec pretensje do lekarzy, ze maja limity pacjentów. To wina systemu nie pracowników szeregowych
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|